Naslovni baner
Ponuda Tema

Crtani Filmovi Online

Asteriks i Obeliks

   Asteriks i Obeliks, neverovatni duet. Mali Asteriks i ogromni Obeliks u neverobatnim avanturama u okojima vode stalnu bitku sa Rimljanima koji opsedaju i napadaju njihovo malo selo. Oni su heroji sa nadljudskom snagom koju dobiju kad popiju čarobni napitak. Nadamo se da će svi ovi crtani filmovi usrećiti vašu decu, a i vas odrasle, naravno. Želimo vam prijatno gledanje crtanih filmova, i navratite ponovo...

    Asteriks i Obeliks, neverovatni duet. Mali Asteriks i ogromni Obeliks u neverobatnim avanturama u okojima vode stalnu bitku sa Rimljanima koji opsedaju i napadaju njihovo malo selo.
Oni su heroji sa nadljudskom snagom koju dobiju kad popiju čarobni napitak. Obeliks je kao mali upao u kazan sa čarobnim napitkom, što za posledicu ima permanentno dejstvo napitka, za razliku od ostalih Gala, kod kojih dejstvo napitka ima ograničeno vremensko trajanje. Njegov posao, kada ne bije Rimljane, je isporuka menhira - kamenih spomenika. Ima malog psa koji se u prevodima zove Garoviks ili Idefiks.
    Obeliks ima neutoljiv apetit, a omiljena hrana su mu divlji veprovi, koje lovi sa Asteriksom. Obeliks je dobričina, ali nije najbistriji i sve važne odluke prepušta Asteriksu. Asteriks je izmišljeni junak, stvoren 1959. kao heroj serije francuskih stripova koji je pisao Rene Gošini i crtao Alber Uderzo. Uderzo je nastavio seriju i nakon Gošinijeve smrti 1977. godine. Stripovi su prevedeni na mnogo jezika, čak i latinski i starogrčki. To je najverovatnije najpopularniji francuski strip na svetu na osnovu kojih su nastali i ovi crtani filmovi.

NAPOMENA: Nijedan video snimak koji možete videti ovde nije u vlasnistvu sajta www.conopljanews.net i nijedan od ponuđenih crtanih filmova nije hostovan na našem serveru. Radi se o preuzetim kodovima (embed code) koje je Google i Youtube ponudio webmasterima za postavljanje na sopstvenim sajtovima. Zbog toga sajt www.conopljanews.net nije odgovoran za kršenje autorskih prava. Ukoliko naiđete na snimak za koji mislite da krši vaše ili nečije autorsko pravo molimo vas da se prvo obratite sajtovima na kojima su hostovani ti snimci i prijavite ih kako bi ih Youtube uklonio. Kada ih oni uklone više neće moći ni ovde da se prikazuju.


Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA