Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Aspekti Merkura u Horoskopu

   Merkur je planeta najbliža Suncu i od njega se može udaljiti najviše 28 stepeni.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Kao opšti pokazatelj deluje na intelekt i okretnost. Ljudi pod povoljnim uplivom Merkura komuniciraju brzo i spretno, veoma su spretni i sa izraženom crtom za praktičnost. On predstavlja kraća putovanja, kao i bliske rođake, gura druge u pri plan kada je potrebno da se fizički angažuje. U povoljnim aspektima daje novinare, pisce, glumce, trgovce, advokate.
    Loši aspekti daju loše osobe koje su u stanju da vam spretno podvale, ne vodeći računa o posledicama po vas ili njih. Oni su neuviđavni, brbljivi, lažljivi, ali mogu biti i prilično nesnalažljivi, kao i površni, te se može steći utisak da im nešto sa intelektom nije baš kako treba i u najboljem redu. Kao oseban pokazatelj, Merkur u svakom horoskopu ima glavni uticaj na kuće koje obuhvataju znake Blizanaca i Device, utičući pri tom presudno na životne domene tih kuća, zajedno u kombinaciji sa Merkurovim mestom u dotičnom horoskopu kao i aspektima koje on ima sa ostalim planetama.

   
MERKUR U ASPEKTIMA SA VENEROM

■ MERKUR U SEKSTILU I POLUSEKSTILU SA VENEROM - Osoba ume da se raduje životu, pa je i pored svoje površnosti izuzetno omiljena u društvu. Zdravlje i nervni sistem posebno su zaštićeni. SDosta su lukavi, pa ponekad sebi iskomlikuju ljubavni život silnim kombinacijama.  Pošto su ter dve planete dosta blizu jedna drugoj i ne udaljavaju se više od 68 stepeni jedna od druge, ova tri aspekta su jednini aspekti koje one mogu međusobno da zauzmu.

■ MERKUR U KONJUKCIJI SA VENEROM - Te planete imaju veoma povoljno dejstvo, pa njihov spoj daje odlične rezultate. Duh i inteligencija ove osobe su orijentisani na ljubav. Osoba je vesela i mladalački raspoložena, ima veoma razvijen osećaj za lepo. Pozicija je povoljna za umetnost bilo da je reč o pisanju ili slikarstvu. Osim toga, ova osoba ima prijatan govor, čak može biti i prilično brbljiva.

MERKUR U ASPEKTIMA SA MARSOM

■ MERKUR U TRIGONU, SEKSTILU I POLUSEKSTILU SA MARSOM - Ovo su praktične, vredne i radne osobe, koje sve čega se dohvate obave brzo i veoma spretno.  ovo je povoljan aspekt, kako za razne sportove, tako i za tehniku. Vatreno brane svoje mišljenje i jakih su nerava.

■ MERKUR U KVADRATU, POLUKVADRATU, KVADRATU I PO I OPOZICIJI SA MARSOM - Ove osobe su veoma nestrpljive i nemirne, te ih vlastite greške mogu odvesti u opsasnost. Sebe olako precenjuju, a drugima podmeću, te su opasni za svoju bližu okolinu. Agresivni su za volanom, pa moraju dobro paziti jer su skloni udesima. Podložni su povredama, naročito kad su ekstremiteti u pitanju.

■ MERKUR U KONJUKCIJI SA MARSOM - Ova osoba je veoma implusivna i poseduje izuzetnu mentalnu energiju. Brzo misli, ali preterani rad može da je dovede lako do sloma ukoliko psihička i fizička aktivnost nisu dobro usklađene, što zavisi od toga u kojim znacima se nalaze. Ovo su osobe koje, što se kaže, ne drži mesto.

MERKUR U ASPEKTIMA SA JUPITEROM

■ MERKUR U TRIGONU, SEKSTILU I POLUSEKSTILU SA JUPITEROM - Ovo su blage osobe, veoma su odane i natprosečno su inteligentne. Ulažu mnogo u svoju intelektualnu nadgradnju. Istraživanja i daleki putevi su im u prvom planu, kao i sklonost ka stranim jezicima. Ovo je odličan aspekt kada je školovanje u pitanju.

■ MERKUR U KVADRATU, POLUKVADRATU, KVADRATU I PO I OPOZICIJI SA JUPITEROM - Ovo su osobe koje ne drže do reči i koje precenjuju svoje intelektualne sposobnosti. Nedovoljno su koncentrisane na posao kojim se bave i ne poseduju samokontrolu. Ovo je odličan aspekt za sve vrste mahinacija.

■ MERKUR U KONJUKCIJI SA JUPITEROM - Ova osoba ima veoma bogatu inteligenciju i intuiciju. Prisutna je ravnoteža duha i filozofska orijentacija, kao i mnogo putovanja. Imaju plodan intelektualni stvaralački rad.

MERKUR U ASPEKTIMA SA SATURNOM

■ MERKUR U TRIGONU, SEKSTILU I POLUSEKSTILU SA SATURNOM - Osobine ovih osoba su marljivost, štedljivost i istrajnost. Ujedno je prisutna i mogućnost koncentracije za neka ozbiljna istraživanja. Takođe, to su osobe koje odišu poverenjem i iskrenošću. Prisutna je dobra organizacija.

■ MERKUR U KVADRATU, POLUKVADRATU, KVADRATU I PO I OPOZICIJI SA SATURNOM - Ovo su osobe koje zakašnjenja i prepreke vode u neuspeh na intelektualnom planu. Moguć je veliki pesimizam i sklonost ka depresijama. Takođe, prisutna je neiskrenost i izražena sklonost ka prevari i krađi.

■ MERKUR U KONJUKCIJI SA SATURNOM - Ova osoba poseduje veliku moć koncentracije, kao i dosta konzervativan duh. Razvija se sporo i ne trpi nikakvo forsiranje. Deluje po uhodanim obrascima i ne voli nikakve novine.

MERKUR U ASPEKTIMA SA URANOM

■ MERKUR U TRIGONU, SEKSTILU I POLUSEKSTILU SA URANOM - Ovo su osobe jakog intelekta sa izraženom intuicijom, ali imaju i sklonost prema publicitetu. Originalnost se ispoljava u sklonosti prema novatorstvu i neuobičajenim istraživanjima. Kod njih je prisutna izuzetna brzina delovanja.

■ MERKUR U KVADRATU, POLUKVADRATU, KVADRATU I PO I OPOZICIJI SA URANOM - Kod ovih osoba neuravnoteženost ideja odi velikoj ekscentričnosti i nelogičnim i ponekad opasnim zaključcima. Mogući su problemi sa nervima. Ovo je nepovoljan aspekt za koordinaciju pokreta, pa treba biti oprezan, naročito u saobraćaju.

■ MERKUR U KONJUKCIJI SA URANOM - Ove osobe karakteriše velika samostalnost i okretnost. Ispoljavaju ćudljivo ponašanje i poseduju sopstvene moralne kodekse. Intuicija im je jako izražena. Karakteriše ih izuzetna brzina delovanja i skoro trenutna reagovanja.


MERKUR U ASPEKTIMA SA NEPTUNOM

■ MERKUR U TRIGONU, SEKSTILU I POLUSEKSTILU SA NEPTUNOM - Ove osobe su estete i idealisti koji teže umetnosti. Prožimanje intuicije sa praktičnošću im pomaže u poslu, jer lako mogu da predvide tuđe namere i ponašanje.

■ MERKUR U KVADRATU, POLUKVADRATU, KVADRATU I PO I OPOZICIJI SA NEPTUNOM - Kod njih postoji sklonost ka lažima, podvalama i sklonost ka porocima. Samopouzdanje im je klimavo, mada su te osobe oštroumne i lukave, te koriste i najmanje pogodnosti. Mogući su problemi sa psihom.

■ MERKUR U KONJUKCIJI SA NEPTUNOM - Kod njih je prisutna kreativnost u radu i istraživanju, ali ujedno i sklonost ka mističnom. Izražene su im okultne sposobnosti i mogućnost predviđanja na osnovu činjenica. Ukoliko se osobe ne izražavaju na pravi način, vremenom gube intelektualne potencijale i dolazi do duhovnog osiromašenja.


MERKUR U ASPEKTIMA SA PLUTONOM

■ MERKUR U TRIGONU, SEKSTILU I POLUSEKSTILU SA PLUTONOM - Jasne ideje i razrađeni planovi aju veoma sposobne osobe, koje veruju u svoju snagu i mogućnosti. Ovo je prosto briljantan intelekt kome je uvek vidljiva sama suština problema.

■ MERKUR U KVADRATU, POLUKVADRATU, KVADRATU I PO I OPOZICIJI SA PLUTONOM - Kod njih inteligencija i seksualnost teško mogu da se ukomponuju. Prisutni su problemi sa zakonom, kao i nemogućnost da se neke stvari sagledaju i rasvetle do samog kraja. Moguća je sklonost kriminalnim akcijama.

■ MERKUR U KONJUKCIJI SA PLUTONOM - Ove osobe odlikuje velika plodnost duha i intelektualna sposobnost da se pronikne i do svake, pa i najveće tajne. Prisutne su okultne sposobnosti.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana