Naslovni baner
Home
Najnovije vesti -Vesti -NAJNOVIJE VESTI IZ SRBIJENAJNOVIJE VESTI IZ 
CRNE GORENAJNOVIJE VESTI IZ BOSNE I
HERCEGOVINENAJNOVIJE VESTI IZ HRVATSKENAJNOVIJE VESTI IZ
MAKEDONIJENOVICE IZ SLOVENIJE IN TUJINEVESTI IZ SVETAVESTI IZ SPORTATV PROGRAMI 
BALKANSKIH TELEVIZIJA
Meni

Računarski Biseri - No 1

    Početkom 90 - tih u jednoj emisiji kada su voditelji odgovarali na pitanja gledalaca vezana za kompjutere jedno od postavljenih pitanja je bilo: 'Želeo bih da kupim kompjuter; čuo sam da je 386 dobar pa sam hteo da čujem šta vi mislite, ali zbog fanansijske situacije bih kupio samo tastaturu i priključio je na TV a kao spoljnu memoriju bih koristio kasetofon?' Voditelj je jednostavno ostao bez teksta.

   Jedan Compaq tehničar primio je poziv od korisnika koji se žalio da njegov sistem neće da čita tekstualne datoteke sa njegovih starih 5¼ disketa.
    Posle postepenog eliminisanja mogućih uzroka kao što su magneti ili izvori toplote kojima su diskete možda bile izložene, ustanovljeno je na kraju da je korisnik stavio nalepnice na diskete, a zatim uvukao diskete u pisaću mašinu i otkucao nazive na njima.

     U sličnom slučaju, korisnik je pratio instrukcije za istalaciju softvera. U instrukcijama je pisalo da treba izvaditi disk iz omota i ubaciti ga u drajv. Korisnik je fizički otvorio disketu i onda se čudio u čemu su nastali problemi.

     Jedna žena je zvala službu za tehničku podršku firme 'Canon' jer je imala problem sa štampačem. Tehničar sa druge strane ju je pitao da li 'radi pod Windowsom (prozorima)'.
    Žena mu je odgovorila: 'Ne, moj sto je pored vrata, ali to je dobar predlog. Čovek u sobi do mene sedi pod prozorom, i štampač mu radi perfektno'.

     Jedan uzbuđeni ženski glas nazvao je tehničku podršku preduzeća Dell i kazao da ne može upaliti svoj novi kompjuter! Nakon provere da li je kompjuter uključen u struju, tehničar ju je zamolio da pritisne dugme za struju.
    Njen odgovor je bio:' Pa stiskam sve vreme na tu nožnu pedalu i nista se ne događa!' Uspostavilo se je da je 'nožna pedala' - MIŠ!


Klijent:'Hallo..jel to tehnička podrška?'
Tehničar:'Da, izvolite. Kako vam mogu pomoći?'
Klijent:'Držac za šolju za kafu na mom kompjuteru je polomljen, a jos mi je kompjuter pod garancijom... koja je procedura da mi to popravite što pre?'
Tehničar: 'Žao mi je....nisam razumio: kazali ste držač za šolju za kavu?'
Klijent: 'Da. Onaj koji je prikopčan na moj kompjuter spreda'
Tehničar: 'Izvinite ako Vam zvučim pomalo čudno. Jeste li to dobili uz kompjuter kao neki reklamni štos ili na sajmu inovacija? Ima li kakvu oznaku koje je firme taj držač?'
Klijent: 'Pa dobio sam to zajedno sa kompjuterom. Nemam pojma jeli reč o kakvoj reklami ili šta. Na njemu pise samo 52X'
U tom momentu, tehničar je prasnuo u smeh, shvativši da je čovek za držanje šolje za kafu upotrebio cd rom.
Tehničar: 'Ok, sada pritisnite CTRL i ESC u isto vreme. Dobili ste listu taskova na ekranu. Sada otkucajte slovo P da aktivirate Program Manager.'
Korisnik: 'Ja nemam P.'
Tehničar: 'Na tastaturi Vam se nalazi.'
Korisnik: 'Kako to mislite?'
Tehničar: 'P na vašoj tastaturi.' ('Pi on your keyboard' = pišaj na svoju tastaturu)
Korisnik: 'Neću to da uradim!'

    Jedna stranka se žalila jer je bila ljuta, jer joj je njen kompjuter rekao da je 'loša i invalidna'. Čovek ju je jedva uverio da kompjuterske naredbe 'bad command' (loša komanda) i 'invalid' ne bi smela shvaćati lično!

    Još jedna uzrujana mušterija nazvala je tehničku podršku i i kazala da njen potpuno novi kompjuter ne radi! Kaže da ga je raspakovala, složila na sto, uključila u struju.. . i NIŠTA! Sledila je 20 minuta pred kompjuterom, a on ni da be... Kad ju je tehničar pitao šta se događa kad stisne dugme za upaliti kompjuter, ona ga upita: 'Kakvo dugme???'

  Jedna IBM ova mušterija nazvala je tehničku podršku i zatražila pomoć zbog problema oko instaliranja programa. 'Stavio sam prvu disketu, kako mi je rečeno i nije bilo problema, potom mi je tražio kompjuter drugu disketu, s njom sam se malo namučio i ok...al kad me je tražio treću disketu ...jednostavno je više nisam mogao nagurati! Pa nema toliko mesta tamo!'


U kompjuterskoj radnji:
Kupac: 'Želeo bih podlogu za miša.'
Prodavac: 'Naravno, imamo veliki izbor.'
Kupac: 'A da li će biti kompatibilne sa mojim kompjuterom?'


Tehničar: 'Koja particija vam je cd rom?'
Klijent: 'Najviša, iznad rekordera'

Tehničar: 'Stisnite F8...'
Klijent: 'Jel da ih držim stisnuto istovremeno il da prvo stisnem F pa onda 8?'

Tehničar: 'Vaš pasvord će biti... malo 'a' , kao Abba, veliko 'v' kao Viktor i broj '7'.
Klijent: 'Veliko ili malo 7?'

Tehničar: 'Ok, pokušajmo još jedanput, al upotrebite mala slova...može?'
Klijent: 'Ma, bi ja....al imam samo velika slova na tastaturi.'

Kupac: 'Možete li mi iskopirati Internet na ovu disketu?'

Kupac: 'Znači to će me povezati na Internet, jel?'
Tehničar: 'Da.'
Kupac: 'A to je poslednja verzija Interneta, jel?'
Tehničar: 'Pa... ovaj... da...'¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu