Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zašto Je Hitler Ubijao Astrologe

    Tajne pomračenog uma. Hrišćanstvo je u Nemačkoj trebalo da bude zamenjeno smesom paganstva, germanske mitologije i okultizma, a usledio je krvavi firerov obračun sa predskazivačima lažne budućnosti...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Krajem Drugog svetskog rata gotovo svi astrolozi bili su ubijeni. Desetog maja 1941. Rudolf Hes (na slici levo), prijatelj Hitlerov i drugi po položaju čovek u nacističkoj partiji, odleteo je 'meseršmitom' u Škotsku. Kada je firer dobio poruku koju mu je preko kurira preneo Hes, strašno se ražestio i objavio da je njegov saradnik lud!
    Zašto je Hes to učinio? Zato što je njegov 'tajni učitelj', general i profesor Karl Haushofer imao mističnu viziju u kojoj je jasno video Hesa kako prolazi salama dvoraca engleskog plemstva sa misijom mira između dve velike nordijske nacije. On je to shvatio ozbiljno - i odleteo u 'misiju'. Tamo ga, međutim, nisu priznali za mirovnjaka i jedino što je uspeo da dobije jeste na Nirnberškom procesu doživotni smeštaj u tamnici Špandau. Inače, Hes je stalno bio okružen vidovnjacima i, posebno astrolozima. Ništa nije radio bez njihovog saveta. I Hajnrih Himler je takođe koristio njihove usluge. Na primer, kada je SS krenuo da oslobađa zarobljenog Musolinija, Himler je sazvao grupu vidovnjaka, astrologa i radiestezista koji su viskom i ostalim rekvizitima tražili Dučea.
    U Nemačkoj su još maja 1941. uhapšeni glava avio kompanije Vilhem Meseršmit i celokupan personal Hesovog štaba čijim se članom smatrao i poznati astrolog i okultista Šulte Štrathaus. Devetog juna po celoj Nemačkoj Gestapo je pohapsio astrologe, šamane i vidovnjake i oni su gotovo svi završili u koncentracionim logorima.

OBUKA BUDUĆEG FIRERA

    Svemu ovome prethodili su drugi ekstremni postupci Hitlera i lidera Trećeg Rajha. Oni nisu počeli vladavinu gonjenjem i uništavanjem Jevreja, već jurišem na hrišćanstvo. Čim je Hitler preuzeo vlast raspušten je Savez katoličke omladine, zabranjena su katolička izdanja, godinu dana kasnije ubijen je najviši katolički velikodostojnik, hiljade sveštenika i monaha bačeni su u tamnice. 
   Ni protestanti nisu prošli ništa bolje. Filozof nacističke partije Alfred Rozenberg pozivao je na neophodnost temeljnog uništavanja religije i zabrane Biblije u Nemačkoj. Na oltarima crkava novog Rajha nije smelo da bude ničega osim nove 'svete knjige' - Hitlerovog 'Majn Kampfa'. Levo od svakog oltara morao je da leži mač.
    Jedno je bilo jasno: umesto onih koji su 'svoje proživeli', u Nemačku je trebalo da dođe nova i u svojoj ezoteričnoj dubini okultna religija. Prvu inicijaciju mladi Adolf Hitler iskusio je stupivši u kontakt sa minhenskim pesnikom i novinarom Ditrihom Ekartom. Taj hronični alkoholičar koji je od pijanstva umro 1923. godine u jednoj od minhenskih kafana, stvorio je nacionalsocijalizam u nedrima male i neprimetne Nemačke radničke partije, među čijim se osnivačima, pod brojem sedam, nalazio i sam Hitler. Ali, i brojčana analiza imena Hitler daje sedmicu, što znači da takvi ljudi ne žele da idu poznatim putevima, već sami stvaraju religiju koja se bazira na fantazijama i tajanstvenosti. Prepoznavši u Hitleru budućeg osnivača okultne države, Ekart i arhitekta Rozenberg počeli su njegovo duhovno uobličavanje, učili ga da piše i govori i upoznavali ga sa 'tajnom doktrinom' i doktrinarnom propagandom.
     Proroci magičnog socijalizma nisu radili uzalud, a ono što je Hitler primio, nastavio je da uvećava već pomenuti Haushofer. Kontakt  između profesora Minhenskog univerziteta i budućeg lidera nacije ostvario je Hes, koji je bio profesor asistent. Posle propalog nacističkog 'pivskog puča' Hitler je bio smešten u tamnicu Lansgust.  U Hesovoj pratnji, general Haushofer, koji je u isto vreme bio i mađioničar i tajni učitelj, sa Hitlerom svakodnevno provodi duge sate, razvijajući svoje teorije, a Hitler kao pažljivi učenik grabljivo je izvlačio iz tih lekcija argumente za preuzimanje vlasti. Čim bi njegov učitelj otišao, Hitler bi počinjao da Hesu, koji je ostajao, diktira 'Majn Kampf', sjedinjujući haushoferove teorije i Rozenbergove planove.
    Za vreme Prvog svetskog rata general Haushofer je posedovao fantastičan dar predviđanja toka događaja: predskazivao je vreme početka juriša, mesta koja će biti pogođena, političke promene... Da li je možda 'tajni učitelj' preneo svoj dar na svog sposobnog učenika? Jer, Hitler je apsolutno tačno predskazao datum ulaska fašističke armije u Paris, uzdržavanje Engleske i Francuske da intervenišu pri njegovoj okupaciji Rajnske oblasti i, konačno, datum smrti američkog predsednika Ruzvelta.
    Da li su takvom vidovnjaku uopšte bili potrebni astrolozi? Izgleda, da ipak jesu. I Hitler se, čas javno čas tajno, koristio njihovim uslugama. Čim je preuzeo vlast, izdao je naređenje za osnivanje 50 tajnih institucija koje bi pripremale lekare - bioradiologe koji bi lečili visoke funkcionere Trećeg Rajha.
    Najbolji od njih su okupljeni u Berlinskom bioradiološkom institutu gde su izučavani i netradicionalna medicina, šamanstvo, razni filozofski pravci i sve postojeće političke doktrine. A pošto se u taj institut primalo bez prethodnog anketiranja o verskoj pripadnosti i nacionalnosti, već isključivo na osnovu natalnog horoskopa, jasno je da je astrologija zauzimala počasno mesto u svemu tome. Među studentima ove ustanove, voljom sudbine, našao se i 'patrijarh ruske astrologije' Sergej Vronski.
    U jednom intervjuu on je priznao da su se njegovim sledbenicima posle završetka instituta smatrali Hes i general Ervin Romel. On se susretao i sa Hitlerom pošto je, kao mladi astrolog, predskazao Evi Braun da će se udati za firera. Poznati švajcarski astrolog Karl Ernst Kraft, autor čuvenih radova iz oblasti astrološke nasleđenosti, otvoreno je simpatisao naciste.
    Drugog novembra 1939. godine, on je poslao hitno pismo u Berlin sa izveštajem da između 7. i 10. novembra Hitleru preti ozbiljna životna opasnost. Na ovu opomenu nisu obratili nikakvu pažnju, a osmog novembra Hitler je dva minuta ranije nego obično izašao iz menhenske crkve, gde se odmah po njegovom islasku dogodila eksplozija koja je odnela živote nekoliko desetina ljudi. Hitler i Himler posle ovog događaja zainteresovali su se za Krafta.
    Rajhsfirer je, istina, naredio da se Kraft uhapsi pod sumnjom da je učestvovao u zaveri, ali ga je po Hitlerovom naređenju odmah pustio. Pomilovani Kraft se bacio na izradu ličnog horoskopa Hitlera i njegove najbliže okoline, a kasnije je protumačio zagonetne Nostradamusove katrene tako da oni tobože predskazuju pobednički Hitlerov marš.
    Petu Nostradamusovu centuriju je Kraft, na primer, preveo kao da je hteo da je posveti fireru:

'On će anektirati Brabant i Flandriju, Briž i Bolonju
i pripojiće ih Velikoj Nemačkoj...
Proći će kroz Belgiju i zauzeće francusku luku'.


    Kraft se nije ustručavao upotrebe lažnih podataka, a astrološka etika za to predviđa neizbežnu kaznu. Tako se i desilo... Njegova nastojanja krenula su nizbrdo posle Hesovog odlaska. Tada je pobesneli Hitler saznao da astrolozi od njega kriju predskazanja poraza, pa je naredio da se svi streljaju, a vernog Krafta zauvek je poslao u Buhenvald, gde će i umreti u januaru 1945. godine.

ČERČILOV ASTROLOG

    Kraftu je Hitler okrenu leđa, ali su se njega i njegovih saradnika setili u Velikoj Britaniji. Kraftov bivši saradnik iz Berlinskog instituta, mađarski pisac i astrolog Luj de Vol preselio se u Englesku i ponudio svoje usluge britanskom Generalštabu. Njegovi predlozi zainteresovali su Čerčila i on je ovoga uključio u obaveštajnu službu. Od tada se Luj de Vol nije bavio samo sastavljanjem astroloških karata viših generala, već je i prognozirao planove nemačkog vrha, polazeći od onoga što je verovatno nemačkom vrhu saopštavao Kraft. U Engleskoj nisu znali da je Švajcarac uhapšen. Što se tiče ostalih astrologa koji su i dalje ostajali pored Hitlera, De Vol ih je lako mogao preći.
    Čerčila je najviše zanimalo šta govore nacistički astrolozi u vezi sa iskrcavanjem savezničkih trupa na kontinentu. De Vol mu je predstavio svoje astrološke prognoze, u stvari ono što će nacistički astrolozi najverovatnije reći Hitleru, a one su kazivale: Balkan! Ali je i engleski Generalštab već uveliko pripremao tu varijantu.
    Čerčil se poverio De Volu, a članovi Štaba počeli su da razrađuju drugi pravac; Severna Afrika - Sicilija - Italija. Nemcima je bio podmetnut leš navodno engleskog oficira koji je kod sebe imao tajne planove iskrcavanja saveznika na Balkanu. Šef nemačke obaveštajne službe obavestio je Hitlera, a ovaj se pripremio da dočeka Engleze na Balkanu, smestivši u tom regionu najbolje slobodne divizije.
   A u Severnoj Africi sukobila su se dvojica generala, oba rođena u znaku Škorpije - nemački feldmaršal Romel i saveznički general Montgomeri. Svojevremeno je Kraft uporedio njihove horoskope i priznavši Montgomerija za jačeg , savetovao je Nemcima da se komandant njihove vojske u Africi promeni. Ali, niko nije slušao astrologa koji je uskoro, za kaznu trebalo da postane zatvorenik Buhevalda.
    Feldmaršal Romel izgubio je najvažniju bitku, kod El-Alamejna, a saveznici su se sa oslobođenog severa Afrike iskrcali na Siciliju i trijumfalno stigli do RIma. Pri tome na svom putu nisu sreli nijednu nemačku diviziju.
    Može li se reći da su predviđanja fascinantnog astrologa De Vola bar malo uticala na takav tok stvari? Verovatno da jesu.
    Ali, i De Vol je pri kraju rata načinio grešku. U jednom malo poznatom engleskom magazinu pojavile su se njegove astrološke prognoze koje su ubedljivo pokazivale gde je i kada najbolje da se saveznička vojska iskrca u desantu na evropsko tle. Nemci nisu čitali taj magazin, tako da je pojava savezničkih armija u Normandiji šestog juna 1944. kako je De Vol i predvideo, bila vrlo neprijatno iznenađenje za njih. Astrolog nije izbegao kaznu, ali se za razliku od svog nesrećnog kolege Krafta, koji je istrulio u koncentracionom logoru, izvukao kućnim pritvorom i zabranom da bilo šta predskazuje do kraja rata. Sedamnaest godina kasnije sahranjen je sa svim vojnim počastima.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana