Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Napad Urokljivih Očiju

     Neutralisanje Zlokobnog Dejstva. Još u stara vremene se verovalo da su oči prozor kroz koji duša stiže u telo i napušta ga, ali i da preko njih možemo razmenjivati svoje 'dobre' ili 'zle duhove'. Ovi drugi odnose se i na urokljivost očiju. Po svemu sudeći, urok zaista postoji. Stručnjaci čak znaju sve njegove simptome.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Kao prvo, javlja se osećaj stalnog zamora. Osoba niti se premarala, niti je bila bolesna ili neispavana, ali zamor se srušio na nju i ne prolazi čak i posle dugog odmaranja. Kao posledica toga, smanjuje se radna sposobnost, nestaje želja za bilo kakvim aktivnostima, slabi koncentracija.
    Kako vreme prolazi, biva sve gore, bez razloga se kvari raspoloženje, nastupa nesanica, mogu da se jave ljubavni problemi, depresija... Oštećuje se ne samo sfera emocija, nego i fiziologija. Kao rezultat prodiranja tuđe energije-informacije čest je poremećaj metabolizma: telo i usta neprijatno mirišu, javljaju se bubuljice, akne, perut. Lice dobija žućkastu ili sivo-pepeljastu nijansu, ponekad se težina naglo smanjuje, naoko bezrazložno skače temperatura tela, javljaju se neočekivani bolovi, lome se kosti, na koži se pojavljuju neke fleke ili osip...
    Ako neko kod sebe pronađe istovremeno 3-4 ovakva simptoma, a lekari ne mogu da pronađu šta je uzrok, onda nije isključeno da je reč o uroku. U tom slučaju treba hitno, ali bez panike, preduzeti mere za njegovo otklanjanje. To možete bez poteškoća da uradite i sami, ali o tome kasnije. Ako se ispostavi da imate većinu nabrojanih simptoma, onda je moguće da ste žrtva usmerenih čini, to jest, svesnog magijskog delovanja, što se, uprkos rasprostranjenom verovanju, dešava vrlo retko.
    Kakve je razlika između uroka i čini? Ima različitih odgovora, ali je verovatno najprecizniji ovaj: urok je nesvesno, a čini svesno ometanje e+rada našeg organizma od strane drugih osoba. Urok možemo uporediti sa slučajnom posekotinom ili ogrebotinom, lakom povredom - boleće izvesno vreme i onda proći. Urok se i leči ne duže od banalne ogrebotine: ako nam je astralno telo čisto - brzo, tokom 1-2 nedelje, a 'prljavo' će patiti duže zbog sopstvene 'infekcije'.
    Urok se obično emituje spontano. Ako se, međutim kaže: 'Sada ću da ureknem nekoga'! - onda su i to čini. Mehanizam je isti kao i kod uroka: prodiranje tuđe energije-informacije. Ali, za razliku od uroka, to je već psihički napad sa predumišljajem, namerno magijsko delovanje. To nije 'ogrebotina', već 'napad nožem' - ponekad i na smrt.

KAKO SE ŠTA 'ZARAĐUJE'

    Osnovni uzrok uroka je nečija koncentrisana pažnja usmerena na nas. Upravo u tim situacijama dolazi do nevidljive, ali veoma intenzivne razmene energije-informacije. Ako je ta pažnja obojena jakim negativnim emocijama ili zlobnim mislima, opasnost od delovanja uroka je utoliko veća.
    Postoji mnogo načina da se 'zaradi' urok. Evo jedne tipične situacije: na pijaci ste, prolazite između tezgi mrzovoljno i glasno komentarišući, s gađenjem, ali tako da obavezno čuje prodavac: 'demode', 'kič', 'odvratno', 'kakav loš kvalitet'... Možda to i jeste tako, ali zašto provocirati negativna odnos prema sebi? Ako je roba loša, prodavac to zna bolje od nas. Ako vam se ne sviđa, okrenite se i idite dalje. Ako ne možete da prećutite, budite diplomata, smislite neki povod za odbijanje: boja, model, veličina ne odgovara, ili nešto slično.I više od toga, kada odlazite obavezno se zahvalite što su vam sve pokazali i nasmešite se. To je sitnica, ali neutrališe naboj razdražljivosti poslate vam otpozadi.
    Van svake sumnje je da su uroku podložni i ljubitelji laskanja. 'Kako divno izgledaš, prosto si se podmladila...'! Prijatne reči neretko uspavljuju psihološku zaštitu, naivno 'otvaramo' svoj energetski oklop, zaštitno polje i preko oslabljenih prepreka negativni program lako prodire, uz prikrivenu zavist, tipa: 'Neka ti...' I mada i zavist može biti nesvesna, ona deluje kao i svesna. Nije slučajno narod uvek govorio: 'Kako hvaliti a ne ureći'. Ili upozoravao da u slučaju kada te hvale treba biti na oprezu, ne sme se zaboraviti na opasnost. Onaj koji se plaši uroka, kad neko počne da ga hvali, treba da stisne palčeve u pesnicama ili da zagrize vrh jezika. Uz to, u mislima ili šapatom treba otpremiti hvaljenje natrag, na primer: 'I tebi isto...'
     O tome da povećana pažnja može imati neprijatne posledice znali su već u prvobitnim zajednicama. Ali je skoro potpuno nepoznato civilizovanim ljubiteljima privlačenja pažnje.
    Tako, recimo, moderne žene i ne pomišljaju da njihovo nestandardno ponašanje, suvišna kozmetika,veoma smeli šlicevi i dekoltei i mini suknje ne privlače pažnju samo suprotnog pola, nego i zavidnih suparnica - koje im možda upućuju i ubitačan pogled. Osim toga, mnogo je više žena koje šalju urok nego muškaraca.
    I evo paradoksa - ponekada intuitivno mudre žene, koje uopšte ne žele da izazovu interesovanje zavidljivaca, ipak nose neki upadljiv nakit - ne obavezno i skup, jer se ispostavilo da je to neka vrsta 'gromobrana' - amajlije. Takav detalj privlači tuđu pažnju na sebe, a odvlači je od vlasnice. usput, i tradicionalni veo na nevesti, voal na šeširčiću ili čador na Istoku služe istom cilju - protiv uroka.
    Doduše, urok se može zaraditi ne samo kad nama zavide, već i kad mi nekome zavidimo. U tom slučaju nastaje informaciono 'crevo', preko kojeg ne samo da ide naša informacija, nego 'virus' može da prodre i sa druge strane. Nije isključeno da smo mnoge svoje boljke upravo dobili od onih kojima smo nekada pozavideli. Zaključak je prastar i jednostavan: ne zavideti. Nikada i nikome.
    Pomenimo ješ nešto bitno. Oduvek se u narodu smatralo da se urok najlakše dobija od prosjaka, sakatih, bolesnika... Nažalost, u ovom sujeverju ima istine. Upravo oni kojima je sudbina uskratila zdravlje, često su agresivni, zavide drugima na blagostanju, i to postaje izvor 'uroka'. Ali, uprkos tome, mi moramo i možemo, uz sve mere opreza, da pomažemo ovim nesrećnicima. Ne samo materijalo i rečima, nego i - pogledom.
    Zaista je čudesna moć energije pogleda usmerena da pomogne drugima. Naročito ako je to 'jak pogled'. Poznati sakupljač ruskog folklora i narodnih predanja J. Miroljubov (1892-1970) pričao je o svom dobrom poznaniku - ribaru sa Azovskog mora. Kasjan, kako mu je bilo ime, imao je ne samo 'jako', nego i 'dobro' oko. Otklanjao je pogledom zubobolju, teško zaražene urokom isceljivao je za samo nekoliko dana. Nešto slično mogu mnogi, samo ne znaju za to.
    Čak i kada nemate neke izuzetne sposobnosti, ipak možete da učinite dosta dobroga. Šaljite dobar pogled, uz dobre misli, i pomozite i bliskima i nepoznatima u autobusu, na ulici, u radni... Iako oni verovatno neće biti svesni šta ste im učinili, njihovo duhovno 'ja' će to odlično primiti. I ne treba očekivati zahvalnost, niti štedeti uloženi napor: u ovom svetu sve se vraća stostruko.

NE SIPAJTE SO NA RANU

    A šta da radite ako ste ipak 'zaradili urok'? Šta radimo kada se ogrebemo, posečemo ili udarimo? Paničimo? Ne, najčešće opsujemo i odmah se smirimo i usebi kažemo: 'Ništa strašno, proći će'. I to je ispravno: organizam će se sam postarati za takvu sitnicu. Na isti način postupamo i sa urokom. Organizam je mudar - sam će da izleči njegove posledice.
    Teoretski je najbolje da se obratite 'tvorcu uroka' ako je taj učinio to nenamerno, ne želeći zlo. On može na najjednostavniji način da neutrališe svoje nepromišljeno delovanje. Samo ako ima iskrene želje da se 'iskupi'... Ali složićete se da veoma retko znate ko je slučajno poremetio vašu energetiku. Najčešće je nepoznato šta raditi u tom slučaju?
    Neko odmah trči nekom vraču. Ponekada to pomaže, naročito osobama sa slabom voljom, koje više veruju u tuđu pomoć nego u svoje sopstvene snage. Dobar vrač može da da energetski, a češće je to običan psihološki podsticaj, ali će organizam samostalno vidati svoju 'ranu'. Zato nije obavezno tražiti tuđu pomoć. I među tim magovima ima svakakvih osoba. Osim toga, može se desiti da se 'zarazite' od njega ako se otvorite previše... Najbolje je da sami pokušate da regenerišete svoj zaštitni omotač. To je sasvim moguće, potrebna je samo jaka želja i miran odnos. Borba sa 'ogrebotinama' poput uroka je obaveza naše aure i ona obično izlazi na kraj sa tim. Negativna energija bilo kog uroka beskrajno je mala u poređenju sa energijom našeg organizma - kao ujed komarca. I sami smo krivi ako od običnog komarca pravimo u mašti vampira.
   
SVEĆA KRPI AURU

    Nije urok toliko strašan koliko se često misli. Najvažnjije je da na vreme popunite sve rupe na zaštitnoj auri i da regenerišete svoju energetiku. Evo nekih od najpristupačnijih načina popunjavanja energetike u slučaju uroka.
    Najbrži i najefektivniji način je voda. Letnja 'živa' voda u reci, jezeru ili moru, ne samo da kao rukom odnosi tuđu energetsku prljavštinu, nego i napaja organizam dopunskom energijom.  Što se tiče kupanja u kadi - voda u kadi lepo ujednačava površinu povređene aure, ali neće da popuni energiju. Tuš sa jakim pritiskom vode znatno je efikasniji. Dobro pomaže i parno kupatilo, sauna i polivanje hladnom vodom. Još su naši preci dobro poznavali čudesna svojstva vode kada su prskali bolesnike svetom ili bajanom vodicom. Zanimljivo je i prastaro verovanje da delovanje magijskih čini nestaje ako teče voda između maga i onoga kome su čini upućene.
    Smatra se da poneka oštećenja naše aure lepo 'krpi' i sveća ako njome kružimo oko tela. Na mestima gde sveća više pucketa i dimi treba je držati duže, dok to ne prestane. Tvrdi se takođe da se unutrašnja harmonija organizma lepo regeneriše ako se tokom 10-15 minuta gleda u plamen sveće. Ne treba da bude ni preblizu, ni predaleko - na odstojanju ispružene ruke. Savet je da to radite pre spavanja u neosvetljenoj sobi, udobno smešteni i opušteni.
    Ovo verovanje stiče i naučno objašnjenje u naše vreme - neki istraživači smatraju da spektar otvorene vatre (sveća, ognjište, kamin) povoljno utiču na energetiku organizma. Deo svetlosnog zraka stiže do mozga preko zenice oka i regeneriše opštu harmoniju organizma. A deo stiže preko dužice oka i ne ide u centar za vid, nego u centre koji povezuju projekcione zone dužice neposredno sa ovim ili onim organima. Ti centri uspostavljaju normalan rad odgovarajućih organa.
    Postoji i drugi način preventive od uroka, koji harmonizuje organizam iznutra. To je veoma jednostavno: što češće gledati nebo - bez naočara i zamišljati da vitalne snage Kosmosa prodiru direktno u mozak. To se doista i dešava: kosmička energija na koju se mi 'naštimujemo' uspostavlja funkcionisanje mozga i harmoniju čitavog organizma, Ova metoda, između ostalog, može da pomogne i korekciju poremećenog vida. Ovde možemo da podsetimo na reči osnivača ruske fiziološke škole, akademika I.Sečenova (1829-1905) koji je rekao: 'Zdravlje ulazi kroz oči'.
    Za one koji više vole 'materijalnija' sredstva, takođe postoji način. U prirodi postoji zadivljujući hemijski element koji ne samo da pomaže našem organizmu da stvori moćnu energetsku zaštitu, nego ga i podmlađuje. Ova čudesna supstanca je obični jod. Naravno da je moguće popunjavati rezerve i to obavezno preko ishrane (nipošto ne sme da se pije, jer ćete upropastiti štitnu žlezdu): puno joda ima u morskim proizvodima, u povrću kao što je paradajz, krompir, cvekla, šargarepa, rotkva, beli luk, grašak...

BAKIN 'ŠIPAK'
 
    Postoje i narodna sredstva protiv uroka. Neka od njih već su dobila i naučno objašnjenje. Tako se na odeću nasuprot srca stavljala velika zihernadla. Ispostavilo se da zihernadla preuzima deo tuđeg zračenja - ubačena u metal, strujanja energije cirkulišu u zatvorenom kolu i brzo slabe. Koriste se i obične krojačke pribadače. I u prvom i u drugom slučaju igla se kači vrhom nadole: primljena energija sa vrha curi dole u zemlju, a smatra se da je za to najbolje koristiti obične gvozdene iglice.
    Gvožđe se inače smatra za magijski metal koji od vlasnika odbija, (tačnije, zatvara u sebe) 'tajne uticaje'. Posle komuniciranja sa neprijateljem, naši preci su se držali za neki metalni predmet, na primer za mač zaboden u zemlju. Moguće je da je za nekea svojstva gvožđa vezan i običaj da se osoba koju su urekli prska vodom kojom su prelili gvozdenu šipku ili kvaku na vratima.
    U narodu se veruje da se možemo zaštititi od uroka i bez pomoćnih sredstava - samo zatvaranjem kola sopstvene energije. Ako ste u prisustvu neke osobe osetili neprijatnost, uznemirenost, pogoršanje zdravstvenog stanja ili zevanje, onda neprimetno za sagovornika sastavite palčeve i kažiprste tako da čine kolo. Ostale prste ili savijte ili spojite. Drugi način: stavite dlan na stomak i zamišljajte da ste zatvorili jedini pristup u vaš organizam, a u mislima recite: 'Ne dam'! To je sve, i možete biti mirni, jer tada je teško probiti vašu zaštitu. A još ju je teže probiti ako načinite energetsko kolo - spajajući na tom mestu dlanove obe ruke. Na sličan način neke političke ličnosti na javnim nastupima štite svoja intimna mesta.
    Od prastarih vremena narod je koristio takozvani 'bakih šipak' - palac viri između kažiprsta i srednjeg prsta. Danas bioenergetičari tvrde da se na taj način zatvaraju unutrašnji energetski meridijani, koji počinju na vrhovima prstiju, i tako se naglo smanjuje primanje energije spolja. Stari metod čuvanja banalnom 'figom' takođe je povezan sa pravljenjem energetskog kola i ukrštanjem unutrašnje energije. Mada postoji i drugo objašnjenje: smatra se da sve nepristojno (kao što je šipak) privlači urokljiv pogled, odvlačeći ga od vas samih.
    Organizam se od mračne energije dobro čisti i jakim emocijama. Zato tražite bilo koji povod da se više smejete: gledajte komedije i smešne predstave, uopšte, sve ono što će vam doneti osmeh na lice. Naravno, tu je i ljubav, najlepše osećanje i najlepša emocija. Delite je voljenoj osobi i porodici, a što je više dajete više ćete je i primiti. A ukoliko vam dođe da plačete - nemojte se ustručavati i uzdržavati. Ne kaže se džaba: 'Suze donose olakšanje...'
    I naravno, ukoliko ste osetili simptome uroka (ali i zbog preventive), nastojte da što više vremena boravite na svežem vazduhu, blizu drveća, u prirodi. To će vam pomoći da brzo nadoknadite izgubljenu energiju i da ojačate zaštitnu auru.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana