10/21/2019 09:14 AM
Turizam, nesanica i praštanje. Detaljno ovde...

■ Aloiz Kraft, 33-godišnji turistički vodič iz Berna, otpušten je sa posla jer je već pet puta zalutao dok je kroz alpske doline vodio grupe stranih turista !!!
■ Osamdesetogodišnji Sven Anderson iz Štokholma obolio je od upale pluća. Doktor mu je prepisao lek koji mu, istina, nije pomogao da izleči upalu pluća, ali mu je izlečio nesanicu od koje je bolovao gotovo 40 godina !!!
■ Tomas Blad, koji je pokušao da iz londonskog Tauera ukrade engleski krunski nakit i da ubije kralja Čarlsa II, dobio je oproštaj od tog istog kralja, bilo mu je vraćeno konfiskovano imanje, pa čak i određene doživotna penzija !!!
10/20/2019 09:14 AM
Faraoni, poštari i skitnice. Detaljno ovde...
■ Ramzes II, koji je vladao Egiptom 67 godina (1292-1225 pre naše ere), ima je 79 sinova i 59 kćeri !!!
■ Feliks Karvahal, poštar iz Havane, učestvovao je 1904. godine u olimpijskom maratonu i stigao četvrti, iako se nikad nije takmičio niti trenirao !!!
■ Pošto je 61 godinu proveo skitajući se, Tofari Zalihaf nastanio se u Adis Abebi i izjavio da može razgovarati sa svim psima-lutalicama i da su oni njegovi jedini pravi prijatelji !!!
10/19/2019 09:14 AM
Razvodi, ljubav i svetionici. Detaljno ovde...
■ Anelise Maier, supruga 47-godišnjeg Ludviga, zatražila je i dobila razvod braka jer je Ludvig jednog dana doveo i kuću 28 skitnica i zatražio od nje da ih nahrani i primi na noćenje !!!
■ Nakon žestoke svađe sa svojom ženom Maki, Noro Kamasuto napustio je svoj dom u Tokiu i ukrcao se na brod za Ameriku. Međutim, kada se iskrcao u San Francisku, nemalo se iznenadio: supruga ga je čekala na obali. Doletela je avionom da ga dočeka, pomiri se sa njim i uveri da kako treba da se vrati kući !!!
■ Stanovnici Valvis Beja u jugozapadnoj Africi nikada se ne približavaju svetioniku bez kišobrana, čak i kada su noći potpuno vedre. Svetlost privlači jata ptica koje udaraju o stub svetionika i onesvešćene padaju na zemlju !!!