■ Na lobanji Vinsenta Marije Velaskeza, nekadašnjeg sveštenika, koja se danas nalazi u muzeju u Meridi u Meksiku ispisan je stih pesnika Luisa Rozada: 'Srećnik, on ne misli' !!!
■ Doktor Filip Sing Fizik (1768-1837) poznat kao otac američke hirurgije, razboleo se 1798. od žute groznice i tada su mu lekari ispustili litar krvi. On je izdržao ovo 'lečenje' i poživeo još 38 godina !!!
■ Svileni novac koji je emitovan u Francuskoj 1795, godine nije se mogao falsifikovati jer je tkan na naročitim razbojima kakvih tada nigde više nije bilo !!!

■ Dok je sudija Semjuel Perkins (1811-1879) bio predsednik državne banke Indijane, redovno je 'brojao' srebrni novac jednostavnim uzimanjem vreća u ruku. U svakoj vreći bilo je srebra u vrednosti od 500 dolara. Pa, ipak je jednom osetio da u jednoj vreći nedostaje 25 centi !!!
■ Augusta meseca 1953. godine, Piter Šening iz Sijetla, član jedne američke planinarske ekspedicije koja se uspinjala na himalajski vrh K-2, našao se na čelu grupe od 5 planinara vezanih konopcem kad je izbila snažna bura. Planinar iza njega se okliznuo i povukao ostale za sobom, a Šening je uspeo da izdrži težinu sve petorice i spreči njihov pad u provaliju !!!
■ Taksi šofer Jose Karazo iz Buenos Airesa objavio je oglas u kojem traži putnika što je u njegovom automobilu zaborao mnogo fotografija kandidatkinja za miss Argentine. Odgovorilo mu je preko 200 osoba !!!

■ Anelise Maier, supruga 47-godišnjeg Ludviga, zatražila je i dobila razvod braka jer je Ludvig jednog dana doveo i kuću 28 skitnica i zatražio od nje da ih nahrani i primi na noćenje !!!
■ Dok je mladi braćni par provodio medeni mesec na grčkom ostrvu Rodosu, supruga je izgubila venčani prsten. Kad su posle 25 godina došli na ostrvo da proslave srebrnu svadbu, naručili su u restoranu zubaca, a u utrobi ribe pronašli su burmu izgubljenu pre četvrt veka !!!
■ Ponos ružičnjaka u tada istočnonemačkom gradu Zanderhauzenu, gde je na površini od 13 hektara bilo sakupljeno 6.500 vrsta ruža, nije bio, kako bi moglo da se pomisli, crna ruža. Najneobičnija je zelena ruža čije se boje cveta uopšte ne razlikuju od boje listova !!!