■ Engleska posluga u XVII veku najviše je zarađivala na napojnicama gostiju, pa je često odbijala da radi u kućama koje su retko pravile prijeme !!!
■ Nilski konj ima želudac veličine 3 metra u koji može da stane 200 kilograma hrane !!!
■ Čarls Beker iz Njujorka, osuđen je na smrt 1915. godine zbog ubistva i jedini je američki policajac koji je pogubljen na električnoj stolici !!!

■ Ser Henri Morgan bio je engleski gusar koji je dobio plemstvo i Jamajku na upravu !!!
■ U jednom oblakoderu u Torontu postavljen je sistem za grejanje stanova koji koristi sunčevu energiju, ali sakuplja i toplotu tela koju zrače mnogobrojni stanovnici ove zgrade !!!
■ Frizerka Žaklina Moman stradala je 1547. godine zato što je ženama ulepšavala kosu na način koji je sud okarakterisao kao 'delo nečastivog', pa je zbog toga spaljena na lomači !!!

■ Neobičan Cik-Cak most nalazi se u Šangaju, a tako je građen da nečastivi ne bi mogao da prođe preko njega. Po kineskom verovanju, nečastivi može da ide samo pravo !!!
■ Najviši viseći most na svetu premošćuje klisuru kroz koju teče reka Arkanzas i nalazi se 120 metara iznad njene površine !!!
■ Pet pataka dva puta dnevno vozi se liftom u Memfiskom hotelu 'Pibodi' od krova gde žive, do fontane u hodniku i to već 50 godina !!!