Tang Ksiao Van optužena je za ubistvo iz nehata jer je mačem probola muža nakon što je on odbio da joj skuva ručak. Tang Ksiao Van se od detinjstva bavi mačevanjem, a policija kaže da je muža često terala mačem da ispuni njene zahteve. On je tog tragičnog dana odbio spremiti ručak jer je kasnio na posao. Ona mu je stavila mač na grudi kako bi ga naterala da promeni mišljenje i u tom se trenutku okliznula i probola ga. Li Weidong je iskrvario u bolnici, a Tang je uhapšena i sudiće joj se za ubistvo iz nehata !!!
Nemačka policija uhapsila je muškarca koji je osumnjičen da je svoju ženu ubio - kobasicom. Prema izveštaju policije, ovaj 50-godišnjak je uhapšen nakon što je mrtva žena pronađena u stanu u gradu Zwickau na istoku Nemačke. Žena se ugušila kobasicom 'bockwurst' koja je u Nemačkoj vrlo popularna. U tužilaštvu suda tvrde da je uhapšeni muškarac priznao da je ženi 'pomogao da proguta ' kobasicu, ali još uvek se istražuje kako je došlo do ovog tragičnog događaja !!!
Jedan nemački turist poreklom iz Hong Konga odlučio je posetiti večni grad Rim iako je čuo da su tamo cene dosta visoke. Ali, čekalo ga je 'malo' iznenađenje u malom baru u blizini poznate rimske ulice Via Veneto, gde pivo inače košta maksimalno 10 eura. Kada mu je konobar rekao da će ga to pivo stajati 990 eura, iznenađeni je turist spustio cenu na 490 eura, no kada je konobaru dao karticu, ovaj mu je sa računa skinuo početni iznos koji mu je najavio. U Rimu je svake godine sve više pokušaja pljačkanja turista. Mnogima su se čari ovog grada popeli na vrh glave zbog problema na koje su nailazili u restoranima, barovima i hotelima kada su se morali boriti za istaknutu cenu usluge. Neki su se turisti čak žalili da su im taksisti za prevoz od aerodroma do hotela hteli naplatiti stotine eura, a ako bi putnici odbili platiti, izbacili bi ih na autoputu !!!