Beloruski granični policajci uhapsili su ruskog državljanina koji je pokušavao metalnim lončićem iskopati tunel između Belorusije i Poljske. Nesretnome Rusu Poljska je kao članica EU trebala biti samo tranzitna zemlja do Nemačke, gde živi njegova devojka. Beloruski policajci, međutim, tvrde da je on hteo da ode Francusku da bi se priključio Legiji stranaca. Zasad je nejasno zašto je 19-godišnji Rus koristio lončić kako bi prokopao tunel. Uz sebe je nosio vojničke obroke, maskirno odelo, mape i vodič za preživljavanje. Uhvaćen je na kilometar od poljske granice !!!
Novozelandski saobraćajni policajac osuđen je na dve godine zatvora jer je prisilio prostitutku da mu kazne plati 'u naturi'. Sudija je naglasio da kazna mora biti dovoljno teška kako bi javnosti vratila poverenje u policiju. Ovaj policajac je iskoristio činjenicu da je prostitutka imala kazne u vrednosti 500 eura i tako je prisiljavao na ljubavni odnos čak 9 meseci. Kazne je 'naplaćivao' u svom policijskom autu !!!
30 - godišnji Amerikanac skočio je sa Nijagarinih vodopada u pokušaju da se ubije. U kritičnom stanju je prebačen u bolnicu, gde je utvrđeno da ima ozbiljnu povredu glave i da pati od hipotermije. Njegovu su nameru osujetili spasioci koji su ga izvukli iz ledene vode. Ovo je drugi čovek koji je preživeo pad sa 'Konjskog kopita', najvećeg od tri Nijagarina vodopada. Godine 2003, još jedan Amerikanac je izvučen iz reke posle samoubilačkog skoka, a za najmanje još 17 osoba, ne računajući samoubice, zna se da su pale sa vodopada. Nijagarini vodopadi su visoki 50 metara i nalaze na granici između SAD i Kanade. Njihov protok je više od 168.000 kubnih metara vode u minutu i jedni su od najmoćnijih i najpoznatijih vodopada u svetu !!!
Dečak, star 12 godina, suspendovan je sa nastave u jednoj školi u Liverpulu nakon što je uhvaćen kako svojim kolegama preprodaje čips. U toj školi je zabranjena prodaja nezdrave hrane, pa je mladi 'diler' pokrenuo vrlo unosan posao koji mu je dnevno donosio nekoliko desetina funti. Da stvar bude još bolja, pre nekog vremena u preprodaji grickalica ispred iste škole uhvaćen je i dečakov otac !!!
Svinje jednog odgajivača sa Tajvana same idu u WC i time štede vodu i manje zagađuju okolinu. A, takođe, njihov izmet koriste kao đubrivo. Vlasnik je na svakih 40 svinja napravio posebnu WC zonu. Svaki je WC pokriven gvozdenom pločom sa rupicama kroz koje prolazi mokraća, a njihov izmet usisava specijalna mašina. Obuku za samostalan odlazak na WC svinje počinju još kao praščići !!!
Amerikanka Elsi Egan pretukla je svoga muža invalida sirovim odreskom od mesa. Do svađe je došlo kad je muž odbio parče hleba, jer je hteo kiflu, a tada ga je nasilna žena više puta udarila mesnim odreskom po glavi. On je sve prijavio policiji, koja je ženu optužila za zlostavljanje hendikepiranih osoba, a sud ju je kaznio i sa 2.500 dolara !!!
Dugo su muškarci verovali da su crveni obrazi i snene oči najpouzdaniji znakovi koji otkrivaju da se sviđaju ženama. Vodeći britanski psiholog Džef Biti otkrio je da se, međutim, istina krije u nogama. On tvrdi da će žena, ako joj se muškarac svidi, pomicati noge dalje od svog tela i noge će držati raširene. Ako su ženi prekrižena kolena ili stopala, to nije dobar znak, tvrdi profesor Biti. Pa vi sad procenjujte !!!
U izborima za gradonačelnika Njujorka, 10% glasova osvojio je Montgomeri Burns, vlasnik nuklearke u kojoj radi crtani junak Homer Simpson. Građani Njujorka glasali su za crtanog lika pošto im nijedan pravi kandidat nije bio po volji. Osim Homerovog šefa, na listi kandidata našli su se tako i Miki Maus, Abraham Linkoln, a jedan glas osvojio je i Adolf Hitler !!!
U Švedskoj su se ovih dana prvi put našle u prodaji farmerke proizvedene u Severnoj Koreji. To je prvi severnokorejski proizvod koji će se prodavati na zapadnom tržištu. Cena im je čak 150 eura, a inače farmerke se neće prodavati u Severnoj Koreji jer je tamo zabranjeno nošenje farmerki !!!
Žena iz Hondurasa ulazi u istoriju kao prva žena koja se porodila u mrtvačkim kolima. Ona se zatekla pred vratima mrtvačnice kada je osetila trudove i počela zvati u pomoć. Njene vapaje čuo je vozač mrtvačkih kola, te je pokušao preneti u bolnicu. Međutim, za to nije bilo vremena, pa se devojčica, nazvana Rosa, prema svome spasitelju, rodila u mrtvačkom vozilu !!!
U Velikoj Britaniji sprovedeno je testiranje školske dece o opštem znanju. Na pitanje ko je bio Hitler, neki su odgovorili da je Hitler bio trener fudbalske reprezentacije Nemačke, za zloglasni logor Aušvic neki su mislili da je zabavni park, a za Holokaust - neki su odgovorili da je to bila proslava završetka rata. Izuzetno obrazovana deca, nema šta !!!
Jedna Egipćanka, koja više nije mogla podneti 'nepodnošljiv smrad' koji se redovno širio oko njenog muža, zatražila je sudskim putem od suda u sudu u Heliopolisu razvod braka i dobila ga. Ona je uverila da prolazi pravu torturu zbog smrada. Uprkos njenim molbama, njen muž, po profesiji nastavnik, odbijao je održavati ličnu higijenu i redovno je bojkotovao bilo kakvu upotrebu sapuna, vode, četkice i paste za zube !!!
Jedna Britanka godinama ima problema sa depilacijom svoje bikini zone. Probala je svašta, ali nije uspela, pa je jedino što joj je preostlo lasersko uklanjanje dlačica. Ali, pošto je to jako skup postupak, odlučila je prodati dlaku po dlaku da prikupi novac. Napravila je stranicu Million Dollar Pubes na kojoj jednu stidnu dlaku prodaje za 200 dolara, a uz nju će sretni kupac dobiti i reklamni prostor koji je ustvari donji deo bikinija na stranici. Do sada je prodala 190 stidnih dlaka, ostaje joj još 4.810 !!!
22-godišnji Patrik Haman, koji živi sa ocem u Ajovi, uhapšen je nakon što je svog oca 'napao' vrećicom čipsa Cheetos. On je tokom svađe zgrabio vrećicu s čipsom i bacio je na oca, a ona je nesretnoga oca pogodila u naočale i rasekla ga po sredini nosa. U policijskom izveštaju vrećica čipsa se navodi kao 'oružje kojim je izvršen napad', a kao dokazni materijal u izveštaju se navode mrvice čipsa Cheetos, kojim je bila pokrivena majica njegovog oca !!!