Jedna stanovnica Bordoa, grada na jugozapadu Francuske, privedena je na ispitivanje jer je 6.749 puta nazvala vatrogasce u roku od mesec daba. Ova nezaposlena žena, inače, majka dvoje djece, takođe je u samo jednoj noći 150 nazvala policijsku stanicu. Privedena je na ispitivanje zbog 'zlonamernih telefonskih poziva' i stavljena pod sudski nadzor sa obavezom da poseti psihijatra, a moraće i pred sud za prekršaje gde bi mogla dobiti maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora i 15.000 hiljada eura !!!
Silvester Vilijams je svoje usluge oglašavao putem posetnica koje je delio po ulicama grada Lavenvorta u Kanzasu. Međutim, to ne bi bilo čudno da on nije bio narko diler. A, sama ova činjenica da je diler krakom javno oglašavao svoje usluge učinila je posao policiji prilično jednostavnim. On je delio posetnice s tekstom: 'Ako trebaš šut na brzinu, nazovi šefa', uz koji je stajao i njegov broj telefona. Policajci su nazvali njegov broj, dogovorili kupoprodaju kraka, našli se s naivnim dilerom i uhapsili ga na licu mesta. Šef policije u Lavenvortu je posle toga izjavio: 'Naš posao bio bi puno lakši kad bi se svi dileri javno oglašavali' !!!
Amerikanka Diana Geist bila je prilično šokirana kad je u orahovoj ljusci pronašla - kondom. Ona je u Valmart supermarketu kupila kesicu neoljuštenih oraha, a kada je sela pred televizor i otvorila je - iz ljuske je iskočio nekorišćeni svetložuti kondom. Tada se sa svojim mužem uputila u Valmart kako bi vratila čudni orah s kondomom u prodavnicu, a nakon toga, tajanstveni kondom je preuzela policija koja sumnja da je neko podvalio kondom kao šalu. Začuđenu Dianu još je više začudilo što njen muž, nakon policijske obrade kondom želi zadržati za uspomenu !!!
Australijanca Robina Toma morali su spašavati vatrogasci pošto se zaglavio u svojoj veš mašini. On je ostao zarobljen u bubnju veš mašine pošto je igrao žmurke sa svojom djecom. Robin je rekako da se sakrio u veš mašinu zato što je mislio da ga klinci neće tako lako pronaći no ipak se prevario. Čekao je sat vremena na pomoć, a noge su mu sve vreme bile pritisnute uz prsa. Nakon što je izvučen izjavio je da se nada da ga deca neće pokušati kopirati u jednoj od sledećih igara žmurke !!!
Direktor Ureda za kulturu u rumunskoj regiji Vrancea, uskratio je svojim službenicima korištenje toalet papira. Zbog krize i financijskih problema sa kojima se Ured suočio, on je odlučio izbaciti toalet papir, a umesto njega je uveo - novinski. Kako sam direktor kaže: 'Pošto više financijski ne možemo priušiti kupovinuu toalet papira, odlučio sam zaposlenima pomoći tako što sam uzeo primerak lokalnih novina i izrezao ih na komadiće. Mogu vam reći da sasvinm dobro služe svrsi.' Zaposleni baš i nisu zadovoljni ovom odlukom, a jedna službenica ističe kako se korištenjem novinskog papira izlažu riziku zaraze koju može prozrokovati mastilo i olovo koji se koriste prilikom štampanja novina. A, može se desiti i da im se televizijski program preslika na zadnjicu !!!
Fabio Miranda rođen je u automobilu u Majamiju jer je njegov otac krivo skrenuo vozeći majku u porodilište. Džerardo Miranda vozio je svoju suprugu Liliam u porodilište kad je prvo upao u gužvu. Jedva se izvukao iz kolone vozila da bi zatim - promašio skretanje. Vremena više nije bilo jer je supruga signalizirala da će njihovo treće dete doći na svet pre nego što njegov otac nađe pravi put do bolnice. Pozvali su 911 i dežurni dispečer je davao uputstva Džerardu kako da pomogne pri rođenju deteta. Medicinska služba došla je na vreme da dečaka i majku, oboje u dobrom stanju, prebace u porodilište radi dalje nege !!!
5-godišnji južnoafrički padobranac Beno Jakobs, pao je sa visine od 1.000 metara bez padobrana koji se u ključnom trenutku nije otvorio i prošao je nepovređen. On je pao u polje u blizini grada Bloemfonteina, ugruvao se i otekla su mu usne, ali u svemu je najbolja njegova izjava posle svega: 'Budući da je to bio moj prvi skok, mislio sam da sam samo loše doskočio' !!!
52-godišnji Nemac pokušao je svoga dilera uveriti da mu vrati 400 eura zbog toga što mu je prodao lošu marihuanu, a kada diler nije pristao na to, ovaj ga je prijavio policiji. Ali, policija ga je nakon toga prijavila za kršenje zakona o posedovanju droge i zaplenila 200 grama marihuane koju je poneo u policijsku stanicu kako bi dokazao svoje tvrdnje, rekavši tamo: 'Potpuno je neiskoristiva'. Količina do 30 grama marihuane za ličnu upotrebu zakonski je dopuštena većini nemačkih saveznih pokrajina !!!
Nesrećni Kolumbijac Victora Garcija osuđen na čak četiri godine kućnog pritvora zato što je potapšao ženu, Dianu Marcelu Diaz, po stražnjici dok je na biciklu prošao pored nje. Ovo je izazvalo brojne rasprave odgovara li kazna ovom 'strašnom počinjenom zločinu'. Neki pravni stručnjaci smatraju da je četverogodišnja kazna zabrane izlaska iz kuće za Victora Garciju preterana, dok ostali misle kako će to zaustaviti druge muškarce u sličnim delima. A žene se, pak, nadaju da će sada biti sigurnije na putu od udaranja po stražnjici. Mnogi bi muškarci širom sveta rizikovali ovakvu kaznu samo da mogu potapšati po stražnjici, na primer, Dženifer Lopez !!!
Nesretnog 75-godišnjeg Poljaka njegova žena je svezala i zatvorila u psećoj kućici nakon što se kući vratio pijan. Ona je rekla da je već sita njegovih problema s alkoholom te da je zato odlučila za ovakav potez. Kako bi mu vratila istom merom za sve duševne boli koje joj je prouzrokovao, hranila ga je isključivo psećom hranom govoreći mu kako joj je već dosta trošenja novca na votku. Čovek je u kućici preživeo skoro tri nedelje hraneći se hranom za pse, dok je napolju temperatura išla i do minus 20 stepeni. Spasili su ga prijatelji, zabrinuti što ga dugo vremena nisu videli, pa su pozvali policiju koja ga je vrlo brzo pronašla u psećoj kućici u dvorištu !!!
Hotel u Abu Dabiju baš se potrudio da gostima dočara pravi duh božića. U predvorju hotela sa čak 7 zvezdica stoji najskuplje božićno drvo na svetu. Okićeno je dijamantima, safirima i smaragdima, te lampicama od srebra i zlata. Nakit košta oko 11.5 miliona dolara, a samo drvo visoko oko 13 metara košta 10.000 dolara. Da bi se gosti osećali još bolje, pred božićnim drvetom je automat koji izbacuje zlatne poluge !!!
Jedna katolička časna sestra zavisna od kockanja optužena je za proneveru 850.000 dolara. Sestra Marija Torton tereti se da je novac ukrala od Univerziteta u Nju Rošeleu u razdoblju od 1999-2009 kada je tamo radila kao šefica finansija, sve da bi vratila svoje kockarske dugove. Nju je pratio glas strastvene kockarke koja je često obilazila kockarnice u Atlantik Sitiju i Nju Džersiju !!!
Iako je Fidel Kastro ušao u legendu po maratonskim govorima, ipak je on malo dete za Vernera Koglera, predstavnika Stranke Zelenih u austrijskom parlamentu, koji je održao izlaganje dugo 12 sati i 42 minuta. Njegov govor je počeo u 13:18 sati, a završio se u 2 sata iza ponoći, i to rečima: 'Ovo je sve što sam imao reći'! Njegovo izlaganje bilo je protest protiv predloga proračuna za 2011. godinu, koji predviđa drastične mere štednje !!!
Ekipa otkačenih švedskih vojnika organizovala je dosad neviđenu žurku na snegu. Posedali su na sanke koje su privezali za borbeni avion švedskog ratnog vazduhoplovstva. Pilot je pokrenuo avion, te ove ludake na sankama vukao po snegu. Ovo svakako nemojte probati kod kuće - naravno, ako slučajno imate avion !!!