ITALIJA. Detaljno ovde...

Jedan nemački turist poreklom iz Hong Konga odlučio je posetiti večni grad Rim iako je čuo da su tamo cene dosta visoke. Ali, čekalo ga je 'malo' iznenađenje u malom baru u blizini poznate rimske ulice Via Veneto, gde pivo inače košta maksimalno 10 eura. Kada mu je konobar rekao da će ga to pivo stajati 990 eura, iznenađeni je turist spustio cenu na 490 eura, no kada je konobaru dao karticu, ovaj mu je sa računa skinuo početni iznos koji mu je najavio. U Rimu je svake godine sve više pokušaja pljačkanja turista. Mnogima su se čari ovog grada popeli na vrh glave zbog problema na koje su nailazili u restoranima, barovima i hotelima kada su se morali boriti za istaknutu cenu usluge. Neki su se turisti čak žalili da su im taksisti za prevoz od aerodroma do hotela hteli naplatiti stotine eura, a ako bi putnici odbili platiti, izbacili bi ih na autoputu !!!
ENGLESKA. Detaljno ovde...
42-godišnji Stiv Oven je na eBayu aukciji stavio svoju taštu na prodaju. On je objavio fotografiju svoje tašte, 50-godišnje Karoline Alen, stavio je u rubriku Collectables and Weird Stuff i opisao kao 'korišćenu'. Početna cena je jedna funta. Na ovaj potez on se odlučio kada je Karolina odlučila otići iz svoje kuće u Americi i preseliti se vrlo blizu svoje kćerke i zeta u Derbi. Stiv je rekao kako tašta pokušava da ga promeni i učini urednijim, na šta je ona uzvratila da je on lenj i da će ga gnjaviti dok se ne promeni. Takođe, imala je zamerku na njenu početnu cenu i rekla je da je trebala biti barem stotinu funti, jer bolje izgleda uživo !!!
NOVI ZELAND. Detaljno ovde...
Kako bi se spasio od kazne za silovanje, 33-godišnji novozelandski nasilnik oženio je svoju žrtvu. Žena koju je ovaj 33-godišnjak oženio šest dana pre sudske rasprave, odbila je nakon venčanja dati iskaz protiv supruga. Umesto toga, tek venčani par, koji ima već i bebu, pojavio se na sudu i objasnio kako je sada u harmoničnim odnosima. Advokat supruga silovatelja pritom je izjavio kako je par sredio svoj život i želi čisto ući u zajedničku budućnost. Sudija je ovog muškarca, inače starog znanca novozelandskog pravosuđa s obzirom na njegovu pozamašnu kaznenu evidenciju, ozbiljno upozorio da će mu se brak raspasti, a on završiti u zatvoru ako ponovi delikt !!!