03/29/2020 09:14 AM
KINA. Detaljno ovde...
Originalni pokušaj Kineskinje da nauči psa voziti davši mu volan 'pravo u šape' neslavno je propao jer je njen verni pratitelj odmah uzrokovao sudar s drugim vozilom. Stanovnica Hohhota, u unutarnjoj Mongoliji, branila se objašnjavajući policiji da je njezin pas inteligentan i voleo je da se igra sa volanom i gleda gazdaricu dok vozi. Tako je i ona odlučila ukazati poverenje svom psu, dala mu da vozi, dok se ona brinula za papučice gasa i kočnice. Ali, vozilo je udarilo u drugi auto pri čemu, na sreću, niko nije povređen !!!
03/28/2020 08:14 AM
FLORIDA. Detaljno ovde...
Fabio Miranda rođen je u automobilu u Majamiju jer je njegov otac krivo skrenuo vozeći majku u porodilište. Džerardo Miranda vozio je svoju suprugu Liliam u porodilište kad je prvo upao u gužvu. Jedva se izvukao iz kolone vozila da bi zatim - promašio skretanje. Vremena više nije bilo jer je supruga signalizirala da će njihovo treće dete doći na svet pre nego što njegov otac nađe pravi put do bolnice. Pozvali su 911 i dežurni dispečer je davao uputstva Džerardu kako da pomogne pri rođenju deteta. Medicinska služba došla je na vreme da dečaka i majku, oboje u dobrom stanju, prebace u porodilište radi dalje nege !!!
03/27/2020 08:14 AM
JUŽNA AFRIKA. Detaljno ovde...
35-godišnji južnoafrički padobranac Beno Jakobs, pao je sa visine od 1.000 metara bez padobrana koji se u ključnom trenutku nije otvorio i prošao je nepovređen. On je pao u polje u blizini grada Bloemfonteina, ugruvao se i otekla su mu usne, ali u svemu je najbolja njegova izjava posle svega: 'Budući da je to bio moj prvi skok, mislio sam da sam samo loše doskočio' !!!
03/26/2020 08:14 AM
SAD. Detaljno ovde...
58-godišnji amerikanac Džefri Kulen bio je besan na vatrogasce koji su odbili spasiti njegovu mačku sa drveta, pa je počeo da puca na njih. Tri vatrogasca su došla do njegove kuće nakon što je prijavio da se zapalilo drvo, ali nisu pronašli požar. Umesto toga Kulen im je rekao da želi da mu spase mačku i da im je lagao jer je znao da će reagovati samo na dojavu o požaru. Šef vatrogasaca kazao je Kulenu da pozove kontrolu za životinje ili da pričeka da mačka ogladni i sama siđe s drveta. Njemu se odgovor očigledno nije svido, otišao je u kuću, uzeo pištolj i otvorio vatru na vatrogasce. Na sreću niko nije povređen !!!
03/25/2020 08:14 AM
INDIJA. Detaljno ovde...
Jedan indijski par razmenio je svoje bračne zavete preko telefona pošto mladoženja nije mogao doći na venčanje zbog sukoba između muslimana i hindusa u gradu Vadodaru na zapadu Indije u kojem živi mlada. Mladoženja je rekao da su najbolje iskoristili komunikacijsku mrežu, a venčanju su prisustvovali i svatovi na obe strane budući da su na telefonima bili uključeni zvučnici. Nakon sklapanja venčanja bračni par se još nije uspeo sastati !!!
03/24/2020 08:14 AM
BRITANIJA. Detaljno ovde...
Evropski sud pravde u Luksemburgu presudio je da će se Sari Ričards, britanskom transseksualcu penzija isplaćivati od njenog 60. rođendana, a ne od 65. kao u slučaju muškaraca. Sud je presudio u njenu korist, jer joj je u Britaniji odbijen zahtev da u penziju ode sa 60 godina starosti, jer Britanija ne dopušta promenu pola u krštenici. Ričards je bio rođen 1942. godine kao muško, no pol je promenio 2001. godine nakon što mu je dijagnostifikovana urođena 'dysphoria' - stanje koje doktori i psiholozi definišu kao trajnu odbojnost osobe prema vlastitom polu !!!
03/23/2020 08:14 AM
RUSIJA. Detaljno ovde...
Alyona Gabitova iz mesta Uljanovsk u Rusiji odlučila je tužiti prognozere vremena jer su joj, kako sama kaže, uništili godišnji odmor svojim netačnim vremenskim prognozama. Ona je na sudu u gradiću Ulajnovsk izjavila kako joj je pre odlaska na godišnji odmor 'obećana' temperatura od 28 stepeni i sunčano vreme. Otišla je na odmor u obližnji park prirode, ali umesto sunca tamo ju je dočekala kiša. I tako je bilo za vreme celog odmora. Dodala je kako je se sa odmora vratila s prehladom i sada od lokalnih meteorologa traži povrat sredstava koja je uložila u propalo putovanje !!!