Jedan španski farmer kupio je kravu koja košta kao najnoviji model Poršea. On je nju na aukciji platio rekordnih 100.000 funti, a petomesečna junica je rase Holštajn toliko i vredi. Krava se zove Vilsbro Emilian, ima najkvalitetniji genetski materijal u Evropi. Tokom svog života ona će na svet doneti oko 50 teladi, a godišnje će davati do 15.000 litara mleka, što je dvostruko više od ostalih krava !!!
Na izborima za gradonačelnika američkog grada Trejsi Sitija pobedio je pokojnik Karl Robin Geri, koji je umro nekoliko nedelja pre izbora. On je dobio 268 glasova, a njegova protivnica Barbara Brok 183 glasa !!!
Iako je nezaposlenost u Zimbabveu neverovatnih 94%, jedno radno mesto već 5 godina zjapi prazno - niko ne želi mesto dželata. U već požutelom oglasu traži se muškarac, a potrebne veštine su spretnost, tvrdo srce i znanje vezanja čvorova. Osobe sa dobrom dušom nisu pogodni kandidati. U Zimbabveu 50 zatvorenika čeka na izvršenje smrtne kazne i nadaju se da niko neće prihvatiti ovaj posao !!!
U Gulšan-e-Hadedu, predgrađu Karačija, Majeda Katon ubila je muža, bogatoga građevinara, dok je spavao. Odrubila mu je glavu, a uz pomoć dvojice rođaka rasekla ga je na sedam komada koje je onda bacila u kanalizaciju. Sve se desilo zato što se on odlučio oženiti i četvrti put. Ona je rekla da je njen 55-godišnji muž imao druge žene i javno joj bio neveran, ali da je preterao kad je najavio i četvrtu ženidbu. U Pakistanu poligamija nije pravilo, ali nije ni retkost !!!
Muhamed, Jedan 33-godišnji Malezijac čija 'mlada' ima 104 godine tvrdi da je uopšte nije oženio zbog novca već isključivo iz ljubavi, a ona je izjavila da se nada 'dugoj vezi'. Mladoženja kaže: 'Može izgledati čudno onima koji nas ne razumeju, ali ja sam našao mir od kada smo se venčali'. Inače, Muhamed, bio podstanar kod svoje sadašnje supruge, gospođe Wok, i objasnio je da je isprva žalio usamljenu staru damu, ali da su s vremenom ti osećaji prerasli u ljubav. On objašnjava božjom voljom činjenicu što se zaljubio u ženu koja je od njega starija 'samo' 71 godinu !!!
Policija u američkom gradu Hejvardu mislila je da će uhvatiti lopova na delu, ali umesto lopova, zatekli su Majkla Urbana koji se zaglavio u vlastitom dimnjaku, i to potpuno go. 23-godišnji Majkl je došao kući rano ujutro i otkrio da su vrata zaključana, a ključeva nema, pa je pokušao u svoju kuću ući kroz dimnjak. Skinuo se go da ga odeća ne bi usporavala dok se spušta dimnjakom, jer je mislio je da će lakše kliziti kožom po cementu. Kad je puknula žica kabelske televizije niz koju se spuštao, Majklov pokušaj je neslavno završio, a se zaglavio u delu dimnjaka koji ide koso u kamin !!!
U Velikoj Britaniji predstavljena je nova vrsta 'samošišajućih ovaca' nastala strpljivim ukrštanjem (a možda ima malo i genetskog inženjeringa), koja će farmerima uštedeti dosta novca. Ove ovce, sa prvim prolećnim danima i porastom temperature, automatski gube svoj vuneni zimski ogrtač, čime odgajivačima štede novac, vreme i trud. Rasa se zove 'Ekslana', a ova 'linjajuća' ovca, po oceni britanske štampe, dovešće do agrarne revolucije koja će staviti tačku na 1.700 godina dugu tradiciju šišanja ovaca !!!