Policija australijskog gradića Hanimun Rendžisu, u Severnoj Teritoriji bila je primorana da reaguje nakon što se nekoliko žena žalilo na 'ljubavne napade' neobičnog udvarača. A to je, jedan romantično raspoloženi kengur koji je pokušao da zavede nekoliko žena u tom gradiću, tako što im je prilazio dok su džogirale ili šetale. Kako kaže jedna od napadnutih žena: 'Nije bilo nikakve sumnje u to šta je taj bezobraznik nameravao'. Nakon brojnih pritužbi, policija je obećala da će se pobrinuti za kengura-manijaka !!!
Nekoliko bogatih porodica sa juga Engleske došlo je na originalnu ideju da nabavi kengure koji bi bili zaduženi za šišanje trave na njihovim imanjima. Kenguri mogu da dođu do mesta do kojih kosilice ne mogu, ne kvare se i upotrebljivi su po svim vremenskim uslovima. Cena jednog kengura iznosi 1.200 funti, ali pošto se preporučuje njihova kupovina u paru, ovaj novi način održavanja travnjaka je pravi luksuz !!!
U Tokiju je održano prvo venčanje na kojem su mlada i mladoženja stali ispred matičara - robota, po imenu Aj-Feri, robota japanske kompanije Kokoro. On je visok metar i po, ima svetlucave oči i plastične čuperke. Venčanje na kojem je bilo pedesetak zvanica, održano je u jednom restoranu u parku Hibija, u centru japanske prestonice. Dvoje mladih su 36-godišnja Satoko Inue, zaposlena u kompaniji Kokoro i 42-godišnji Tomoširo Šibata, profesor robotike na Nara institutu nauke i tehnologije. Robot Aj-Feri, čija se cena kreće oko 68.000 dolara, koristi se već u Singapuru, SAD-u i Japanu !!!