U Hanoveru, nakon nezgode koja mu se dogodila, gde je pao u kupatilu, muškarac čija je težina celih tristo kilograma morao je biti izvučen iz stana na četvrtom spratu zgrade uz pomoć - dizalice. Operacija spašavanja trajala je tri sata, a korišteno je 35 vatrogasaca. Ovaj tridesetpetogodišnjak prevezen je odmah u bolnicu u posebnim kolima hitne pomoći za krupne pacijente !!!
Britanski policajci izdali su vodič za pravilnu upotrebu WC-a namenjenih transeksualcima. Ovo uputstvo nosi naziv: 'Which Loo?', a javnost je ocenila da je to samo bacanje novca. Ovaj vodič upozorava transeksualce na razne opasnosti upotrebljavanja muškog WC-a ukoliko su obučeni kao žene i obratno. U delu ovog vodiča stoji: 'Ako uđete u kafić pun skinheadsa u kojem ne postoji uniseks WC, može vam se dogoditi da 'eksplodirate' jer se nemate gdje olakšati. Ovaj 'pametni' vodič poručuje 'trandžama' da budu sigurni u sebe, koriste WC-e, i da obavezno peru ruke nakon nužde !!!
Građani grada Hartforda u američkoj državi Konektikat koji su nastanjeni u blizini parka Bernard kriminala je preko glave pa su odlučili sami da reše ovaj veliki problem. Lokalne dilere oteraće - glasnim emitiranjem klasične muzike. Oni računaju da će Betoven i Mocart naterati kriminalce da odu i tako ostave park praznim. Neke gradske vlasti na Floridi, u Australiji i Kanadi imale su uspeha u ovom pristupu. Naravno, odmah su se javili i 'pametni' i razni borci za 'kojekakva prava' koji smatraju da ovi muzični velikani ne ne bi smeli da služe kao 'sprej protiv insekata' !!!
Novozelandski sveštenik Gari Husbend, pokušava spasiti mesto u kojem je ponestalo ženskih gaća. Grupa žena iz anglikanske crkve u malome mestu Inglevudu, koji je 280 kilometara severozapadno od glavnoga grada Velingtona, upozorila ga je na novonastalu krizu kad je jedina trgovina odećom prestala držati ženske gaće. Husbend je smislio rešenje za taj nimalo duhovni problem: dobrovoljci će žene koje nemaju prevoz odvesti u dvadesetak kilometara udaljeni Nju Plimut u kupovinu donjega rublja. Muških gaća u Inglevudu nije nestalo !!!
Drski australijski lopovi ukrali su 16 tona šunke i slanine iz jednog sidnejskog skladišta, a na zidu su napisali: 'Hvala, sretan Božić'. Lopovi su probili rupu u zidu skladišta i ukrali meso u vrednosti od 100.000 australskih dolara, oko 88.500 američkih dolara !!!
Policija u nemačkom gradu Ahenu primila je neobičan telefonski poziv. Nezadovoljna supruga pozvala je dežurne policajce da intervenišu budući da njen suprug nije hteo ispuniti svoje bračne dužnosti. Nakon što je ovaj bračni par nekoliko meseci spavao u odvojenim krevetima, bez ikakva ljubavnog kontakta, 44-godišnja supruga odlučila je prekinuti takvu praksu, probudivši svojeg 45-godišnjeg supruga usred noći, tražeći da dotični obavi svoju bračnu dužnost. S obzirom da ju je suprug odbio, izbila je žestoka svađa nakon koje je iznervirana Nemica pozvala policiju ispričavši o čemu se radi i zatraživši njihovu intervenciju !!!
Mlada žena koja je pokušala ukrasti automobil odustala je kad je otkrila da auto nema automatski menjač. 20-godišnja kradljivica izbacila je iz auta koji je stao na semaforu 49-godišnju ženu, ali nije uspela pobeći jer ju je zbunio menjač. Ljudi koji su se zatekli u blizini zadržali su je i pozvali policiju koja je protiv nje podnela prijavu za napad i pokušaj krađe automobila !!!