Gužve u Odsjeku za izdavanje ličnih dokumenata u Banjoj Luci svakodnevna su standardna slika, ali u posljednje vrijeme gužve su veće i čekanja u redu traju i po tri sata i više.
Brojne zvijezde okupile su se na premijeri filma Furiosa: A Mad Max Saga na filmskom festivalu u Cannesu.
Potpredsejdnik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je uhapšeno lice inicijala D.M iz Sombora, zbog prijetnje ugrožavanja sigurnosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Zaštita žena od nasilja kod nas nije dovoljno prepoznata kao problem društva.
Jutros oko 7 sati u mjestu Brnaze dogodila se saobraćajna nesreća, javlja policija, navodeći kako se radilo o slijetanju ličnog vozila izvan kolnika koje je nakon toga udarilo u zid.
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Krajine.
Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas će saopštiti spisak igrača na koje će računati na predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije.
Kremlj je u četvrtak osudio atentat na slovačkog premijera Roberta Fica i poželio mu brz oporavak nakon što je upucan napuštajući sjednicu vlade.
Košarkaši Boston Celticsa prvi su finalisti konferencije. Oni su u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige svladali oslabljene Cleveland Cavalierse sa 113:98 i s ukupnih 4:1 izborili polufinale Istoka.
Na početku svog petog mandata ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u Kinu u svoju prvu inostranu posjetu i vjerovatno će ostati do sutra.
Dinamo i Rijeka odigrali su 0:0 u prvoj utakmici finala SuperSport Kupa Hrvatske.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da Srbija nema "nikakve šanse" da spriječi usvajanje rezolucije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.
Slovački dopremijer Tomaš Taraba izjavio je da je premijer Robert Fico trenutno izvan životne opasnosti i vjeruje da će ''preživjeti" pokušaj atentata.
Fudbaleri Celtica u pretposljednjem su kolu ovosezonskog škotskog Premiershipa osigurali novi naslov prvaka i to nakon gostujućeg slavlja kod Kilmarnocka 5:0.
U Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu skrbe o bebi koja je u ponedjeljak navečer ostavljena u kanti za smeće u Zaprešiću.
Vijeće uposlenika Nacionalne i univerzitetske biblioteke (NUBBiH) u saopćenju za javnost upozorava na nepovoljne prilike u kojima djeluju te ističe tradiciju i značaj te institucije.
Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas će održati sjednicu, na kojoj bi trebali glasati o zakonima, kojima se uređuje poduzetnička infrastruktura u Federaciji BiH, potiče razvoj male privrede, uvodi neradna nedjelja, te reguliše djelatnost psihologa.
Fudbalski reprezentativac BiH i prva zvijezda Zrinjskog Nemanja Bilbija uspješno je operisan poslije povrede.
Real Madrid je poveo 1:0 u četvrtifnalnoj seriji španske ACB lige protiv ekipe Gran Canarije koju su večeras deklasirali u Madridu rezultatom 105:70.
Izraelski napad na grad Rafah na jugu Pojasa Gaze je neprihvatljiv, rekao je turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan.