Političari na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini imaju primanja i do pet puta veća od građana. Sa druge strane, minimalna plata u zemlji, zavisno od entiteta, iznosi od 600 do 900 KM (oko 300 do 450 eura), dok je prosječna oko 1.400 maraka (oko 700 eura).
Kako je biti glas svoje generacije? Šta dobijaš, a šta gubiš kada napustiš svoju zemlju? Šta Zapad čini Zapadom, a Bosnu Bosnom? U Glasom mladih govori Nikola Lero, pjesnik, ambasador mira UNESCO-a u BiH i uposlenik na Univerzitetu Šefild u Velikoj Britaniji.
Kako je biti glas svoje generacije? Šta dobijaš, a šta gubiš kada napustiš svoju zemlju? Šta Zapad čini Zapadom, a Bosnu Bosnom? U Glasom mladih Aidi Đugum se pridružio Nikola Lero, pjesnik, ambasador mira UNESCO-a u BiH i uposlenik na Univerzitetu Šefild u Velikoj Britaniji. "Nisam počeo da pišem da drugima ukažem, nego da sebi priznam gdje živim, zato mislim da moja poezija rezonuje sa mojom generacijom," kaže u podcastu Lero. Kako je pisati poeziju danas i šta definiše ovog mladog autora slušajte u Glasom mladih.
Stotine rascvjetanih stabala trešanja nižu se ulicama i grobljima Sarajeva. Ona su poklon japanskih humanitarnih radnika još od 2002. godine.