Deseci su se pridružili maršu održanom u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, Skoplju, 24. februara, na godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu. Kada je masa stigla do ruske ambasade, jedna žena je zapalila fotografiju ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekavši: "Pravo mjesto za njega nije Hag. Radije bi trebao da gori u paklu." Marš je organizirala "Lesya Ukrainka", udruženje Ukrajinaca u Sjevernoj Makedoniji.
Glavni grad Sjeverne Makedonije doživio je ubrzanu urbanizaciju u posljednja dva desetljeća. Stotine zgrada nikle su u kvartovima kojima su dominirale kuće i straćare, iznad parkova i igrališta. Posljedice su zagušen promet, nedostatak parkirališta, manje pješačkih staza i zelenila te veće zagađenje. Arhitekti kažu da je sadašnjom gustoćom i visinom izgrađenosti narušena sigurnost u gradu, između ostalog i u pogledu dostupnosti interventnih vozila poput vatrogasaca i hitne pomoći.

Stanovništvo u Severnoj Makedoniji drastično stari. Trenutno ima više starijih od 65 godina nego dece mlađe od 14 godina. Opštine traže način da se brinu o starima. Tako nekadašnji vrtići, škole i ambulante postaju domove za stare. (snimatelj Goran Stefanović, montaža Igor Atanasovski)