Prijetnje su uslijedile su nakon što je tabloid Alo na svom sajtu objavio (a Informer prenio) da je novinarka u uvodu emisije „Dnevnik” 29. novembra prijetila Vučiću da će biti „pokopan”, „po nalogu njenog šefa Šolaka”.
Posljednjih nedjelja, u Srbiji se desilo nekoliko incidenata u kojima su đaci dobili teške povrede.
Imenovanje Vulina, koji će na toj funkciji naslijediti Bratislava Gašića, izglasano je na današnjoj kadrovskoj komisiji Vlade Srbije.
Vlada Srbije ograničila je na današnjoj sjednici visinu cijena jestivog suncokretovog ulja, bijelog kristal šećera i brašna.
Zbog “gorkog iskustva” iz BiH nećemo dopustiti formiranje Zajednice srpskih općina.
Snimljeno je ono što je prethodilo svemu.
Mustafi smatra da ukoliko se pitanje doline ne riješi, neće biti normalizacije odnosa i trajnog mira između Kosova i Srbije.
Svi izvještaji koji su javno dostupni, uključujući interaktivnu mapu, morali su, kaže, proći kroz unutrašnju provjeru podataka, fakata, činjenica, izvora.
Koliko je poznato, protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi ni jedan kazneni postupak. Ipak, on mora proći određenu proceduru kako bi mu se izdali novi dokumenti te će otići na policiju zbog identifikacije.
Zastavu je na svoju kuću postavio Velimir Meničanin koji je poručio da nikomu ništa nije želio dokazati ili poručiti tom zastavom.
Premijer Kosova Aljbin Kurti u Pressingu na N1 kazao je da zbog "gorkog iskustva" iz Bosne i Hercegovine neće se dopustiti formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu jer ne žele da Srbija "kopira model" Republike Srpske.
Seizmološka služba objavila je nešto detaljnije podatke i navela kako su seizmografi u 17:33 sati zabilježili slab potres s epicentrom na sjeveru otoka Krka kod Omišlja.
"Kao ni što tadašnji izdajnici nisu, tako ni današnji koji rade protiv Crne Gore neće izbjeći odgovornost pred sudom istorije", navela je.
Kaže da je opozicija stala na stranu predsjednika Zorana Milanovića te da su zamaglili osnovni cilj rasprave, a to je pomoć Ukrajini.
Nakon deset godina rada u Moskvi, Berlinu i Parizu, Srpkinja Jelena Milinčić postala je urednica najnovijeg portala tamošnje medijske scene - Russia Today Balkan. Otvaranje srbijanske verzije portala, ranije ove godine zabranjenog u Evropskoj uniji zbog širenja ruske ratne propagande, izazvalo je oštre osude dijela srbijanske opozicije, a rezolutni su bili i evropski zvaničnici, piše zagrebački Jutarnji list u teksu koji prenosimo u cijelosti.
"Ne bi tu trebalo biti nacionalnih netrpeljivosti, jedino moralnih pitanja... Jer netko je ustaša ili bilo što drugo. Uglavnom, takvo što može smetati samo domaćim ratnim izdajnicima i zločincima", rekao je Meničanin.
“Vizna liberalizacija je omogućena naporima Kosova da ojača kontrolu granica, upravljanje migracijama i bezbijednost i vjerujemo da će ova dobra saradnja biti samo jača u budućnosti”, kazao je Lipavsky, objavljeno je na sajtu Evropskog savjeta.
Tajni postupak.
Prema istrazi koju su dosad proveli, policija je u potrazi za još nepoznatim vozačem crnog Golfa čije su fotografije objavili.
Protiv 47-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.