- Ovo što su stavili Milanu Radoičiću na teret je smiješno. Pozorišna predstava kako bi se međunarodnoj javnosti lažno prikazalo da Aleksandar Vučić želi da sankcioniše Radoičića. A zapravo, stavljaju mu na teret djela za koja će, čak i da bude osuđen, da bude vrlo malo, samo simbolično, ne u zatvoru, već samo u pritvoru, napisao je advokat Čedomir Stojković.
Prema posljednjim informacijama, povrijeđena su tri vatrogasca, od kojih jedan teže.
"Informer" podsjeća da su poslanici u Skupštini Albanije 7. jula prošle godin  usvojili Rezoluciju o Srebrenici kojom se osuđuje genocid koji su srpske snage počinile jula 1995. godine u ovoj opštini na istoku Bosne i Hercegovine. Nacrt rezolucije su predložili poslanici vladajuće Socijalističke partije Edija Rame. 
Ukoliko međunarodna zajednica želi dobro Zapadnom Balkanu, promptno mora poduzeti akcije protiv Srbije, koja mora odustati od velikosrpskih ideja, koje se ne mogu sprovesti bez novog rata na ovim prostorima, piše analitičar Admir Lisica u analizi koju prenosimo u cjelosti.
Stojković je ocijenio da nema sumnje ni da konvoj sa više od 20 vozila prepunih naoružanja može da pređe "bilo koju granicu, a naročito najčuvaniju granicu sa Kosovom, odnosno Kopnenu zonu bezbednosti" bez dozvole vlasti u Srbiji.
Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih firmi, koji prave koridor i pokušavaju da spriječe širenje vatre. 
Ona dodaje da je u SDPR-u za bezbjednosne poslove zadužen Milan Bojović, „koji je nedavno postao poznat javnosti po snimku na kojem se vidi kako davi i maltretira dječaka u Batajnici“.
Od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.
Gašenje bi moglo potrajati danima
Kazao je da to naređenje nije neobično i u skladu je sa dešavanjima na terenu, sa onim šta su predviđali, da kriza može da se prelije i eskalira, jer je došlo do upotrebe vatrenog oružja na dijelu teritorije Kosova i Metohije.
Očekujemo da će Srbija nastaviti deeskalaciju uključujući nastavak povlačenja snaga do ili ispod povijesnih normi, poručili su iz američke vlade.
Poručio je kako sa Srbijom Kosovo neće imati dobrosusjedske odnose dok sponzorira terorizam.
"Razmjere te putinofilije, zaljubljenosti u zločin, su tako velike da danas u Srbiji, postotak onih koji podržavaju ovaj armagedon nad Ukrajinom je veći nego u Rusiji. Lansira se jedna uporna sistematična politička laž – da je Milošević pobijedio 1999., da je NATO bez ikakvog povoda bombardovao Srbiju, da je Kosovo u Srbiji, sastavni dio Srbije prema rezoluciji 1244. To je oficijelna istina", kazao je Drašković
U bijeg su se dala četvorica terorista...
Ona je istakla da je svoj put "odavno trasirala".
Niko nije očekivao da će u samo 24 sata predsjednik Srbije imati dva potpuno različita nastupa istim povodom.
Slamka spasa za Vučića mogla bi biti Mađarska, a evo šta je sve tražio od Orbana
Ono što Kosovo traži je vrlo jednostavno, mi želimo ravnotežu, želimo pravdu iz ovog dijaloga, a nažalost ne dobijamo je. A nedostatak ravnoteže i pravde podstakao je Vučića da izvrši čin agresije, jer misli da može da pobjegne“, dodala je Osmani.
"Mandat KFOR-a, koji potiče od UN, je jasan i ne uključuje sprovođenje zakona. Ovo ostaje isključivi prerogativ kosovske policije", kaže KFOR demantujući tako navode predsjednika Srbije da je sjever Kosova u operativnoj nadležnosti međunarodnih snaga te da tamo ne smije biti raspoređena kosovska policija.
Najveći dio arsenala 30-ak do zuba naoružanih srpskih terorista proizveden je u Srbiji! A zvanični Beograd "lopticu" pokušava prebaciti na Bosnu i Hercegovinu. Podlo i opasno! Aleksandar Vučić nastavlja sve opasnije ljuljati balkanski brod, piše urednik portala Politički Sead Numanović u komentaru koji prenosimo u cjelosti.