Navijači Budućnosti, "Varvari" upali u teren kroz službeni ulaz i počeli da provociraju domaće navijače na tribini.
Ali, koga briga za pravo. Trgovina je u pitanju, trange za franke: ako Milojkova Vlada prihvati da u crnogorskom parlamentu inicira usvajanje rezolucije o ustaškom genocidu u Jasenovcu, onda će Vučićevi puleni iz Mandić-Knežević-Bečić koalicije podržati opstanak Vlade Spajića!
Vučić je kazao da namjera rezolucije o Srebrenici nije odavanje počasti žrtvama, već da je riječ o “političkoj deklaraciji i odluci da se stavi žig na čelo jednog naroda”.
Policija je objavila da su prema prvim informacijama poginuli migranti. Nesreća se dogodila kad je vozilo u kojem je bilo devetero ljudi tokom policijske potjere sletjelo s ceste i udarilo u zid. Liječnici se bore za život četiri osobe, među kojima je i dvoje maloljetnika.
Nakon što je Gordan Jandroković treći put izabran za predsjednika Sabora pa se čini da je sve isto kao i prije četiri godine, Puhovski kaže da ipak nije tako.
(...) u pravu.
Željko Rajner biće potpredsjednik Sabora iz HDZ-a
“Tražim od Srbije da prizna Kosovo, te da procesuira Milana Radoičića i njegovu paramilitantu strukturu, kako bismo riješili slučaj terorističkog napada u Banjskoj, kada su ubijene četiri osobe”, kaže Kurti.
Predsjednik Srbije je na Instagramu podijelio fotografiju sa sastanka i izjavu Kneževića na toj društvenoj mreži u kojoj je ovaj poručio da je “poklon predsjedniku Srbije podrška borbi u Ujedinjenim nacijama, gdje diplomatska misija Srbije radi na tome da spriječi usvajanje rezolucije u kojoj se zločin u Srebrenici naziva genocidom”.
Pripremaju spiskove za još jednu izbornu krađu.
- Nemam poruku, to je njihova stvar, kazao je on.
Vučić je na društvenoj mreži X naveo da je šokiran atentatom i da se moli za zdravlje velikog prijatelja Srbije Roberta Fica.
Ministrica pravde Maja Popović rekla je da je nedopustivo što pojedinci pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica vide kao priliku da prijete predsjedniku Srbije i isti scenario priželjkuju u Beogradu.
"Nadam se da će na dobro slovačkog naroda nastaviti da vodi slovačku državu baš kao što su želeli slovački građani, a ne kao što su željeli oni koji su inače Fica htjeli da vide ili u zatvoru, ili mrtvog ili da ga sruše na ulici", zaključio je Vulin.
Rezolucija o Srebrenici će 23. maja biti na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Portparol Evropske unije Peter Stano je u pisanoj izjavi nakon cjelodnevnih pregovora saopštio da strane nisu uspjele da pronađu kompromisno rješenje o preostalim otvorenim pitanjima.
Glavašević je najavio kako on i njegov šef kampanje Jure Zubčić u noći idu za Brisel, a od tamo će se Glavašević 18. maja ujutro uputiti biciklom nazad prema Hrvatskoj. Put je dugačak čak 1500 kilometara, za što će mu trebati dvije sedmice ako ne bude nepredviđenih situacija, a dnevno će voziti između 53 i 123 kilometra. 
Hrvatska je odmah, na početku inicijative u crnogorskom parlamentu, crnogorskim vlastima iznijela svoje neslaganje, s napomenom da će pratiti stanje i zvanično reagovati. To se dogodilo danas, kad je u hrvatsko Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova pozvan otpravnik poslova Crne Gore te mu je uručena nota.
U saopćenju iz tog sindikata zahtjeva se od mjerodavnih organa da oni koji su odgovorni za povređivanje nastavnika budu kažnjeni i tvrdi da brojni incidenti u školama pokazuju da je obrazovni sistem u krizi.
Razgovori o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD