Još jače oluje bilježe se u Bugarskoj, uz veoma opasne superćelijske oluje, a na udaru su sjeverni i istočni dijelovi zemlje.
Raković je pohvalio deklaraciju usvojenu na Svesrpskom saboru, ističući je kao dobru osnovu za nacionalne interese.
Zahvalio mu je na modernizaciji hrvatskih oružanih snaga i na "impresivnom" hrvatskom vodstvu u osiguravanju evropske energetske sigurnosti i diversifikacije.
Na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, razmatrana je i aktuelna bezbjednosna situacija „sa posebnim osvrtom na stanje u Srbiji“.
Albanski predsjednik Bajram Begaj je istakao da su Albanija i Kosovo dvije države, ali jedan narod i jedan jezik, te da treba da budu zajedno, jedni uz druge.
Povodom Dana oslobođenja Kosova, premijer Kosova Albin Kurti objavio je da 12. juni izaziva mnoštvo emocija za narod Kosova, a prije svega olakšanje, radost i nadu.
Na dva biračka mjesta su prepravljani glasovi.
No, da stvari za Orbana i nisu tako bajne svjedoče rezultati iz Mađarske
Vučević je za RTS rekao da su sve 53 tačke Deklaracije između Srbije i Republike Srpske potpisane u okviru Svesrpskog sabora apsolutno u duhu Dejtonskog sporazuma, kao i da ni na jedan način ne vode ka njegovoj opstrukciji.
U Njemačkoj 45 minuta parkinga je džabe a svaki novi sat je 1 euro (2 KM)
Inače, Vulin je u Moskvu doputovao na čelu državne delegacije Srbije. 
Dijete je proizvod pojelo nekoliko dana nakon što je kupljen početkom juna.
Uznemirena životinja već ugrizla nekoliko građana...
(...) krivične prijave.
Svjedok očevidac je za Jutarnji kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom
Dosta upita od onih koji su iz stranih zemalja kao što su Njemačka i Austrije, kako kaže Branko Papeš, je dijaspora iz BIH.
Zbog takvog obrata opozicija u Nišu zatražila je od komisije uvid u kompletan birački materijal.
Na pitanje zašto je na ovim izborima Europa skrenula udesno Matić je rekao da je to zbog kriza koje je upravo naveo.
Ambicije bračnog para nisu vezane samo uz kandidaturu Marije Selak Raspudić na predsjedničkim izborima koji će se održati krajem godine. U planu je, kažu, i osnivanje nove političke stranke s kojom bi se natjecali na idućim parlamentarnim izborima.
<br />“Jedina šansa za SDP da napreduje je da se pojavi netko tko će se suprostaviti Milanoviću, a to je u ovom trenutku jedino Picula. Picula nije radikal, ne pretjeruje u temperamentnim istupima, ali može biti čvrst”, navodi Puhovski.<br /><br /><br />