Britanski premijer Riši Sunak dogovorio se sa albanskim kolegom Edijem Ramom o potrebi jačanja saradnje dve zemlje kako bi se suzbile ilegalne imigracije Albanaca u Britaniju.
Lejdi Suzan Hasi podnela je ostavku na mesto dvorske dame u Bakingemskoj palati, nakon što su se u javnosti pojavile optužbe za rasističke komentare na račun predsednice humanitarne organizacije "Prostor Sista" Ngozi Fulani. Poznavaoci prilika u kući Vindzora smatraju da je reč o smeni generacija, dok mlađa generacija pokazuje nultu toleranciju za incidente takve vrste.
U Stokholmu je gradska policija zaplenila oko 500 kilograma narkotika. Ukupna ulična vrednost ove droge je oko 7,6 miliona dolara. U gradskoj policiji Stokholma tvrde da je ovo veoma velika zaplena, jer je dosad u oblasti glavnog grada Švedske najveća zaplena droge - 260 kilograma amfetamina.
Španija je pojačala bezbednost u javnim i diplomatskim zgradama nakon što su pisma-bombe poslata španskom premijeru Pedru Sančezu i ukrajinskoj ambasadi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ruska ambasada je osudila slanje pisma-bombi.
Počasna članica osoblja Bakingemske palate Suzan Hasi podnela je ostavku pošto je više puta pitala tamnoputu humanitarku Ngozi Fulani odakle je "zaista" došla. Rasizmu nema mesta u našem društvu, poručio je portparol princa Vilijama.
Nemačkoj je hitno potrebna stručna radna snaga – zato sledeće godine uvodi novi sistem useljavanja, zasnovan na bodovima, a po ugledu na Kanadu i Australiju. Cilj je da se godišnje u Nemačku useli najmanje 400.000 ljudi. Nova mera Berlina uticaće na našu zemlju.
Vođa ekstremističke grupe Islamska država Abu el Hasan el Hašemi el Kuraiši ubijen je, saopštio je u audio poruci portparol ID na svom Telegram kanalu.
Zemljotres se dogodio na oko 88 kilometara severozapadno od grada Ras al-Kajma u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, javlja Rojters.
Španska policija saopštila je da je došlo do eksplozije u ukrajinskoj ambasadi u Madridu.
Uoči konferencije ministara unutrašnjih poslova, savezna ministarka Nensi Fezer, pojedine nemačke pokrajine i organizacije za pomoć izbeglicama, traže da se obustavi deportacija Iranaca. Demohrišćani su protiv.
Bivši predsednik NR Kine Đang Cemin preminuo je u 96. godini, javljaju kineski mediji.
Vođa američke ultradesničarske organizacije "Čuvari zakletve", Stjuart Rouds, nakon dvomesečnog suđenja, proglašen je krivim za kovanje zavere i ulogu u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021.
Bivšeg australijskog premijera Skota Morisona "cenzurisao" je parlament jer je sebi dao tajna ovlašćenja dok je bio na vlasti.
Mnogi Albanci izašli su sinoć na ulice Londona u skupim automobilima kako bi proslavili dan nezavisnosti svoje zemlje. Na video snimcima objavljenim na mrežama vide se "audiji", "rendž roveri" i "poršei" kako zaustavljaju saobraćaj oko Vestminstera, dok policajci Metropolitena pokušavaju da ih udalje.