Ambiciozno zamišljeni međunarodni plan za stabilizaciju stanja u Libiji na korak je od propasti, pošto je ministar policije podigao uzbunu rekavši da nema uslova za neometano održavanje predsedničkih izbora. Odbijena kandidatura "feldmaršala" Haftara Kalife, a njegova vojska i dalje oružjem blokira sud u Sabhi.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je Rusiju da ne koristi silu protiv Ukrajine. Ističe da Moskva zna da bi na kraju platila visoku cenu preko sankcija i drugih mehanizama koje bi Zapad primenio u slučaju agresije.
Četiri osobe povređene su u eksploziji bombe iz Drugog svetskog rata na gradilištu u blizini železničke stanice u Minhenu. Obustavljen železnički saobraćaj.
Stalni predstavnici 27 zemalja članica EU usvojili su peti paket sankcija protiv beloruskih vlasti, izjavio je neimenovani izvor iz delegacije jedne od članica EU u Evropskom savetu.
Kompanija "Tviter" objavila je nova pravila kojima će omogućiti privatnim licima da podnesu zahtev za uklanjanje fotografija ili video-snimaka na kojima se nalazi njihov lik. Iz "Tvitera" navode da je cilj novih pravila prevencija uznemiravanja i ometanja privatnosti, a dodaju da su izuzeci objave koje se dele radi javnog interesa.
Tajland razmatra kineski predlog za izgradnju kanala dužine stotinak kilometara, koji bi koštao nekoliko desetina milijardi dolara i fizički povezao Tihi i Indijski okean, te skratio put prekookeanskih brodova za oko 1.200 kilometara. Realizacija takvog projekta imala bi dalekosežne ekonomske, političke, pa i vojne, posledice za region jugoistočne i južne Azije.
Poslednjeg dana novembra rođena je najmlađa republika na planeti. Britanska kraljica Elizabeta Druga od juče nije više šef države na najistočnijem Karipskom ostrvu Barbadosu.
Troje učenika je ubijeno, a osam osoba je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u Mičigenu, saopštile su vlasti. Osumnjičeni petnaestogodišnjak u pritvoru je za maloletnike.
Emu Koronel Aispuro, suprugu meksičkog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana, američki sud osudio je na tri godine zatvora, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko-kartelu Sinaloa. Uhapšena je u februaru kada je priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.
Etiopski premijer Abij Ahmed, dobitnik Nobelove nagrade za mir, poručio je da su njegovi neprijatelji poraženi u oblasti Afar. Obećao je da će pobediti pobunjenike i u regionu Amhara.
Tri osobe su ubijene, a šestoro je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u Mičigenu.
Barbados je zvanično postao najmlađa republika na svetu. Na ceremoniji koja je održana tokom noći u glavnom gradu Bridžtaunu, Sandra Mejson položila je zakletvu kao predsednica.
Naoružani i maskirani pripadnici jedinice bliske Kalifi Haftaru još jednom su zaposeli sudnicu u Sabhi, kako bi sprečili advokata Sejfa al Islama da podnese žalbu na odbijanje njegove kandidature, javljaju libijski mediji.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da tek treba da odluči da li će se ponovo kandidovati za predsednika kada mu se sadašnji mandat završi 2024. godine.