Občina Črna poziva vse občanke in občane k samozaščitnemu ravnanju.

Preberi članek: Obvestilo: Občina Črna poziva občanke in občane, da naj ravnajo samozaščitno in so pozorni na portalu Koroške Novice.


Direkcija RS za infrastrukturo je na javnem razpisu za rekonstrukcijo nekaj manj kot šest kilometrov državne ceste Mežica-Črna na Koroškem in izgradnjo vzporedne državne kolesarske povezave izbrala konzorcij vodilnega partnerja VOC Celje z družbama Prohaus in CVP, ki je z nekaj manj kot 19,1 milijona evrov brez davka oddal najnižjo ponudbo.

Preberi članek: Izbran izvajalec za rekonstrukcijo ceste Mežica-Črna in gradnjo kolesarske povezave na portalu Koroške Novice.


Nova poslovna enota Koroškega doma starostnikov je zagotovo velika pridobitev za lokalno skupnost, ki bo zagotavljala celovito oskrbo starejših. Del te inovativne investicije je tudi prenova Dvorca Javornik.

Preberi članek: FOTO in VIDEO: Na Ravnah na Koroškem otvorili nov “Center starejših KO-RA” in Dvorec Javornik na portalu Koroške Novice.


Poslanstvo RK Slovenije je z močjo humanosti izboljšati življenje ranljivih ljudi. V Vuzenici se je danes prav tej organizaciji pridružilo preko 40 mladih.

Preberi članek: V OŠ Vuzenica potekal sprejem mladih članov Rdečega križa Slovenije na portalu Koroške Novice.


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 178 klicev občanov. 49 klicev je bilo interventnih.

Preberi članek: Policijsko poročilo, 16. 5. 2024 na portalu Koroške Novice.


S tem dogodkom so danes v Slovenj Gradcu obeležili izjemno glasbeno dediščino in prispevek ansambla Štirje kovači k slovenski kulturi.
Hkrati pa Franc Šegovc praznuje svoj visoki jubilej. Še na mnoga leta!

Preberi članek: V Slovenj Gradcu javno vodstvo ob 70. obletnici ansambla Štirje Kovači na portalu Koroške Novice.


Do nje je prišlo sinoči nekaj pred 22. uro. Policisti poročajo, da gre za sum povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Preberi članek: Policisti obravnavali hudo prometno nesrečo v Dravogradu na portalu Koroške Novice.


Celjski policisti so prejšnji teden odvzeli prostost 38-letnemu Celjanu osumljenemu, da je v zadnjem letu storil najmanj osem kaznivih dejanj in sicer tri požige, dve poškodovanji tuje stvari ter tri povzročitve splošne nevarnosti.

Preberi članek: 38-letni Celjan osumljen treh požigov, dveh poškodovanj tuje stvari in treh povzročitev splošne nevarnosti na portalu Koroške Novice.


Močnejše padavine se bodo pojavljale popoldne in ponoči in to od zahoda proti vzhodu v pasovih. Zaradi obilnega deževja lahko ponekod pričakujemo hudourniške poplave in razlivanje nekaterih rek. Drava se lahko zaradi povečanega pretoka v petek razlije v manjšem obsegu v spodnjem toku.

Preberi članek: Arso opozarja: jutri povečan pretok rek. Drava se lahko razlije v manjšem obsegu na portalu Koroške Novice.


Pametni telefoni so naši zvesti spremljevalci. Spremljajo nas praktični povsod, pri delu, vsakodnevnih dejavnostih in celo pri različnih športnih aktivnostih. Zaradi tega ni presenetljiv podatek, da so ovitki za telefon celo bolj umazani od WC školjk. In kako to preprečiti?

Preberi članek: Nasveti za učinkovito čiščenje ovitka za telefon na portalu Koroške Novice.