Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov komentarisao je trenutnu situaciju u Rusiji nakon hapšenja opozicionog lidera Alekseja Navalnog navodeći da ga se predsjednik Vladimir Putin ne plaši.
Ovogodišnja inauguracija američkog predsjednika Joea Bidena će biti drugačija prvenstveno zbog sigurnosnih rizika i pandemije koronavirusa.
Odlazeći američki sekretar Mike Pompeo kazao je uoči dolaska Joea Bidena kako SAD smatra da Kina provodi genocid na ujgurskim muslimanima u području Xinjianga.
Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden zaplakao je tokom održavanja emotivnog govora prije odlaska u Bijelu kuću.
Rusija je u petak najavila da će se povući iz međunarodnog sporazuma koji dopušta posmatračke letove nad teritorijama svih država potpisnica, nakon što su ranije iz njega istupile Sjedinjene Američke Države.
Njemačka je nametnula stroge mjere u novembru prošle godine, ali je na današnjem sastanku kancelarke Angele Merkel sa čelnicima saveznih država odlučeno da se u uvede strogi lockdown do 14. februara pogotovo zbog novog soja korone iz Velike Britanije.
Lider većine u Senatu SAD-a Mitch McConnell rekao je kako smatra da je Donald Trump "isprovocirao" napad na Capitol Hill 6. januara.
Pakovanje stvari američkog predsjednika Donalda Trumpa i iseljavanje iz Bijele kuće počelo je prije tri dana, ali on Washington planira napustiti tek u srijedu ujutro što će osoblju ostaviti samo nekoliko sati da pripremi taj prostor za novog predsjednika.
Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell rekao je da želi posjetiti Moskvu kako bi razgovarao o hapšenju otrovanog čelnika ruske opozicije Alekseja Navalnog navodeći da sankcije Rusiji nisu jedini mogući odgovor.
Hillary Clinton u ponedjeljak je iznijela teoriju da je odlazeći predsjednik SAD-a Donald Trump možda razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom napada njegovih pristaša na Capitol 6. januara.