Još trojica policajaca optužena za smrt Georgea Floyda
Još trojica policajaca u Minneapolisu optužena su za smrt Georgea Floyda koja se desila 25. maja.
Ministar odbrane SAD-a protiv Trumpa: Ne treba nam vojska na ulicama
Ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država Mark Esper nalazi se na "klizavom terenu" s Bijelom kućom nakon što je izjavio da ne podržava korištenje vojske kako bi se zaustavili veliki protesti i neredi izazvani smrću Georgea Floyda.
Predsjednik Bjelorusije raspustio državnu vladu
Aleksandar Lukašenko raspustio je danas vladu, javili su lokalni mediji.
Objavljena velika prognoza za ljeto, saznajte kakvo vrijeme očekuje Evropu i Balkan
Ljeto je na pragu, a Evropski meteorološki servis Severe Weather Europe objavio je veliku prognozu te samim time pružio uvid u vremenske prilike koje možemo očekivati ove godine.
Papa Franjo o nemirima u SAD-u: Rasizam je neprihvatljiv, ali i ulično nasilje
Zbog velikih nemira u SAD-u oglasio se i papa Franjo koji je pozvao na nacionalno pomirenje u ovoj državi ističući kako su podjednako neprihvatljivi rasizam kao i ulično naslje koje je izbilo u proteklim danima, a koje je opisao kao samouništavajuće.
Trump: Nisam pobjegao u bunker, samo sam ga obišao i "bacio pogled"
Američki predsjednik Donald Trump pokušao je objasniti svoje prisustvo u podzemnom bunkeru Bijele kuće tokom sukoba. Tvrdi kako je išao u "inspekciju", a ne da se povukao zbog vlastite sigurnosti u trenutku kada su Bijelu kuću opkolili demonstranti koji su bacali kamenje i pomjerali barikade.
Španci zaraženi koronavirusom se liječe i na plaži u Barceloni
Pacijenti u Španiji koji su zaraženi koronavirusom i smješteni u bolnice sada se transportuju na plažu u Barceloni kako bi se unaprijedilo njihovo liječenje.
Protesti u SAD-u: Kako Amerika ruši samu sebe
Nemiri čine vidljivom duboku socijalnu nejedankost Amerike. Trump koristi nemire za sebe – i mogao bi u tome biti uspješan.
Trump tražio od Melanije da se nasmiješi, ona "razvukla" usne u kiseli smiješak
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je tokom posjete nacionalnom spomeniku Svetom Ivanu Pavlu II svojoj supruzi Melaniji rekao da se nasmije, na šta je ona odgovorila kiselim smiješkom.
Njemačke granice se otvaraju 15. juna za državljane članica EU i još nekih zemalja
Njemačka će 15. juna ukinuti zabranu putovanja iz članica EU, Velike Britanije, Islanda, Norveške, Lihtenštajna i Švicarske ukoliko u tim zemljama ne bude blokada većih razmjera ili zabrane ulaska, izjavio je šef diplomatije Heiko Mass.