I pored korona-krize u Bosnu i Hercegovinu uvezeni su brojni izuzetno skupi automobili. Najskuplji je Ferrari Pista koji je koštao više od 600 hiljada KM.
Rusija je u petak najavila da će se povući iz međunarodnog sporazuma koji dopušta posmatračke letove nad teritorijama svih država potpisnica, nakon što su ranije iz njega istupile Sjedinjene Američke Države.
Učenici u Grudama dobili na kraju prvog polugodišta školska uvjerenja sa logom Hrvatskog narodnog sabora (HNS), krovne političke organizacije Hrvata u BiH, što je izazvalo nemir u Zapadnoj Hercegovini.
Njemačka je nametnula stroge mjere u novembru prošle godine, ali je na današnjem sastanku kancelarke Angele Merkel sa čelnicima saveznih država odlučeno da se u uvede strogi lockdown do 14. februara pogotovo zbog novog soja korone iz Velike Britanije.
Lider većine u Senatu SAD-a Mitch McConnell rekao je kako smatra da je Donald Trump "isprovocirao" napad na Capitol Hill 6. januara.
Nakon što je prije dva dana objavljeno da se Damir Mašić povlači s čela Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo, o svojoj poziciji i angažmanu u ovoj stranci oglasio se upravo Mašić.
Pakovanje stvari američkog predsjednika Donalda Trumpa i iseljavanje iz Bijele kuće počelo je prije tri dana, ali on Washington planira napustiti tek u srijedu ujutro što će osoblju ostaviti samo nekoliko sati da pripremi taj prostor za novog predsjednika.
Žene SDA BiH oglasile su se povodom slučaja silovanja žena u Srbiji koji je zgrozio regiju. Izrazile su saosjećanje sa žrtvama i pozvale da se uvedu rigoroznije kazne za počinitelje.
U ulici Aleja Bosne Srebrene na Ilidži večeras su izgorjela dva automobila, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a KS za Klix.ba.
Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell rekao je da želi posjetiti Moskvu kako bi razgovarao o hapšenju otrovanog čelnika ruske opozicije Alekseja Navalnog navodeći da sankcije Rusiji nisu jedini mogući odgovor.