Zagrebačka Arena za dva do tri dana bit će spremna za prihvat Covid pacijenata sa blagom i srednje teškom kliničkom slikom i već je postavljeno više od 400 kreveta, izjavio je pomoćnik direktora za kvalitet zdravstvene zaštite Kliničkog centra u Zagrebu Ivan Radić.
Češka administracija uvela je policijski sat i ograničit će radno vrijeme prodavnica nedjeljom u sklopu oštrijih mjera usvojenih danas radi suzbijanja širenja virusa korona.
Naučnici su upozorili da se veći dio Arktika još uvijek nije počeo zamrzavati iako je kraj oktobra i za sada je ovo najkasnije zabilježen period u kojem se led još uvijek nije stvorio.
Zdravstveni sistem koji je u Konjicu od pojave koronavirusa pod velikim pritiskom počinje se urušavati, a građani svakodnevno ukazuju na probleme.
Albanski premijer Edi Rama rekao je danas da je iz kampa u Siriji u tu zemlju vraćeno petero djece i žena povezani sa državljanima te zemlje koji su se u u Siriji i Iraku borili na strani "Islamske države".
Države Južne Amerike su jedne od najpogođenijih koronavirusom u svijetu, u maju je ovaj kontinent Svjetska zdravstvena organizacija proglasila centrom epidemije, a danas je broj novih slučajeva zaraze i umrlih u skoro svim državama manji nego tada.
Raste bojkot francuskih proizvoda kao znak protesta protiv predsjednika te države Emmanuela Macrona i njegovog stava prema radikalnom islamu.
Desna ruka Sadama Husseina Izzat Ibrahim al-Douri i dugogodišnji bjegunac je umro, kazala je kćerka pokojnog iračkog diktatora.
Hiljade ljudi je danas, peti dan protesta protiv zabrane pobačaja, blokiralo puteve širom Poljske.
Doktori koji su zaraženi koronavirusom u belgijskom gradu Liegeu zamoljeni su da nastave raditi kako bi se izbjegao kolaps zdravstvenog sistema.