Cijena dogecoina pala je jučer za trećinu, nakon što je milijarder Elon Musk, jedna od njegovih najvećih pristalica, kriptovalutu nazvao "praznom pričom" dok je vodio humoristični program Saturday Night Live.
Mural posvećen preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u martu u Novom Sadu oslikao umjetnik iz Doboja, osvanuo je oskrnavljen ustaškim simbolom.
Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu stigla je pošiljka od ukupno 43.290 vakcina Pfizer/BioNTech, koje su za BiH namijenjene putem mehanizama COVAX i EU4HELATH.
Zbog povoljne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo drive-in punktovi JU Dom zdravlja KS za testiranje na koronavirus radit će u izmijenjenom režimu.
Na utakmici federalne Omladinske lige (grupa Centar 1) između juniora Bosne Visoko i Olimpika došlo je do masovne tučnjave igrača, u kojoj su pored aktera meča učestvovali i roditelji, a u kojoj je nekoliko osoba zadobilo povrede.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su na području Bosanske Gradiške uhapsili Nedžada Velića iz Cazina zbog najmanje šest prevara i jedne krađe.
Izraelska policija jutros je ponovo napala Palestince u kompleksu džamije Al-Aqsa u Jerusalemu, koji su bili okupljeni kako bi spriječili novi upad fanatičnih Jevreja, javlja Anadolu Agency (AA).
Mladi kit koji je zalutao u rijeku Temzu u Londonu spašen je zahvaljujući naporu spasilačkog tima.
U Kantonu Sarajevo jutros je u 8:00 sati nastavljena vakcinacija građana u dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra), a sudeći prema dugim redovima, zainteresovanost je velika.
Sve je više zanimljivih crossovera koji su zasnovani na automobilima iz B segmenta, a posmatrano iz perspektive vozača, Fordova nova Puma definitivno spada među najzabavnije.