SRUŠIO se helikopter u kojemu je bio iranski predsjednik.
NACIONALNA televizijska kuća zaustavila je svoj redoviti program kako bi prikazala molitve koje se održavaju za predsjednika Raisija diljem zemlje, dok se u kutu ekrana prikazuje prijenos spasilačkih timova koji pretražuju planine.
BBC, Guardian, Telegraph objavili su večeras da se strahuje da je iranski predsjednik Raisi poginuo u padu helikoptera u nedjelju u popodnevnima satima.
IRANSKI ustav kaže da u slučaju da predsjednik umre na dužnosti, prvi potpredsjednik preuzima dužnost, uz potvrdu vrhovnog vođe koji ima posljednju riječ u svim državnim pitanjima.
NAPADAČI su otvorili vatru u afganistanskoj pokrajini Bamiyan i ubili troje turista iz Španjolske.
U IRANSKOJ planinskoj regiji gdje se danas popodne srušio helikopter s iranskim predsjednikom gotovo je ponoć.
GLASNOGOVORNICA ruskog ministarstva vanjskih poslova poručila je da je Rusija spremna pružiti pomoć Iranu u potrazi za nestalim helikopterom u kojem je bio predsjednik te zemlje.
EUROPSKA unija kaže da je aktivirala svoju uslugu brzog mapiranja, poznatu kao Copernicus, kako bi pomogla u potrazi za srušenim helikopterom.
PUCNJAVA je prijavljena malo prije ponoći u subotu u blizini popularnog Ellis Squarea.
TURSKA šalje opremu za potragu i spašavanje kako bi pomogla pronaći iranskog predsjednika i ministra vanjskih poslova, prenosi Sky News.
IRANSKI vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
ARGENTINSKI predsjednik izjavio je da je supruga španjolskog premijera korumpirana.
ILHAM Alijev ponudio je pomoć Iranu nakon nesreće s helikopterom u kojem je bio iranski predsjednik i drugi visoki dužnosnici.
NASTAVLJAJU se žestoke borbe u Ukrajini.
TRI SPASIOCA koja su tragala za srušenim helikopterom su nestala, rekao je glasnogovornik Crvenog polumjeseca, prenose mediji. No, naknadno se javila glasnogovornica koja je rekla da to nije točna informacija te da nema njihovih pripadnika koji su stradali.
TRAJE istraga.
HELIKOPTER u kojemu su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i iranski ministar vanjskih poslova srušio se dok je prelijetao planinsko područje po gustoj magli na povratku iz posjeta granici s Azerbajdžanom, rekao je Reutersu iranski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.
MINISTAR unutarnjih poslova Irana potvrdio je da je došlo do problema prilikom slijetanja helikoptera koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija.
HRVATSKI ratni veterani su se vratili u Hrvatsku iz Ukrajine, gdje su pomagali ukrajinskim braniteljima.
KANDIDAT SDP-a na listi za Europski parlament Bojan Glavašević u okviru svoje predizborne kampanje krenuo je jučer na put biciklom iz Bruxellesa do Zagreba. Putem je stao u trgovinu Aldi koja se nalazi u blizini belgijskog grada Leuvena i snimio cijene namirnica.
NASILJE koje je izbilo prošli tjedan najgore je u Novoj Kaledoniji otkako su nemiri zagovornika neovisnosti zahvatili ovaj francuski pacifički teritorij 80-ih godina.