JEDNA od četiri žene koje kažu da ih je Ghislaine Maxwell "uhodavala" za seks posvjedočila je u srijedu da ju je pedofil milijarder Jeffrey Epstein odveo da upozna Donalda Trumpa kada je imala samo 14 godina.
SLAVNI glumac Alec Baldwin tvrdi da nije povukao okidač pištolja kojim je na snimanju filma Rust ubijena snimateljica, prema dijelovima intervjua koji će biti uskoro emitiran.
U SJEDINJENIM Državama zabilježen je prvi slučaj zaraze omikronom, novom varijantom koronavirusa, koja je identificirana u Južnoafričkoj Republici.
IZRAEL je prvi u pandemiji krenuo s booster dozom, kojom se dosad cijepilo malo manje od polovine stanovništva, a u tijeku je i cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina. Kakva su iskustva Izraela, u Dnevniku HTV-a otkrio je Arnon Shahar, međunarodni savjetnik za pandemiju covida-19, član epidemiološkog tima ministarstva zdravstva Izraela.
UPOZORENJE NATO-a da će Rusija platiti visoku cijenu ako napadne Ukrajinu sve više izgleda kao prazna prijetnja.
RUSKI predsjednik Vladimir Putin zatražio je u srijedu "konkretan dogovor" koji će spriječiti proširenje NATO-a na istok i raspoređivanje oružanih sustava blizu ruske granice te predložio da se organiziraju pregovori o tom pitanju.
AMERIČKI dužnosnici naredili su zrakoplovnim kompanijama predaju podataka o putnicima koji su nedavno bili u osam južnoafričkih država te će ih predati lokalnim i državnim zdravstvenim agencijama, proizlazi iz dokumenata koje je dobio na uvid Reuters.
SJEDINJENE Države u srijedu su pozvale Rusiju da povuče svoje vojnike s ukrajinske granice, upozorivši da bi ruska invazija mogla utjecati na donošenje sankcija koje će Moskvu pogoditi teže od svih dosad nametnutih.
TURSKO gospodarstvo u trećem je tromjesečju poraslo 7.4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, poduprto snažnom potrošačkom potražnjom, proizvodnjom i izvozom, pokazali su podaci državnog statističkog ureda.
INAČE traje po nekoliko sati.
STOTINE ljudi koji podržavaju pravo na pobačaj i njihovi protivnici okupili su se u srijedu ispred američkog Vrhovnog suda, koji je započeo saslušanje argumenata u slučaju koji bi mogao poništiti presudu u predmetu Roe protiv Wadea iz 1973., koja je legalizirala pobačaj na nacionalnoj razini.
AUSTRIJSKA vlada prihvatila je preporuke Stručnog povjerenstva za Bleiburg.
CIJENE nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 73 dolara, poduprte procjenama analitičara da će vodeći proizvođači nakon pojave nove varijante koronavirusa odustati od planiranog povećanja opskrbe na početku nove godine.
INFLACIJA je tek privremeno ojačala, procjenjuju u OECD-u, pridruživši se vladama i središnjim bankama širom svijeta koje predviđaju popuštanje cijena u idućem razdoblju.