​​NA današnji dan u NDH se počela upotrebljavati kuna.
POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski u gostovanju na N1 televiziji komentirao je odluku kojom je vlada brutalno povećala plaće najvišim državnim dužnosnicima.
PRIPADNICI Obalne straže Republike Hrvatske uključili su se u potragu za kupačem koji je nestao u akvatoriju Maunskog kanala na lokaciji Mandre na otoku Pagu.
INDEXU su se javili čitatelji koji kažu da su danas u kampu Stoja vidjeli turiste koji izranjaju i lome periske.
KAŽE da bi da postupno povećanje plaća bilo bolje rješenje.
U KAFIĆU u Vodicama rano jutros došlo je do masovne tučnjave. Sudionici su se gađali staklenim bocama, a jednom mladiću je boca razbila glavu. Policija je objavila što se dogodilo.
HRVATSKA je od lipnja prošle godine na popisu zemalja koje nisu implementirale mjere za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma, pa je stavljena na tzv. sivu listu svjetske organizacije za borbu protiv pranja novca.
ODLUKOM ministra obrane povećane su naknade za pripadnike Protupožarnih namjenski organiziranih snaga, kako onih koji obavljaju zadaće u Hrvatskoj, tako i za vrijeme pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu.
OPĆINSKI sud u Zlataru presudio je kako Zdravko Pevec nije krivotvorio potpis kako bi tvrtci Pevec oteo zaštićeni žig.
PREMA prvim pokazateljima, bilježi se blagi pad prometa u ugostiteljstvu, no turisti su ove godine stigli ranije, a ako se sezona produlji i na jesen - rezultati bi mogli biti na razini prošlogodišnjih.
RADI se o ugovorima za 108 projekata.
DOMOVINSKI pokret, desno krilo HDZ-a i Željka Markić godinama su surađivali s autorima Projekta 2025, dokumenta američke desnice koji izgleda kao hodogram za uvođenje kršćanskog fašizma u SAD i posljedično na cijeli Zapad.
U POSLJEDNJIH nekoliko mjeseci su razne hakerske skupine izvele niz napada na državne institucije i tvrtke u Hrvatskoj, a napadnut je i KBC Zagreb.
PODRAVKA i Fortenova grupa potpisale su danas ugovor o kupnji poljoprivrednog segmenta Fortenova grupe.
DVOJICA radnika bila su zatrpana na gradilištu u Zagrebu. Spasili su ih vatrogasci.
VUKOVARSKE gradske vlasti obnovile su kameni križ u Ulici Šamac nedaleko od franjevačkog samostana i crkve sv. Filipa i Jakova kao deveti sakralni objekt obnovljen u proteklih nekoliko godina u Vukovaru, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno oko 180.000 eura.
MAJKA i dijete nagutali su se dima zbog požara koji je izbio u stanu u Stenjevačkoj ulici u Zagrebu. Požar je izbio oko 13 sati.
LIČKO-SENJSKA policija objavila je detalje prometne nesreće na autocesti A1.
POLICIJA je u petak oko 3.10 zaprimila dojavu da je na Dugom otoku izbio požar na automobilu zadarskih registarskih oznaka u kojemu je ozlijeđen 34-godišnji hrvatski državljanin.
KADA unutarnji nadzor bude gotov, procijenit će se ima li elemenata da se na Sveti Duh uputi i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva.
U GODINI u kojoj obilježava 35 godina postojanja, pred Croatia Airlinesom, hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom, nalazi se najveći projekt u povijesti kompanije, obnova cjelokupne flote, prenosi HRT.