17. TRAVNJA održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, pregovori traju.
POLITIČKI analitičar Jerko Trogrlić za N1 Newsnight komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li moguće da se večeras dogovore Domovinski pokret i HDZ.
NAKON današnjih pregovora lijevo-liberalnih stranaka Marijana Puljak iz stranke Centar, koja je bila jedna od četvero pregovarača, dala je intervju za RTL.
DOMOVINSKI pokret jutros se sastao s SDP-om i partnerima. Sastanku je prisustvovala i predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš, koja je gostovala u Dnevniku Nove TV.
BIVŠI vlasnik Agrokora Ivica Todorić gostovao je u Newsroomu na N1, gdje je komentirao novu mogućnost da na nizozemskom sudu blokira imovinu ruskih vlasnika Agrokora u iznosu od milijardu eura.
TURISTIČKA zajednica Bilogora-Bjelovar dodjeljuje potpore za gradnju kuća s bazenom.
TEHNIČKI premijer Andrej Plenković, šef jedine stranke pravomoćno osuđene za korupciju, rekao je danas u Bruxellesu da i drugi političari i organizacije imaju brojne afere te da će ih on otkrivati i ukazivati na njih.
MARIO Radić, formalno zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta koji figurira kao stvarni šef te stranke, danas je pokopao nade anti-HDZ bloka.
DARIO Zurovec iz Fokusa gostovao je na televiziji N1, gdje je komentirao formiranje saborske većine i mogućnost ponavljanja parlamentarnih izbora.
PREDSJEDNIK Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću konačne rezultate izbora zastupnika za hrvatski sabor, priopćio je danas ured predsjednika.
DOMOVINSKI pokret održao je presicu nakon sastanaka u toj stranci.
PROFESOR s Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Rimac za N1 je komentirao pregovore o sastavljanju parlamentarne većine.
DANAS je u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu održana konferencija naziva "Cijepljenje, moje pravo".
MINISTRI iz baltičkih zemalja upozorili su da bi rusko ometanje GPS signala nad dijelovima Europe, za što optužuju Rusiju, moglo dovesti do zračne katastrofe nakon što su smetnje s navigacijskim signalima prisilile dva finska aviona da se okrenu usred leta.
PREDSJEDNIK RH, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga i nesuđeni mandatar Zoran Milanović rekao je u povodu obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune kako nemaju svi narodi svoje države, no da je Hrvatska izborila i obranila svoju, pritom istaknuvši veliku ulogu te brigade.
HRVATSKA poštanska banka (HPB) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila gotovo 24 milijuna eura neto dobiti.
POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski komentirao je za N1 televiziju nastavak pregovora oko sastavljanja parlamentarne većine.
MOSTOV NIKOLA Grmoja gostovao je u podcastu Mrežnica, gdje je govorio o pregovorima o sastavljanju većine. Prvo je ocijenio da njima nije opcija podržavanje lijeve vlade jer im građani nisu dali povjerenje za to, nego za svrgavanje HDZ-a s vlasti.
PREDSJEDNIK riječkoga SDP-a Marko Filipović pozvao je građane da sudjeluju u proslavi Međunarodnog praznika rada 1. svibnja na Trsatu u Rijeci, u organizaciji ove stranke, ističući da treba dostojanstveno obilježiti stjecanje radničkih i ljudskih prava.
USKOK je objavio kako je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela davanja mita te sprječavanja dokazivanja. Radi se o čovjeku koji je pokušao potpupiti suca Općinskog suda u Slavonskom Brodu.
POTPREDSJEDNIK HDZ-a Ivan Anušić rekao je danas da se nazire kraj pregovorima HDZ-a i Domovinskog pokreta oko formiranja većine u hrvatskom saboru istaknuvši kako će HDZ vrlo brzo sastaviti vladu.