OD UKUPNO četiri helikoptera, dva su predmet donacije vlade SAD-a, a preostala dva u dolasku predmet su nabave Ministarstva obrane
DVIJE nesreće u roku od pola sata.
URED zastupnice RH pred Europskim sudom za ljudska prava (ESLJP) izvijestio je da je taj sud 1. prosinca objavio odluku o nedopuštenosti zahtjeva u predmetima OTP banka i drugih protiv Hrvatske, koju je donio 8. studenog.
GRADSKA prijevoznička tvrtka Liburnija predstavila je u četvrtak u Zadru 21 novi autobus, kupljen u sklopu projekta nabave novih autobusa vrijednog gotovo 49.5, milijuna kuna, od čega 33.5 milijuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.
ZASTUPNICA Centra Dalija Orešković komentirala je događaje u saboru te spor predsjednika i premijera oko obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.
UHIĆEN je Ivan Božić, koji je automobilom udario 20-godišnjeg policajca u Splitu i pobjegao.
KORISNICI se ismijavaju s odrađenim poslom na novim vozilima Hitne pomoći.
PREMIJER Andrej Plenković najavio je danas da će se od siječnja povećati naknade iz Zakona o rodiljnim potporama za dopust za njegu djeteta sa smetnjama u razvoju, dok će Zakon o osobnoj asistenciji na snagu stupiti sredinom 2023., a Zakon o inkluzivnom dodatku u siječnju 2024.
OBJAVILI su komentar koji su uputili na javno savjetovanje o prijedlogu Zakona o dodatnom porezu na dobit.
ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv dvojice Gruzijaca zbog pokušaja ubojstva nožem 1. srpnja 2022. u Malom Lošinju, objavilo je to danas odvjetništvo u Rijeci.
MINISTARSTVO obrane reagiralo je na to kako su mediji prenijeli izjavu ministra Marija Banožića o dronu koji je pao na Zagrebu.
NEZAPOSLENOST u Europskoj uniji i eurozoni blago je smanjena u listopadu, a Hrvatska je pratila trend, izjednačivši se s prosjekom u zoni primjene zajedničke europske valute, pokazalo je izvješće Eurostata.
ŽUPANIJSKA cesta na dionici Radmanove mlinice - Kučiće u omiškom zaleđu bit će zbog radova zatvorena od 1. prosinca do 1. ožujka.
PREDSJEDNIK HSS-a najavio je da neće podržati obuku Ukrajinaca te se osvrnuo na jučerašnje događaje iz sabora.
VARAŽDINSKI gradonačelnik SDP-ov Neven Bosilj kaže da je znao da prijedlog proračuna za 2023. neće proći.
MUP želi popuniti 139 radnih mjesta.
PLIVA u 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni.
PRVA pošiljka nove opreme kojom će hrvatski seizmolozi moći pratiti seizmičku aktivnost stigla je u Geofizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu, priopćeno je s PMF-a.
VLADA je razriješila dosadašnju predsjednicu Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski promet Ivonu Anić Miklec, a novom predsjednicom imenovana je Marijana Iviček, kao predstavnica ministarstva nadležnog za poslove pomorstva.
JEDAN od privatnih domova za starije i nemoćne osobe Meri iz Pule, jutros je posjetila inspekcija Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u pratnji policije i Centra za socijalnu skrb.
PREMIJER Andrej Plenković rekao je na sjednici vlade da se za godinu dana odgađa primjena uredbe o naknadi za korištenje vode. Nakon Plenkovićeve izjave javio se zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.