OD 11 SATI održava se konstituirajuća sjednica 11. saziva hrvatskog sabora.
EUROPSKI sud za ljudska prava nije prihvatio tužbe slovenskih ribara protiv kazni koje im je izricala Hrvatska zbog kretanja i lova u hrvatskim vodama Piranskog zaljeva, s obrazloženjem da su ribari znali da je za Hrvatsku granica na sredini Piranskog zaljeva, objavio je sud.
DAN NAKON velikog požara u medulinskoj marini, u kojem su izgorjela 22 plovila, iz mora se izvlače dvije brodice na kojima je prema pretpostavkama policije, požar buknuo, izvijestila je policija.
RODITELJI učenika koji je izdvojen iz razreda danas su došli u školu i zahtijevali da ga se vrati na nastavu.
HRVATSKO novinarsko društvo oglasio se o odluci Vijeća Vrhovnog suda donesenu 10. travnja ove godine pod predsjedanjem Đure Sesse prema kojoj je preinačena presuda kojom su niži sudovi utvrdili da je odluka Hrvatske radiotelevizije iz 2018. godine o izvanrednom otkazu ugovora o radu Hrvoju Zovku bila nezakonita, a otkaz nedopušten.
NEZAVISNI Željko Lacković izabran u Hrvatski sabor na listi Domovinskog pokreta (DP) demantirao je, uoči konstituirajuće sjednice, medijske napise da se odvojio od DP-a i da neće djelovati unutar njihova kluba, no istovremeno potvrdio da će se uskoro doista odvojiti od DP-a u čijem je trenutno klubu i da će osnovati novi "bratski klub".
U STANU u Zagrebu izbio je požar.
ANTE Šušnjar, odvjetnik i član predsjedništva i časnog suda DP-a, vodit će Ministarstvo gospodarstva, čije su ključne odrednice povećanje industrijskog udjela u strukturi BDP-a, energetska suverenost te porezna i administrativna rasterećenja gospodarstvenika, najavio je jučer predsjednik DP-a Ivan Penava.
IZBOROM Gordana Jandrokovića za novog/starog predsjednika sabora konstituiran je novi, 11. saziv sabora.
BULJ je rekao da je upozoravao Milanovića i Plenkovića, ali da ništa nisu poduzeli.
URED europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu u četvrtak je podigao optužnicu protiv bivšeg HSLS-ovog ministra Hrvoja Vojkovića i njegova suosumnjičenika Gorana Lučeva.
UPRAVA Ine upozorava da društvenim mrežama i internetom kruže prevare.
U TIJEKU je nova akcija Uskoka i policije.
U ŠIBENSKOM naselju Vidici jučer popodne dijete je palo s četvrtog kata i teško je ozlijeđeno te mu se liječnici bore za život.
SJEDNICA tehničke vlade održava se danas u 8:30 u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, izvijestili su.
DANAS će u većini zemlje biti oblačno, ponegdje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, prognoza je Dravnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku.
STRUČNJACI iz svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF i njihovi suradnici iz Društva podvodnih sportova Zagreb ovog su tjedna kartirali podmorje uz poznate klifove u Parku priroda Telašćica te započeli s vađenjem zaostalog ribolovnog alata koji se već dugi niz godina nalazi na dnu
POVJESNIČAR Tvrtko Jakovina govorio je o posljedicama koje bi mogao imati atentat na slovačkog premijera.
DANAS, mjesec dana nakon održanih parlamentarnih izbora na Trgu svetog Marka održat će se prva, konstituirajuća sjednica novog, 11. saziva Hrvatskog sabora.
HAK JUTROS javlja kako je pas na autocesti A1 na čvoru Bisko. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h. "Molimo korisnike za oprez", dodaju.
ZET JE OBJAVIO da će danas od 8:05 do 15:30 zbog sanacije energetskog kabla bit obustavljen tramvajski promet užim centrom grada.