NA IZLETIŠTU u šumskom predjelu Đedovica, nedaleko od Voćina, danas je pod pokroviteljstvom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH) i Srpskog narodnog vijeća (SNV) obilježena 80. godišnjica osnivanja 6. Slavonskog korpusa NOV-a Jugoslavije.
NI ČETVRTI dan nakon hakerskog napada na Hrvatski autoklub (HAK) sustavi ne rade kako treba.
KOMARCI stvaraju ogromne probleme na istoku Hrvatske.
U OVOM trenutku se ne razmatra ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka u Hrvatskoj, priopćili su danas iz Ministarstva obrane RH (MORH).
U ZAGREBU se danas održava 22. Povorka ponosa pod sloganom Zajedno za trans prava.
HRVATSKU je obranio mali broj ljudi koji "nisu žalili sebe", rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović na obilježavanju 30. obljetnice obrane Velog vrha.
DANAS je u Zagrebu održana 22. Povorka ponosa pod sloganom Zajedno za trans prava.
OBJAVLJENA je snimka na kojoj ratni zločinac Dario Kordić odgovara na pitanje, kako je rekao, prijatelja sa sjevera Hrvatske: "Je li vrijedilo zatvora i rata?"
U ČETVRTAK navečer oko 23:40 u Zaprešiću je napadnut i opljačkan maloljetnik. Napao ga je 28-godišnjak te mu je uz prijetnju nožem oteo kovanice iz novčanika, javlja zagrebačka policija.
SINDIKAT državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) ponovio je danas da je štrajk pravosudnih djelatnika prema odluci suda zakonit, upitavši je li posljednja naredba Vrhovnog suda direktan udar na štrajk i pokušaj njegovog ograničavanja.
PREDSJEDNIK Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović položio je vijenac kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.
GRAD Kaštela proglasio je danas, 10. lipnja, Danom žalosti zbog smrti dviju mladih djevojaka iz Kaštela koje su izgubile život u prometnoj nesreći u ranim jutarnjim satima 9. lipnja u Dicmu.
EUROPSKA komisija objavila je izvješće o učinkovitosti pravosuđa zemalja EU, a po broju zaprimljenih svih predmeta na sudovima Hrvatska je peta s oko 26 predmeta na sto stanovnika, piše Večernji list.
ŠEF VRHOVNOG suda naredbu je izdao u petak 9. lipnja, s napomenom da na snagu stupa odmah.
VARAŽDINSKI župan Anđelko Stričak poručio je danas kako se nada da varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj zbog vlastite kratkotrajne promocije neće dopustiti da bale u Brezju trunu još jedno desetljeće.
KROV zgrade u Paljetkovoj 12 u Zagrebu prokišnjava. Ne može se sanirati zbog stanara koji se bespravno proširio.
DISFUNKCIONALNI željeznički sustav Hrvatske je nevjerojatno spor.
DJELOMICE sunčano uz promjenjivu naoblaku te i dalje nestabilno, današnja je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda.
MAGLA mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) koji poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
PROIZVOD nije u skladu s EU Uredbom za sigurnost hrane, priopćeno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).
SPLITSKA policija je u centru grada uhitila 25-godišnjeg Australca dok je na ulici prodavao različite vrste droga, a u policiju je doveden i njegov kupac, kažu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.