Lider Dveri pozvao na povlačenje iz procedure Predloga zakona o istopolnim zajednicama 1Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas vlast u Srbiji da povuče zakonski predlog o regulisanju prava istopolnih zajednica iz procedure, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da ga neće potpisati, i ocenio da je taj akt "antiustavan, antihrišćanski i antiporodičan".
Dragana Jovanović: Smrtnost od aerozagađenja u Srbiji najveća u Evropi 2Srbija će ostati na prvom mestu u Evropi i među prvih 10 zemalja u svetu po smrtnosti od aerozagađenja ako se u najskorijem roku ne preduzmu mere kako bi se drastično smanjilo zagađenje vazduha, upozorila je pulmolog Dragana Jovanović.
Fabrici: Reforme u oblasti vladavine prava su urgentne za napredak Srbije ka EU 3Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da su reforme u oblasti vladavine prava urgentne za napredak Srbije na putu ka članstvu u EU.
Spasojević (FPN): Bojkot opozicija primorana da prihvati čak i iste izborne uslove 4"Najava sjedinjavanja Srpske napredne stranke i SPAS-a Aleksandra Šapića je nastavak dogovorenog pri formiranju vlade i razumem ga u kontekstu beogradskih izbora - ne bi bilo logično da SNS kandiduje nekoga ko nije njihov član".
Raste broj povređenih u sukobu izraelske policije i Palestinaca na svetilištu u Jerusalimu 5Izraelska policija sukobila se danas sa palestinskim demonstrantima na čestom poprištu nasilja, svetilištu u Starom gradu u Jerusalimu.
Danas isplata polovine minimalne zarade za april iz državnog paketa pomoći 6Isplata polovine minimalne zarade od oko 16.000 dinara za april za firme i preduzetnike u Srbiji iz trećeg paketa državne pomoći počeće danas.
Organizacije iz Vojvodine: Vlast pokušava da onemogući građanima da se kandiduju na izborima 7Vlast pokušava da praktično onemogući građanima da se kandiduju na izborima za savete mesnih zajednica, koji su raspisani u pojedinim lokalnim samoupravama u Vojvodini, upozorile su vojvođanske NVO.​
MUP: Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje mladića u tuči na Zvezdari 8Policija je uhapsila M.Š. (1973), osumnjičenog da je nožem lakše ranio 25-godišnjeg mladića u beogradskoj opštini Zvezdara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Izrael, Palestina i nasilje: Strah od novih sukoba uoči marša cionista u Jerusalimu 9Clashes in Jerusalem continueThe British Broadcasting Corporation Palestinski demonstranti sukobili su se treću noć zaredom sa izraleskom policijom u Jerusalimu, a strah od novih okršaja raste zbog najave šetnje jevrejskih nacionalista u ponedeljak u tom gradu. U Izraelu se danas obeležava praznik Dan Jerusalima – dan kada je izraelska vojska 1967. godine zazela Istočni Jerusalim. […]
Sloga: Istraga o požaru u kući vojnog sindikalca godinu dana bez epiloga 10Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su danas da je proteklo tačno godinu dana od kako je u požaru izgorela kuća predsednika te sindikalne organizacije zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejana Pavlovića, i da još nisu pronađeni ni uzrok, ni eventualni počinioci.