Koncertni serijal „Džez za DŽ“, u susret 39. Beogradskom džez festivalu, nastavlja se u subotu, 23. septembra od 13 časova u Domu omladine Beograda a program je posvećen studentima Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.
Ćavi Ernandez je nekoliko sati udaljen od potpisivanja novog ugovora koji će ga vezati sa Barselonom do 2025. godine sa mogućnošću još jedne godine u zavisnosti od ostvarenih sportskih rezultata, piše katalonski list Mundo Deportivo.
Fudbalski savez Nemačke je potvrdio da će novi selektor četvorostrukog svetskog prvaka biti 36-godišnji Julijan Nagelsman.
Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrt zakona o elektronskim medijima trenutno su na javnoj raspravi koja će trajati do 7. oktobra. Dok su predstavnici vlasti zadovoljni predloženim rešenjima, predstavnici medijskih udruženja i koalicija i te kako nisu.
Zeleno levi front - Ne davimo Beograd predložio je da se dobit priređivača igara na sreću oporezuje sa 50 odsti i da se zabrani reklamiranje kladionica, kako bi se suzbio ovaj porok od kojeg su mnogi mladi ljudi zavisni.
U prvoj polovini godine došlo je do pada prometa i usporavanja rasta cena stanova, ali su i dalje stanovi u prvih šest meseci u odnosu na isti period 2022. godine bili skuplji 11,2 odsto, pokazuje izveštaj Republičkog geodetskog zavoda.
  Političke stranke Zajedno, Srce i Demokratska stranka iz Kragujevca, sutra od 10 sati, ispred pijace na Aerodromu, započinju akciju, radnog naziva, „Budi i ti kontrolor”.
Čini se da je sa najavom opštih izbora sledeće godine u Velikoj Britaniji Bregzit ponovo na političkom dnevnom redu u Londonu, ali ne i u Briselu. Kir Starmer, vođa opozicije, ove nedelje je izazvao predizbornu pometnju u štampi najavom da će tražiti „mnogo bolji“ sporazum sa EU ako postane premijer. Potom se ubrzano upustio u […]
BBCLina Mukerže, koji je pravo ime Lina Lutfijavati, osuđena je zbog nepoštovanja religije Sud u Indoneziji osudio je ženu na dve godine zatvora zbog toga što je objavila popularni snimak na TikToku u kojem je izgovorila poznatu islamsku rečenicu, a potom pojela komad svinjetine. Lina Lutfijavati, 33-godišnja tiktokerka, osuđena je zbog „raspirivanja mržnje“ prema religioznim […]
Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata za najviše 100 mladih, odnosno do 35 studenata, do 35 učenika srednje škole i do 30 đaka osnovne škole.
Vicešampion Engleske produžio je ugovor sa kapitenom Martinom Odegardom do 2028. godine.
EPAPoljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji rizikuje da sa sobom povuče svoje spasioce Od početka ruske invazije, Varšava je čvrsto podržavala Kijev. Često je prednjačila u slanju vojne pomoći i opreme i strastveno tvrdila da je ova podrška ključna da bi se zaštitila sama Poljska od ruske agresije. Promena tona poljske […]
Sporazum za projektovanje i izgradnju Depoa Makiš za metro u Beogradu, u vrednosti 200 miliona evra, potpisan je danas sa kineskom kompanijom Pover Čajna (Power China), saopštilo je Ministarstvo finansija.
Meho Kodro (56), koji je igrajući u Veležu iz Mostara bio jedan od najboljih golgetera na izdisaju jugoslovenske fudbalske lige, nikako da ostavi dobar utisak i na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine.
“Danas su Majdanpečani ostali bez jednog od najlepših drvoreda u gradu. Ostali su bez njega zarad, kako kaže "bog i batina opštine" prosperiteta i urbanističkog plana”, kazao je za Danas, Martin Bežinarević, odbornik u Majdanpeku i kopredsednik pokreta “1 od 5 miliona”.