Beogradski centar za ljudska prava zbog epidemije traži donošenje zakona o amnestiji 1Beogradski centar za ljudska prava je svim poslanicima Skupštine i Vladi Srbije podneo inicijativu za pripremu i donošenje zakona o amnestiji u okviru borbe protiv epidemije zarazne bolesti KOVID-19.
Prvi talas pandemije doveo do otpuštanja 200.000 zaposlenih u Srbiji 2Prvi talas pandemije kovida-19 doveo je do otpuštanja oko 200.000 ljudi ili osam odsto zaposlenih u Srbiji , a neizvesnost na tržištu rada posebno se negativno odražava na Rome, Romkinje i druge marginalizovane grupe, saopštio je NALED posle konferencije "Inkluzija - solidarnost i potencijal za razvoj", koja je organizovana u saradnji sa GIZ.
Đilas: Zašto je Srbija u borbi protiv korona virusa mimo sveta 3Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas upitao je danas u Fejsbuk obraćanju zašto je Srbija u borbi protiv korna virusa "mimo sveta" i zašto se radi suprotno od onoga što rade ozbiljne evropske zemlje.
Protojevrej doberman 4Veliko su ibretenije izazvali i u tešku su sprdnju bačeni lapsusi TV voditelja/ki izrečni u golemoj svesrpskoj tugi zbog smrti Njegove blaženopočivše "svetlosti", Irineja.
Unutrašnja kontrola: Uhapšeno osam policijskih službenika 5Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su, u tri odvojene akcije, osam policijskih službenika, dok su protiv četvoro podnete krivične prijave u redovnom postupku.
Prilike: Neprilično prilikama 6Jesen išarala čudesnim bojama jedan od najslikovitijih i najlepših krajeva Srbije.
Četiri mediteranske zemlje EU ulažu napore za ostanak migrantskih kvota 7Četiri zemlje Evropske unije koje su najteže pogođene prilivom stotina hiljada ilegalnih migranata u prethodnih pet godina saopštile su danas da se plaše da će i novim planom EU za miglacije i azil podneti najveći deo tereta.