Rasizam u Rusiji: Priče o predrasudama u zemlji gde protesti Crni životi nemaju uticaj
Roy Ibonga’s personal archiveRoj Ibonga preselio se u Rusiju iz Konga 2017. Protesti „Crni životi su važni“ se nisu raširili Rusijom onako kao što su na nekim drugim mestima u svetu, ali ljudi druge boje kože koji žive tamo pričali su za BBC o nesvesnoj diskriminaciji koju doživljavaju svakodnevno. Procenjuje se da u Rusiji žive […]
Škoro zadovoljan rezultatom, čestitao pobedu HDZ
Lider desničarskog Domovinskog pokreta pevač Miroslav Škoro izrazio je večeras zadovoljstvo rezultatom na danas održanim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj rekavši da ih smatra pobedom za Domovinski pokret koji je osnovan pre pedesetak dana.
Vesić: Od sutra počinje prijem pacijenata u Štark arenu
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je večeras da se već otpočelo sa čišćenjem i dezinfekcijom Štark arene, kako bi ona bila pripremljena za prijem pacijenata obolelih od COVID-19, kao i da će vojska od sutra početi sa postavljanjem kreveta.
Vučić čestitao Plenkoviću na izbornoj pobedi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je putem Tvitera čestitao predsedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreju Plenkoviću, kako je naveo, ubedljivoj pobedi izborima u Hrvatskoj.
Pupovac: Rezultati izbora i očekivani i iznenađujući
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac ocenio je da su rezultati nedeljnih parlamentanih izbora u Hrvatskoj delimično očekivani, ali i delimično iznenađujući.
Španija stavila u karantin okrug sa 71.000 stanovnika
Španske vlasti su danas odlučile da stave u karantin okrug sa 71.000 stanovnika na severozapadu zemlje, usled straha od širenja novog korona virusa.
Ivanović (BIRN): Broj preminulih od COVID-19 možda još veći od onog koji smo objavili
Urednik BIRN-a (Balkan Investigative Reporting Network) Milorad Ivanović izjavio je da su, prema podacima iz informacioni sistem COVID-19, koju država vodi o stanju epidemije, od 13. marta do 1. juna umrlo 1.080 ljudi, a da su novinari u izveštaju koji su krajem prošlog meseca objavili "minimalan siguran broj" od 632 preminulih.