Prebrojano je prvih 25 tela poginulih i više od 2.500 povređenih u jakoj večerašnjoj eksploziji u luci u centru Bejruta, izjavio je ministar zdravlja Libana.
Premijer Hrvatske Andrej Plenković istakao je danas da je vojno-policijska akcija "Oluja" bila pravno legitimna, vojno neizbežna i politički neophodna.
Nemačke vlasti danas su delimično ukinule upozorenje da se ne putuje u Tursku, što su nedeljama tražile vlasti u Turske čiji turizam zavisi od gostiju iz Nemačke.
Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju počinje u subotu 8. avgusta tradicionalnom dodelom nagrade "Zlatni Platan", saopšteno je danas.
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je danas Rusiju, koja je u ponedeljak najavila da namerava da počne masovnu proizvodnju vakcine u septembru i da će u narednoj godini proširiti proizvodnju na "nekoliko miliona" doza mesečno, da se pridržava smernica za proizvodnju sigurnih i efikasnih vakcina, prenosi AFP.
Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da su jedini učesnici okruglog stola u dijalogu predstavnici Kosova i Srbije, za koje očekuje da će ih primiti specijalni izaslanik Unije za dijalog Miroslav Lajčak i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj, prenosi Gazeta Ekspres.
Od obnove nezavisnosti Crne Gore, broj birača povećan je za 56.800, a stanovnika za 8.700, što u opoziciji objašnjavaju nepostojećim građanima koji se upisuju pred izbore, dok u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da se ne mogu porediti te dve statistike i da deo birača živi u inostranstvu, pišu podgoričke Vijesti.