Advokat Čedomir Stojković objavio je danas na svom Tviter nalogu da je povodom događaja na severu Kosova u Banjskoj predao krivičnu prijavu zbog terorizma i pomaganja terorizmu.
Novi kineski ambasador u Srbiji Li Ming stupio je na dužnost, a prema dostupnim podacima, prethodno je službovao na Solomonskim ostrvima ( Solomon Islands, ili Solomoni), u strateški važnom regionu Pacifika.
Venecuelanski fudbaler Darvin Maćis, koji trenutno igra za Kadiz, priznao je ove srede da je učestvovao u tuči sa ostalim optuženima u Granadi pre dve godine koja je za posledicu imala više povređenih lica, iako je prvobitno uveravao da se radilo o razmeni udaraca u kojoj su bile samo korišćene pesnice te da niko nije bio povređen, piše čuveni španski radio Cadena SER.
"Za nas je od vitalnog značaja aktiviranje svih kanala diplomatske komunikacije, kako bi se garantovala bezbednost Albancima u Dolini", navodi, pored ostalog,  Šćiprim Arifi, predsednik Opštine Preševo  u pismu upućenom Aljbinu Kurtiju, koje je objavio na društvenim mrežama, a koje je dostavljeno novinaru Danasa.
"Oslobađanje Milana Radoičića koji je direktno odgovoran za dešavanja u Banjskoj na severu Kosova govori ko je država u državi", ocenio je u izjavi za Danas lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) i narodni poslanik Šaip Kamberi iz Bujanovca.
Od napada na kosovsku policiju u Banjskoj prošlo je desetak dana. Sahranjen kosovski policajac, sahranjena tri srpska napadača, a mi još ne znamo šta se i zašto desilo?
Prijavljivanje studenata za tri vrste studentskih stipendija, kao i za studentske kredite, koje dodeljuje Ministarstvo prosvete, traje do 31. oktobra.
Gotovo 44.000 građana potpisalo je peticiju u kojoj se predlaže da škola traje četiri dana nedeljno kako bi đaci pored školskih obaveza imali vremena i za druge aktivnosti.
Crveno-beli će imati dobru priliku da na trijumfalan način započnu takmičarsku godinu u Evroligi.
Izraelska policija uhapsila je danas pet ortodoksnih Jevreja osumnjičenih da su pljuvali hrišćanske vernike u Starom gradu u Jerusalimu.
Poslanik pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da je došlo do sukoba policije i ekoloških aktivista na planini Kablar kod Čačka, koji se protive izgradnji vidikovca na toj planini zbog kog će, kako tvrde, biti posečen veliki deo šume.
Getty ImagesMeđu hospitalizovanim učenicima niko nije životno ugrožen Više od 60 učenika osnovne škole na Jamajci poslato je u bolnicu pošto su pojeli slatkiše sa kanabisom, saopštila je Fajval Vilijams, ministarka prosvete. Na društvenoj mreži Iks, ona je napisala da je reč o đacima osnovne škole okruga Sent En, 80 kilometara od glavnog grada Kingston. […]
Predsednik stranke Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš smatra da je bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić ekspresno pušten iz pritvora, iako je osumnjičen za nelegalnu trgovinu naoružanjem i izazivanje opšte opasnosti, zato što je sa vlastima u Srbiji postigao dogovor.
“Grip nije prehlada ili nazeb. Često se to koristi kao sinonim, što nije tačno. Grip je oboljenje koje ima jasnu etiologiju, to je virus gripa tip A sa svojim podtipovima, odnosno tip B sa svojim sojevima i oni izazivaju svake godine veliki broj obolelih”, kaže za Danas dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica.
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) najverovatnije će danas odobriti ruskim selekcijama uzrasta do 17 godina povratak u međunarodna takmičenja i ublažiti potpunu suspenziju Rusije zbog rata u Ukrajini.