Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), obustavila je danas rad, a kako je najavljeno protesti su zakazani u 47 gradova u Srbiji. Štrajkački zahtev je otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.
Svake godine, kako prikazuju različite statistike, našu državu napusti jedan omanji grad.
Na četranaest kilometara zapadno od Užica smešteno je brdo Kadinjača na kojem je 29. novembra 1941. godine ispisana istorija, kada su na tom mestu poginuli borci Radničkog bataljona, Posavci i Orašani braneći odstupnicu Vrhovnom štabu NOPOJ, partiznaskim odredima i partizanskoj bolnici koji su se povlačili iz Užica ka Sandžaku.
Vitomir Pavlović iz Donje Barbeše ima 73 godine, trči, vozi bicikl, radi sklekove, čučnjeve, komplikovane gimnastičarkske vežbe, a uz sve to nastupa i u lokalnoj fudbalskoj ekipi.
Težak život u deset kvadrata, bez vode u kući i u sobici koja prokišnjava. To je bila svakodnevica Dejana Pajovića iz sela Mršinci kod Čačka koji sam vodi računa o svojoj bolesnoj majci.
Korona virus u Srbiji potvrđen je kod 571 osobe a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo jedan pacijenat.
Da život za tili čas može da se pretvori u pravu noćnu moru potvrđuje i priča jedne Čačanke kojoj će noćni izlazak sa prijateljima i kolegama zauvek ostati u najgorem sećanju. Bila je žrtva droge za silovanje, a samo zahvaljući pribranosti svoje drugarice pošteđena je najcrnjeg scenaria. Čačanka M. N. se prisetila dramatične noći, a sećanja su ponovo izmamila suze na lice.
Teška saobraćajna nezgoda dogodila se u popodnevnim satima na magistralnom putu od Užica ka Zlatiboru, u mestu Surduk u kom su učestvovala tri automobila.
Postavka u Palati Srbija, koju su pomogli "UN Women", Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i kanadska ambasada, jedan je od načina na koji vraćamo vrednost starim zanatima jer njihove proizvode smeštamo u institucionalne prostore, gde im je i mesto, i predstavljamo ih na rafiniran i reprezentativan način.
Srpski policajac tog kobnog aprila 1999. godine gledao je smrti direktno u oči. Izrešetan je sa preko dvadeset metaka iz kalašnjikova i doživeo dve kliničke smrti, ali Zoran Gavrić (52) je Božjim voljom preživeo i tako postao medicinsko čudo i nepobedivi čovek od čelika.
Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, saopštilo je večeras JP ''Putevi Srbije''.
Zbog mogućih obilnih padavina u naredna tri dana Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani naložio je stanje pripravnost jer se može očekivati izlivanje bujičnih vodotokova na teritoriji opštine.
Niš je osvanuo jutros pokriven gustom maglom od koje se, narodski rečeno, nije video "prst pred okom".
Jelisaveta (29) je mlada devojka iz Niša koja već tri godine boluje od Lajmske bolesti koja je ometa u svakodnevnim aktivnostima.
Kada se polovinom prošlog veka formiralo jezero Međuvršje u Ovčarsko-kablarsko klisuri priroda je nakon toga odradila fenomenalan posao i sama napravila specifične i fascinantne pejzaže koji naročito tokom jesenjih dana, sa spektrom boja koje se prelivaju na suncu, oduzimaju dah posetiocima.
Na današnji dan, 16. novembra 1971. sa proizvodnih kragujevačke Zastava sišao je prvi serijski primerak modela "zastave 101".
Drugarice Nišlijke Dragane Ristić ranjene u napadu u Turskoj, doputovale su večeras u Niš letom iz Istanbula.
Petar Sladić, poljoprivrednik iz Apatina tvrdi da je crnog pantera video u nedelju 30. oktobra, prilikom setve na svojoj njivi, na atarskoj tromeđi Apatina, Sonte i Svilajeva.
Helena je po rođenju na prvi pogled delovala kao zdravo dete, a onda su lekari otkrivali jedan po jedan problem i tako došli do dijagnoze ciroza jetre.
U UKC Kragujevac pojavila se šuga, objavili su mediji.
Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo je zaštitu doline reke Veliki Rzav koja će postati specijalni rezervat prirode.