Umesto da 12 dana pred izbore opozicija zbije redove i pažnju usmeriti na birače - leti perje na frontovima koje sami otvaraju. Pljušte optužbe da se sabotiraju liste na ivici cenzusa, da se skupljaju falsifikovani potpisi, da se "kosovari" i "desničari"... Samo još nedostaju direktne i javne optužbe da neko "radi za Vučića".
Uz neposrednu podršku Ministarstva spoljnih poslova, kao i ambasada Srbije u Tel Avivu i u Kairu, u koordinaciji sa nadležnim organima Izraela i Egipta, 4. decembra su iz Pojasa Gaze u Egipat evakuisane još dve porodice srpskih državljana - Mona Abu Elaiš, sa troje dece i Đulja Al Hisi, sa suprugom i troje dece.
Jevrejska opština Beograd reagovala je na montiranu objavu Olivere Zekić, predsednice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), u kojoj je Olivere u nacističkoj uniformi.
Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, poručio je, sa konvencije Nacionalnog okupljanja u Čačku, da nema uspešne države i naroda bez jake domaće privrede.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u "Vestima" na "Prva TV" da će plate i penzije biti povećane.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u "Vestima" na "TV Prva" i govori o važnim političkim i ekonomskim temama.
Srpska koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, predstavila je plan da svaka škola u narednom periodu dobije fiskulturnu salu.
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas s predstavnicima Odbora za poslove EU pri nemačkom Bundestagu o novom podstreku proširenju Unije, stanju dijaloga i narednim koracima.
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je da ta stranka očekuje da će svojim iskustvom i idejama, ali i rezultatima na izborima pokazati da je važan i odgovoran nosilac političkog života Srbije i da će zajedno sa SNS nastaviti vođenje nezavisne i uspešne politike u interesu svih građana i srpskog naroda u celini.
Opštinski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Velikom Gradištu saopštio je da je opštinska izborna komisija ponovo odbila proglašenje liste "Srbija protiv nasilja".
Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić reagovala je na kritike koje su se pojavile u javnosti povodom fotomontaže koju je postavila na svom Telegram nalogu gde se vidi u nacističkoj uniformi navodeći da je to uradila da bi se "rulji" nasmejala u lice i pokazala koliko su njihove "šale", crteži i fotomontaže glupe i banalne.
Jedan u nizu gradova koje je koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila u kampanji po Srbiji je Kruševac, a Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i prvi na listi “Srbija protiv nasilja”, pozvao je građane da ustanu protiv nasilja koje je sveprisutno u našem društvu.
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na izgradnji biciklističke staze koja vodi od grada do subotičke Privredne zone „Mali Bajmok“. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako se biciklistička staza gradi u dužini od 1.700 metara, da ukupna vrednost radova iznosi 39 miliona dinara i da su sredstva za realizaciju te investicije obezbeđena od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Posle kompjuterskog genija Stiva Voznijaka koji će postati Srbin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na TikToku podsetio ko još od poznatih imena ima srpski pasoš.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas američkog inženjera računarstva i suosnivača kompanije Epl Stiva Voznijaka u, kako je rekao, "jednom od najlepših restorana u Srbiji" i upoznao ga sa projektom Beograd na vodi.
Javna nabavka za nastavak radova na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno potez od Mosta na Adi do dela ovog bulevara u Rakovici koji je već završen, biće konačno danas raspisana. Radovi, čija vrednost je oko 2,5 milijarde dinara, krenuće čim se izabere novi izvođač i na taj način značajno će se rasteretiti saobraćajni čep koji se ovde stvara, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.
Srpsku koaliciju NADA, koju čini Novi DSS i POKS, na tribini u Kragujevcu podržao je poznati istoričar Nemanja Dević.
Potpredsednica Glavnog odbora SNS Irena Vujović i kandidat na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Arno Gujon razgovarali su sa omladinom i poručili da je Srbija danas na sigurnom putu i da brzom prugom ide u budućnost.
Kladionice su objavile nove kvote za izbore 17. decembra! Njihove prognoze su svojevrsno istraživanje javnog mnjenja, s obzirom na to da moraju pažljivo da ih odmere i da rizikuju velike gubitke ako pogrešno procene. Evo osnovnih zaključaka na osnovu prvih kvota.
Predsednik Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije Beograda Nikola Nikodijević, u ime liste "Ivica Dačić-Premijer Srbije, Toma Fila-Gradonačelnik Beograda", istakao je danas značaj realizovanog projekta sanitarne deponije u Vinči i rešavanja višedecenijskog problema zagađenja životne sredine.
Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je danas da su SAD i dalje razočarane što je Priština odlučila da ne dozvoli OEBS-u da prikuplja glasačke listiće srpskih birača sa KiM i da ta zemlja nije promenila stav u vezi sa održavanjem srpskih izbora na teritoriji KiM.