Predstavnici više od osamdeset država koje su u Švajcarskoj prisustvovale mirovnom samitu o Ukrajini potpisali su deklaraciju u kojoj se navodi da je "teritorijalni integritet" Ukrajine osnova za bilo kakav mirovni sporazum kojim bi se okončao rat. Među potpisnicima je i Srbija.
- Na dva biračka mesta u opštini Medijana u Nišu, gde su ponovljeni izbori za odbornike Skupštine ove opštine, izlaznost do 14 sati bila je 22,18% na biračkom mestu 14, a 23,62% na biračkom mestu broj 16 - kaže Miloš Dragičević iz Opštinske izborne komisije.
Milojko Spajić, premijer Crne Gore, pohvalio se na svom X profilu povećanjem minimalne penzije i rastom ekonomije u Crnoj Gori, a onda i zahvalio jednom tviterašu na "želji" da ga tako služi i erekcija.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao sa britanskim ambasadorom u Beogradu Edvardom Fergusonom o svim važnim pitanjima za Srbiju i Ujedinjeno Kraljevstvo.
Kosovska policija juče je u Leposaviću, kada nije bila nastava u osnovnoj školi "Leposavić" i srednjoj školi "Nikola Tesla", pregledala i fotografisala prostorije.
Branimir Nestorović bi ukratko mogao da se opiše kao kontroverzni doktor za sve i svašta, ponajviše za teorije zavere. Ili još kraće - doktor Haos. Poput nadimka i lista zarada odnosno imovinska karta mu je haotična s tim što ju je teško sažeti jer Nestorović zarađuje od svega i svačega - pored penzije ima i poslaničku platu, privatnu ordinaciju, izdavačku kuću, "Zadužbinu proroka Tarabića", pokret "Mi, snaga naroda", ali i dve porodične kuće i dva automobila.
Predsednik Aleksandar Vučić sumirao je proteklu nedelju u video snimku koji je objavio na svom Instagram nalogu.
Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ čiji je osnivač Arno Gujon, u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom, obnovila je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lepini kod Lipljana.
U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice.
U opštini Medijana u Nišu danas se ponavlja glasanje na lokalnim izborima na biračkim mestima 14 i 16.
Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da su odnosi Islamske zajednice sa državom oduvek na visokom nivou, što pokazuje i činjenica da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hažiluku u Saudijsku Arabiju u većem broju.
Iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom u Leposaviću još jedna je potvrda da operacije Prištine na severu Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona, već da je cilj samo jedan – teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta, poručuje direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predstojeći Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.
Islamska zajednica Srbije zahvalila je Vladi Srbije za sve što je u prethodne tri godine učinila da danas muslimani Srbije budu na hadžu u Meki i Medini, navodi se u pismu IZS Vladi u koje je Tanjug imao uvid.
Bračna groznica trese političku scenu! Dva bivša ministra, Nebojša Stefanović i Zoran Đorđević, stali su na ludi kamen, a "da" je rekla i bivša poslanica Socijalističke partije Srbije Dubravka Kralj.
Izborna komisija gradske opštine Vračar usvojila je danas ukupni izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Vračar, prema kojem je najviše glasova osvojila lista Biramo Vračar.
Viši sud u Beogradu odbacio je tri žalbe opozicione koalicije "Biramo Vračar" na izborne rezultate u toj opštini.
Na sednici Vlade Srbije doneta je odluka koje će biti nadležnosti ministara bez portfelja – Aleksandra Vulina, Nenada Popovića, Tatjane Macure, Đorđa Milićevića, Usame Zukorlića i Novice Tončeva.
Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović izjavio je danas da je ta agencija za oba izborna ciklusa, u decembru i junu, primila 81 prijavu protiv političkih subjekata, od kojih se 34 odnose na junske izbore.
Poznavaoci političkih prilika kritikovali su kosovskog premijera Aljbina Kurtija i premijera Albanije Edija Ramu zbog pristupa koji su pokazali jedni prema drugima tokom poslednje Ramine posete, navodeći da je njihov antagonizam neoprostiv.
U nedelju će u opštini Medijana u Nišu biti ponovljeno glasanje na biračkim mestima 14 i 16.