Carinici su 20. oktobra 2020. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 107 srebrnjaka i dve zlatne pločice, čija je vrednost procenjena na oko 6.000 evra.
Aleksandar Šarac (35), navodni bivši pripradnik bande "Pink panter", prećeno je nedeljama pre pucnjave koja se dogodila u subotu popodne na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu, a očigledno je da se on plašio za svoju bezbednost budući da je imao pancir na sebi kada je ranjen. Međutim, napadač je to znao i pucao mu je u glavu.
Meštani Grocke ostali su zaprepašćeni nakon što se društvenim mrežama proširio snimak iz jednog kafića u centru ove beogradske opštine na kome se vidi kako momak i devojka kradu novac namenjen lečenju trogodišnje Nine Stameniković, koja boluje od celebralne paralize.
Crnogorac Nemanja Prelević u subotu uveče je ubicama otvorio vrata svoje vikendice, a oni su u njega ispalili nekoliko hitaca, zatim su nastavili da pucaju u dvadesetogodišnjeg Danila Pekovića. Egzekutori su ispalili oko 30 hitaca i pobegli autom u kom ih je čekao vozač. Za njima se i dalje traga.
Dragan Milosavljević (57) iz zaseoka Vučkovac u selu Ratković kod Rekovca, čije je telo pre dva dana pronađeno ispod stepeništva njegove porodične kuće, umro je od infarkta, a povrede koje je imao na glavi, zadobio je od pada sa stepeništva, pokazala je obdukcija. Reč je o takozvanoj zadesnoj smrti, koju je izazvao zastoj rada srčanog mišića.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D. P. (27) iz Srbobrana, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Najmanje dve osobe učestvovale su u likvidaciji Podgoričana Nemanje Prelevića i Danila Pekovića koja se dogodila za vikend u Tuzi. Član porodice ubijenog Prelevića, kaže da je jedan od meštana čuo pucnje u subotu, oko 21:30 časova, ali da je mislio da na gradilištu auto-puta pucaju mine...
Više javno tuzilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv braće N.M. (34) i M.M. (39), obojica iz Niša, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 8. oktobra ove godine u krugu fabrike MIN kopex u Nišu usmrtili biznismena Draška R. (46).
Za sada nepoznata osoba bacila je večeras oko 21 sat eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u Srbobranu koja se nalazi u ulici Cara Lazara, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u tom mestu.
Muškarac L.I. (23) koga su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom danas identifikovali kao osumnjičenog za teško ubistvo u pokušaju nad Aleksandrom Šarcem (35), od ranije je poznat policiji.