Bogdan Joksimović iz Kosjerića, vlasnika firme "Garden dizajn", prevario je preko društvenih mreža više državljana Srbije, kojima je prodavao moderne i atraktivne montažne kuće, koje ili nikada nije završio ili je po završetku radova, objekat morao dodatno da se dorađuje da bi se u njemu normalno živelo.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković se tokom prvog dana zvanične posete Bratislavi sastao sa predsednikom slovačke vlade Eduardom Hegerom, a nakon sastanka izjavio je da Slovačka nastavlja da pruža čvrstu i principijelnu podršku Srbiji po pitanju očuvanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Cene ogrevnog drveta i peleta na beogradskim stovarištima su povećane, dok ugalj nije poskupeo, ali ga nema dovoljno.
Direktor Direkcije za prodaju Zavoda za izradu novčanica Marina Berić Sarić je na Biznis forumu odžanom na marginama obeležavanja 60. godina Pokreta nesvrstanih predstavila najznačajnije proizvode Zavoda i istakla da on obezbeđuje bezbedne i sigurne proizvode u čijioj izradi se koriste najmodernije tehnike proizvodnje i materijali za proizvodnju.
Danas se isplaćuje posebna novčana naknada za jul, saopštila je Nacionalna služba zapošljavanja.
Srbija će, zajedno sa konzorcijumom srpskih kompanija, preuzeti 80 odsto troškova izgradnje puta od Rače do Bijeljine najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske.
Ministar finansija Siniša Mali istakao je da su potpune besmislice kritike da se finansijskom pomoći od 20.000 dinara svakom penzioneru u februaru "kupuju glasovi". Kako je rekao, radi se o odgovornoj ekonomskoj politici.
Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede obavestilo je potrošače u toj zemlji o povlačenju četiri vrste sladoleda u razlicitim pakovanjima, zbog utvrđenog prisustva pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je borba za prava prenosa Premijer lige bila prava tržišna utakmica u kojoj je Telekom pobedio i dodao da Telekom sigurno neće dobiti dodatne subvencije za prenos engleske lige.
Povodom obraćanja Predsednika Republike Kazahstana Kasim-Žomart Tokajeva novom sastavu Mažilisa Parlamenta Republike Kazahstan VII saziva:
Naknade za majke na porodiljskom odsustvu biće smanjene zbog olakšica koje su donete da bi se ublažile ekonomske posledice korona krize.
Digitalna valuta osvojila je čitav svet, a nedavno je dostigla enormnu vrednost od 20.000 dolara za 1 bitkoin. Posle stroglavog pada od 30%, ponovo se uzdigla i dodatno zaintrigirala svet. U "Blicovom" kratkom video-snimku otkrivamo vam sve ono što niste znali o misterioznoj valuti budućnosti:
Pokrajinski budžet za privredu i turizam u 2021. godini biće uvećan za 60 odsto, što je veoma važno zbog trenutne situacije u kojoj se nalaze preduzetnici i turistički radnici, izjavio je za „Blic“ dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.
Mladi bez radnog iskustva, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, u narednih mesec dana, do 8. novembra, mogu da konkurišu za 22.984 radne pozicije u 8.537 kompanija koje su ispunile uslove javnog poziva.
Zaštitnik građana ponovo je danas zatražio od nadležnih da isprave sistemske nedostatke kako bi se sprečilo da poslodavac postupa nezakonito, izigrava zakone i čini sebe nedostupnim nadležnim organima.
Međunarodni monetarni fond objavio je globalne procene BDP-a po državama i manje-više ceo svet je u minusu. Prosečno će na svetskom nivou BDP pasti za tri odsto, dok će rast da zabeleži svega nekoliko zemalja, poput Indije i Kine.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija prvi kvartal završila sa rastom BDP-a od pet odsto i da će biti u prve tri zemlje po stopi rasta u Evropi.
Kompanije i startapovi u digitalnom sektoru u Srbiji posebno su pogodjeni pandemijom korona virusa, a prve posledice COVID-19 su pad prihoda, smanjenje zarada i manji broj novih pozicija za zapošljavanje, kaže programski direktor za obrazovanje u Inicijativi "Digitalna Srbija" Nemanja Djordjević.
Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i direktor EPS-a Milorad Grčić proslavili su danas Uskrs s radnicima na površinskom kopu "Drmno" u Kostolcu, koji su, kako su izjavili, sačuvali energetsku stabilnost zemlje, što je osnov za funkcionisanje cele države.
Kompanija "Al Dahra" isplatiće stimulaciju od po 5.000 dinara radnicima koji su vreme epidemije korona virusa nastavljaju sa radom u proizvodnji mleka i vrše pripreme kako bi predstojeći intenzivni prolećni radovi na poljima bili obavljeni neometano, saopšteno je iz kompanije.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da narednih dana dobije zvanične podatke da je Srbija spustila nezaposlenost ispod 10 odsto i tako dostigla nivo EU.