Zbog okolnosti koje su van ičije kontrole, svetski džipsi pank bend "Gogol Bordello" neće nastupiti na ovogodišnjem Arsenal festu, saopštili su organizatori festivala.
Član žirija Takmičarskog programa – igrani film predstojećeg 28. Sarajevo Film Festivala je i naš proslavljeni glumac Milan Marić.
U Beogradu, u dvorištu fabrike Kluz na otvorenom 25. i 26. juna biće održan prvi Blink festival.
Na prošlogodišnjoj Venecijanskoj mostri prikazan je jedan od najočekivanijih filmova godine - pokeraška drama "Kockar" (The Card Counter) reditelja Pola Šrejdera, koji je glavnu ulogu namenio sve traženijem Oskaru Ajzaku, dok je u sporednoj ulozi čuveni Viljem Defo.
Posle pet godina Tom Kruz se vraća ulozi Itana Hanta u popularnom akcionom serijalu "Nemoguća misija".
Jedinstvenu priliku da čuveni regionalni bend "Divlje jagode" beogradska publika vidi u solo nastupu imaće na jesen, 8. oktobra u mts Dvorani.
Istaknuti gitarista Miroslav Tadić održao je sinoć svoj prvi solo koncert u karijeri pod nazivom „Etno veze" i time zatvorio 23. izdanje Gitar Art festivala u Mts Dvorani u Beogradu.
„Na dobrom putu“ - naziv je nove sezone Beogradske filharmonije 2022/23, a orkestar vodi na put oko sveta kroz 25 koncerata, praćen najbolјim internacionalnim solistima i dirigentima.
Tamara Jokić iz Srbije i Sara Koreja iz Portugala održale su dva odvojena koncerta sinoć na istoj pozornici Kolarčeve zadužbine, u okviru 23. izdanja Guitar Art festivala (GAF) na veliko oduševljenje publike koja voli fado i umetnost flamenka.
Galerija i umetnička rezidencija Hestia gostuje u Jugoslovenskoj kinoteci sa kinematografskim dokumentarnim esejem "Soutien de Famille" (2020.), umetničkog dua Maksima Bertua (Francuska) i Marka Požlepa (Slovenija), koji je deo šireg interdisciplinarnog projekta Hogshead 733.
Regionalno popularni reper Vojko V održaće koncerte 23. juna u beogradskoj Barutani, 24. juna u Nišu (Dvoriste Univerziteta - Banovina) i 30. juna u Novom Sadu, na Sajmu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.
Čovek može biti samozadovoljan kad je neuspešan isto kao što može biti zadovoljan kada je uspešan - napisao je Džulijan Barns u romanu „Elizabet Finč“.
Ovih dana je u Banja Luci otvorena izložba slika “Zverje i paperje” beogradske galerije “Sanjaj”, čiji su vlasnici bračni par Sanja i Nenad Janković.
Grupa Mortal Kombat će 21. maja održati još jedan veliki Antievrovizijski koncert.