www.24ur.com Slovenski politični vrh ostaja skrivnosten, ko gre za vse glasnejša ugibanja o neuradno več 100-milijonski investiciji francoskega Renaulta, ki naj bi v novomeškem Revozu sestavljal novi električni Twingo. Da je beseda med drugim tekla tudi o avtomobilski industriji, je ob obisku evropskega komisarja, sicer prav tako Francoza Bretona, potrdil gospodarski minister Han. V kabinetu predsednika vlade pa medtem še naprej molčijo in ne razkrivajo podrobnosti že napovedanega uradnega obiska francoskega predsednika Macrona pri premierju Golobu, ko naj bi voditelja najavila veliko francosko-slovensko sodelovanje.
www.24ur.com Tri leta in pol je bila stara Kristina Ražman, ko je hudo zbolela za noricami. A šele čez pet let so ugotovili, da so ravno norice vzrok za njeno skoraj 70-odstotno okvaro sluha, ki jo spremlja že celo življenje. Številne bolezni, kot so davica, rdečke, tetanus in ošpice se danes v Sloveniji ne pojavljajo več ali pa posameznike redko prizadenejo. In kako smo to dosegli? Nič drugače kot s cepljenjem. Letos mineva 50 let, odkar je Svetovna zdravstvena organizacija sprejela razširjeni program cepljenja.
www.24ur.com Na Bovškem so vse glasnejši strahovi pred letošnjo turistično sezono, saj je povpraševanja po nočitvah v kampih, posebej tistih, ki so bili vezani na kajakaške goste, bistveno manj, manj zanimanja pa opažajo tudi v hotelih. Ali so za to res krivi višje cene plovbe po reki Soči, bojkot kajakašev ali celo povišanje cen parkirnin na Bovškem, kjer vas ura parkiranja lahko stane celo pet evrov?
www.24ur.com Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je zaradi opravljanja pridobitne dejavnosti samostojnega podjetnika pozvala k odstopu ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ki funkcijo opravlja od marca 2017. Zakon o ustavnem sodišču namreč navaja, da je funkcija ustavnega sodnika nezdružljiva s pridobitno dejavnostjo.
www.24ur.com Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je sprejela sedem nekdanjih predsednikov držav in več uglednih gostij in gostov, ki se v Ljubljani udeležujejo mednarodne konference o Zahodnem Balkanu. Sprejema so se poleg nekdanjega predsednika Republike Slovenije in organizatorja konference Boruta Pahorja udeležili še Heinz Fischer, nekdanji predsednik Republike Avstrije, Mladen Ivanić, nekdanji predsednik predsedstva BiH, Ivo Josipović, nekdanji predsednik Republike Hrvaške, Rosen Plevneliev, nekdanji predsednik Republike Bolgarije, Boris Tadić, nekdanji predsednik Republike Srbije, ter Filip Vujanović, nekdanji predsednik Črne gore.
www.24ur.com Paris Hilton je ob izidu dueta s pevko Sio na spletu delila prve fotografije hčerke London. Zvezdnica je sledilcem zaupala, da je s pomočjo otrok spoznala pravo ljubezen, kar je navdihnilo njeno novo pesem z naslovom 'Fame Won't Love You'. "Pesem služi kot opomnik, da je posebna vez, ki jo čutim z otroki, možem in družino, dragocenejša od vsega drugega na svetu."
www.24ur.com Hrvaška komercialna televizija RTL je z veliko zabavo v slogu pričela s praznovanjem 20. rojstnega dneva, ki se bo uradno odvil 30. aprila. Praznovanja se je udeležil marsikateri znan obraz s hrvaške politične in gospodarske scene, manjkali pa niso niti obrazi iz sveta slavnih.
www.24ur.com Na državnem sodišču na Manhattnu je v četrtek pred sodnikom Juanom Merchanom priseglo 12 Newyorčanov, ki bodo v prihodnjih tednih kot porotniki spremljali sodni proces in na koncu odločali o usodi nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, poročajo ameriški mediji. Dan kasneje pa se je prav pred tem sodiščem zažgal moški. Posredoval je mimoidoči, ki je moškega pogasil z gasilnim aparatom, poškodovanega pa so ga nato odpeljali v bolnišnico.
www.24ur.com Kljub temu, da je trdo delal vse življenje in se je dneva upokojitve, tudi zaradi zdravstvenih težav, še kako veselil, danes 64-letnik iz Vodic z žalostjo v glasu pripoveduje, da je njegova upokojitev vse prej kot rožnata. Ko plača vse položnice, mu namreč konec meseca ne ostane za hrano, zato se je bil po pomoč primoran obrniti na Slovensko karitas. V humanitarni organizaciji sicer opozarjajo, da je ljudi v stiski vsako leto več, zato so ponovno začeli z akcijo 'Pomagajmo preživeti in živeti', ki je namenjena predvsem starejšim, ljudem z nizkimi prihodki in trajno nezaposljivim osebam.
www.24ur.com Umrla je 47-letna grammyjeva nagrajenka Mandisa. Smrt glasbenice je potrdil njen predstavnik in dodal, da v tem trenutku vzrok oziroma druge podrobnosti še niso znane. Glasbenico je javnost spoznala v peti sezoni pevskega tekmovanja Ameriški idol, kjer se je uvrstila med prvo deseterico.
www.24ur.com V priporu v Boru je, kot smo poročali, pred zaslišanjem 7. aprila umrl brat osumljenega za umor male Danke. Pomagal naj bi pri premikanju trupla malčice. Policija je tedaj sporočila, da je šlo za naravno smrt 40-letnika. A srbski mediji zdaj pišejo, da naj ne bi šlo za naravno, ampak nasilno smrt.
www.24ur.com Trajekt Dalmacija bo po navedbah največjega hrvaškega ponudnika ladijskih prevozov lahko sprejel do 1800 potnikov in 350 avtomobilov, plul pa bo med Dubrovnikom in Barijem na jugu Italije. Jadrolinija je zanj odštela 18 milijonov evrov.
www.24ur.com Luka Dončić je redni del sezone lige NBA zaključil z izjemno statistiko, ki napoveduje še boljše predstave v končnici. Ta se za njegov Dallas začne s tekmo proti LA Clippersom v nedeljo ob 21.30, seveda s prenosom na Kanalu A in VOYO. Pred začetkom izločilnih bojev je liga izdala seznam 15 najbolj prodajanih dresov, ki so jih prodali prek uradne spletne strani.
www.24ur.com Komisija DZ o sumu političnega vmešavanja v delo Policije in drugih organov je kot strokovno pričo zaslišala prvega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Klaudija Stroliga. Dejal je, da je bil od zaposlenega pod nekdanjim direktorjem urada Damjanom Žugljem zahtevan nepooblaščen vpogled. Stroligo je poudaril pomembnost depolitizacije urada.