www.24ur.com V gostinskih lokalih lahko gostom po vsej državi strežejo tudi v notranjih prostorih, a ob izpolnjevanju določenih pogojev. Namestitvenim obratom z več kot 60 sobami je dovoljeno ponujati do polovico vseh sob, tistim manjšim pa še naprej do 30. Tako določa nov vladni odlok, ki bo veljal do 16. maja.
www.24ur.com Melinda Gates je začela z ločitvenimi odvetniki sodelovati že pred več kot letom dni, torej še preden sta prejšnji teden z Billom Gatesom razglasila, da se ločujeta. Deloma tudi zaradi zaskrbljenosti zaradi ravnanja svojega moža v povezavi z Jeffreyjem Epsteinom.
www.24ur.com Ameriška mornarica je sporočila, da je zasegla ogromen zaboj nezakonitega ruskega in kitajskega orožja. To se je nahajalo na manjšem plovilu, čigar poreklo ni bilo znano. Pristojni so dva dni na letalonosilko mornarice pretovarjali na tisoče vodenih raket, jurišnih pušk, mitraljezov in podobnega orožja.
www.24ur.com Proti covidu-19 se bodo lahko cepili tudi odrasli, mlajši od 50 let. Do zdaj je namreč najmlajša starostna skupina, ki je še prišla v poštev za cepljenje, vključevala stare od 50 do 59 let. V praksi pa na cepljenje v Ljubljani vabijo tudi mlajše od 40 let. Prednost naj bi po besedah vodje svetovalne skupine za cepljenje Bojane Beović sicer še vedno imeli starejši in ranljivi, saj strategija cepljenja ni spremenjena.
www.24ur.com Po čudoviti soboti in nedelji bo vreme v tem tednu spet bolj spremenljivo. Ponedeljek bo sicer še sončen in poletno topel s temperaturami nad 25 stopinj Celzija, v večjem delu države bo podobno tudi še v torek, v sredo, ko goduje prvi od treh ledenih mož, pa nas bo dosegla fronta s padavinami in ohladitvijo. Na srečo ohladitev ne bo tako izrazita, kot so bile pretekle, zato se tudi meja sneženja ne bo spustila pod 1500 metrov nadmorske višine, prav tako tudi negativnih temperatur ne bo.
www.24ur.com Zgodovinska pettisoča točka Luke Dončića je bila glavna novica petkove tekme, njegova izključitev zaradi udarca pod pas tekmeca osrednji dogodek nedeljske. Mavericksi so brez mladega zvezdnika zaigrali še odločneje in ob koncu neprepričljive Cavalierse premagali s 27 točkami razlike (124:97).
www.24ur.com Ana Pusovnik je s svojo pripovedjo o nasilnem razmerju Gregorja Čeglaja spomnila na rane iz otroštva. Poslovil se bo od Janine Klemenčič, s tem pa strl srce tudi Pii Gavrič, saj sta si bili kot sestri.