www.24ur.com Zasedenost bolnišnic zaradi okužb je velika, izziv za slovensko zdravstvo je vse večji. Bo na razpolago dovolj postelj? Na ministrstvu za zdravje so konec tedna pripravili načrt. Najpomembnejše vprašanje pa je – bo zdravstveni sistem vzdržal? Pa seveda tudi – zakaj je virus pri nas eksplodiral, kaj sploh še lahko stori stroka, lahko predlaga še kakšen nov učinkovit ukrep za zajezitev virusa? In pa – kako stroga bo policija pri nadzoru izvajanja odloka, ki omejuje gibanje med občinami?
www.24ur.com Veljati začne vladni odlok, ki za omejevanje širjenja novega koronavirusa prepoveduje prehajanje med občinami. Vlada je predvidela 13 izjem, ko bo prehajanje še mogoče. Med njimi so odhod ali vračanje z dela, obisk lekarne ali trgovine. Vlada bo čez teden dni glede na aktualne epidemiološke podatke preverila, ali je prepoved še utemeljena.
www.24ur.com Testiranje na novi koronavirus bo kmalu nekoliko omejeno, osredotočili se bodo predvsem na osebe, pri katerih se pričakuje težji potek bolezni, je napovedala vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović. V nedeljo smo sicer v Sloveniji ob 3682 opravljenih testih potrdili 1113 novih okužb. V bolnišnicah je 523 bolnikov s covidom-19, 82 na intenzivni negi. Umrlo je sedem ljudi. V veljavo so stopili tudi novi ukrepi za zajezitev širjenja virusa.
www.24ur.com Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je mladostnica padla skozi svetlobni jašek podzemne garaže na izvozno pot. Utrpela je hujše telesne poškodbe.
www.24ur.com Tokrat smo v spletni oddaji Fuzbal! gostili Milenka Ačimovića, ki tudi po gostovanju Manchester Uniteda pri PSG prejšnji teden ostaja edini tuji nogometaš, ki je kateremu izmed francoskih klubov z golom zagotovil zmago v Franciji, med evropsko nogometno elito.
www.24ur.com V zagrebški kliniki za infekcijske bolezni je nedavno pričelo primanjkovati remdesivirja, zdravila, ki ga dajejo bolnikom s covidom-19. Hrvaško ministrstvo za zdravje se je ob tem obrnilo na Slovenijo in zaprosilo za pomoč v obliki dodatnih odmerkov. Prve zaloge smo jim že poslali, po besedah vodje klinike Alemke Markotić pa jim bodo pomagale premostiti obdobje, dokler ne prejmejo že naročenega zdravila.
www.24ur.com Filmski mogotec, ki prestaja 23-letno zaporno kazen zaradi številnih spolnih napadov in nadlegovanj žensk, je obupal nad mislijo, da mu bo s plačilom varščine uspelo predčasno zapustiti zapor v okolici Buffala. Sedaj vse upe polaga v ugovor, s sestavljanjem katerega se že od februarja ukvarja njegova ekipa odvetnikov.