www.24ur.com Ob tem, ko je mrzlo, ko se ljudje razumljivo jezijo nad nerazumno visokimi cenami ogrevanja, vse več jih je na robu preživetja, smo neuradno uspeli izvedeti, kako naj bi pomagala država. Vsaj za najranljivejše so v pripravi energetski vavčerji. Razkrivamo, kaj prinaša predlog interventnega zakona.
www.24ur.com Sprejetje predloga kazenskega zakonika na odboru DZ za pravosodje je v opoziciji sprožilo presenečenje in ogorčenje. Predlagala ga je SNS, čeprav je predlog prejel odklonilna mnenja stroke. Kot pravijo v opoziciji je pritisk javnosti prepričal poslanski skupini DeSUS in Konkretno, da zakona ne bosta podprli. Enako je sporočila tudi NSi. V primeru pa, da DZ vseeno potrdi zakon, kar je sedaj malo verjetno, opozicija napoveduje referendum.
www.24ur.com Preiskovalna komisija, ki na zahtevo opozicije preiskuje z epidemijo covida-19 povezane vladne ukrepe od nastopa aktualne vlade do marca lani, je tokrat zaslišala nekdanjega zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja in enega od lastnikov podjetja Majbert Pharma Klemna Nicolettija. Zaslišanja sta se udeležila tako Gantar kot tudi Nicoletti. Gantar je dejal, da bi vlada lahko v prvih valovih epidemije covida-19 v nekaterih primerih ravnala bolje, Nicoletti pa na zaslišanju pred preiskovalno komisijo DZ na vprašanja ni želel odgovarjati.
www.24ur.com O dobrih in slabih ocenah, neopravičenih urah in zamujanju k pouku so starši danes lahko prav hitro seznanjeni prek platforme eAsistent, a taka komunikacija med učitelji in starši mnoge očitno zabava. Med drugim tudi avtorje novega Instagram profila eAsistent_vpisi, ki v objavah deli sporočila o šolskih prekrških, namenjena seveda staršem. In kaj bi vi storili, če bi o ukoru svojega otroka izvedeli na družbenem omrežju? Ali če bi kot učitelj v spletni objavi opazili svoje podatke? Ali bi to lahko pomenilo zlorabo osebnih podatkov?
www.24ur.com Kmalu bodo v veljavo stopile določene spremembe v povezavi s covidnimi potrdili. Če v času zimskih počitnic načrtujete potovanje v tujino, denimo na smučanje, se najprej dobro pozanimajte, kakšne pogoje v posamezni državi zahtevajo.
www.24ur.com Ruska vojska je sporočila, da je začela vojaške vaje na polotoku Krim in jugu Rusije. V vajah sodeluje okoli 6000 vojakov in najmanj 60 bojnih letal, so navedli.
www.24ur.com Chris in Dakota sicer svoje razmerje skrbno skrivata pred očmi javnosti, a tokrat sta svoje oboževalce skoraj dobesedno spustila znotraj štirih sten svoje hiše. Zvezdnica franšize Petdeset odtenkov sive je imela namreč težave z vzpostavljanjem videoklica na svojem računalniku, te pa ji je pomagal odpraviti britanski pevec, ki se je ob tem nehote pokazal na kameri.
www.24ur.com Kaj bi rekli, če bi se poleg mladih družin priselila farma prašičev? Prav to se bo očitno zgodilo v elitni soseski v Mariboru, na obronkih Pekrske gorce. Aleksandar Jovanović, ki bo na ozemlje sredi urbanega naselja marca pripeljal 50 krškopoljskih prašičev, pravi: "To je kmetijsko zemljišče in tu je nekoč že bila kmetija, zato ne vidim nobene težave."
www.24ur.com Evropska komisija je članice EU pozvala, naj ne uveljavljajo več dodatnih omejitev potovanj, ki so jih uvedle zaradi koronavirusne različice omikron. Članice EU so danes sprejele novo priporočilo glede usklajevanja omejitev potovanj in ob tem so v komisiji izpostavili, da so članice potrdile, da mora veljavno digitalno covidno potrdilo načeloma zadostovati za potovanje po Uniji v pandemiji brez dodatnih ukrepov, kot so poživitveni odmerek, negativni test ali karantena. A ker vsaka članica uvaja svoje ukrepe, to povzroča veliko zmedo.
www.24ur.com Tiffany Haddish je bila pred dvema tednoma aretirana zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih substanc. Iz svojega srečanja s policijo se je v pogovorni oddaji pošalila in dejala, da je boga prosila, naj ji v življenje pošlje moškega, ta pa ji je poslal kar štiri uniformirane policiste.
www.24ur.com Niso samo bolnišnice na udaru zaradi povečanega števila kadra v izolaciji oziroma karanteni, pač pa na velike obremenitve v zadnjih dneh opozarjajo tudi pediatri, ki pozivajo k spremembi sistema in starše prosijo za potrpežljivost.
www.24ur.com Adele je pred nekaj dnevi preložila svoje koncerte v Las Vegasu, svojim oboževalcem pa je kot pojasnilo v videoposnetku objokana povedala, da nastopi niso pripravljeni, saj jih zaradi okužb v ekipi niso uspeli dokončati. A kot kaže, težava ni bila zgolj v okužbah, saj britanski tabloid poroča, da je pevka odpovedala nastope po tem, ko se je razburila nad scenografijo, ki ni bila po njenem okusu.
www.24ur.com Na priljubljeni plaži v mestu Adelaide na jugu Avstralije se je odvijala prava drama, ko je 49-letni Srb umrl med reševanjem svoje šestletne hčerke, ki so jo valovi odnesli daleč od obale.
www.24ur.com Francis Ngannou in ameriška organizacija mešanih borilnih veščin UFC nikakor ne najdeta soglasja glede podaljšanja sodelovanja. Prvak težke kategorije je na borilnem spektaklu UFC 270 oddelal zadnjo borbo v okviru stare pogodbe in čeprav mu je zmaga pogodbo avtomatsko podaljšala za tri borbe ali eno leto (kar časovno pride prej), se za zdaj zdi, da se Kamerunec pred podpisom nove pogodbe ne namerava vrniti v oktagon.