V prometni nesreči umrla 54-letni voznik in njegova 23-letna sopotnica
www.24ur.com Iz območja Ljubnega ob Savinji poročajo o tragični nesreči. V trčenju s tovornim vozilom sta umrla 54-letni voznik in njegova 23-letna sopotnica. Prometna nesreča se je najverjetneje zgodila, ker je 54-letni voznik izsilil prednost tovornemu vozilu.
Pomemben preboj v primeru Madeleine McCann: osumljen 43-letni Nemec
www.24ur.com Triletna Madeleine McCann je izginila maja 2007 na Portugalskem. Primer njenega izginotja tako buri duhove že 13 let, saj se je za deklico izgubila vsaka sled. Sedaj pa so britanski preiskovalci sporočili, da imajo novega osumljenca. Gre za 43-letnega nemškega državljana, ki je v času, ko je izginila Maddie potoval po Portugalskem.
Policistu, ki je umoril Georgea Floyda, grozi hujša kazen
www.24ur.com Osmi dan protestov v ZDA je minil z nekaj manj izgredi in spopadi med policijo in nacionalno gardo na eni in protestniki na drugi strani. Vseeno pa je policija znova aretirala več sto protestnikov, ki kljub razglasitvi policijske ure še vedno vztrajajo na ulicah. Po svetu se sicer vrstijo obsodbe ameriških oblasti na čelu s predsednikom Trumpom, ki je nadaljuje z ostrimi napadi na protestnike in jim grozi z uporabo vojske. Medtem je tožilstvo zaostrilo obtožbe zoper policista, ki je umoril Georgea Floyda. Obtožnico so prekvalificirali v umor druge stopnje.
Kam lahko potujemo Slovenci?
www.24ur.com Medtem ko pandemija novega koronavirusa v Evropi pred poletjem pojenja, se že sprašujemo, kam lahko potujemo in kdo lahko brez težav na meji pride k nam? Seznam za prehajanje državne meje brez omejitev je še vedno zelo kratek.
'Ministrstvo ni dalo navodil o seznamih starostnikov, ki ne bi bili deležni zdravljenja'
www.24ur.com Minister za zdravje Tomaž Gantar je zanikal obstoj kakršnihkoli seznamov starostnikov, ki v primeru okužbe z novim koronavirusom ne bi bili deležni bolnišničnega zdravljenja. Je pa dopustil možnost različnega, celo nekorektnega tolmačenja obrazcev. Pod t. i. vložni list pa se, kot je dejal, "tudi sam podpiše". Predsednik komisije za medicinsko etiko dr. Božidar Voljč pa je za 24UR ZVEČER pojasnil, kako in kdaj se odločati za bolnišnično zdravljenje ljudi v visoki starosti.
V času epidemije brez službe približno 10.600 ljudi: odpuščala večja in manjša podjetja
www.24ur.com Odpuščala so večja podjetja, kot sta Gorenje in Revoz, pa tudi manjša, predvsem v gostinstvu. Kljub temu pa je danes spodbuden podatek z Zavoda za zaposlovanje - po skoku brezposelnosti se zdaj razmere vendarle umirjajo. Nekateri delodajalci, predvsem manjši gostinci, so delavce, ki so jih odpustili, začeli zaposlovati nazaj. So pa začeli vročati odpovedi še delavcem Steklarne Rogaška. Pravijo, da ne odpuščajo zaradi epidemije, krivi da so dlje časa trajajoči padci naročil.
Britanska pevka grdo padla s kolesa in končala v bolnišnici
www.24ur.com Pevka, ki jo poznamo predvsem po hitu Murder on the dancefloor, je padla s kolesa in se hudo poškodovala. Na svojem Instagramu je delila fotografijo poškodovane glave in oboževalcem iz urgence napisala, kaj se je zgodilo ter dodala, da je vse v redu, ne glede na grde poškodbe.