www.24ur.com Kriminalisti so na območju PU Ljubljana in Maribor preiskali stanovanjske in poslovne prostore ter državni organ zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri razpisu za financiranje projektov. Po informacijah STA gre za preiskavo, povezano z razpisom, zaradi katerega je odstopila ministrica Sanja Ajanović Hovnik.
www.24ur.com Iz Italije se približuje vremenska fronta, ki nas bo zvečer in v prvem delu noči precej burno prešla. Spremljale jo bodo nevihte z okrepljenim vetrom in nalivi, ki lahko povzročijo hiter porast manjših rek in hudournikov, mogoča so tudi razlivanja. Padavine bodo bolj obilne v severni polovici Slovenije, kjer lahko v razmeroma kratkem času pade od 50 do okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter, napoveduje naš hišni prognostik Rok Nosan.
www.24ur.com Francoz Julian Alaphilippe je zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Italiji, slovenski as Tadej Pogačar pa ostaja na prvem mestu v skupnem seštevku s prednostjo dveh minut in 40 sekund. Vrhunce izjemno zanimive etape si boste od 18.30 naprej lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.
www.24ur.com Tržni inšpektorat opozarja na porast nenaročenih pošiljk blaga, ki jih slovenski potrošniki v zadnjem času prejemajo brez predhodne privolitve oz. naročila. Izkazalo se je, da pakete največkrat pošiljajo podjetja iz tujine, tudi Kitajske. Ponudbe, ki pozivajo k takojšnjemu ali odloženemu plačilu, so sicer v nasprotju z zakonom, dodajajo, vendar pa inšpektorat podjetju ne more naložiti vračila že plačane kupnine.
www.24ur.com Evropske potrošniške organizacije kitajsko nakupovalno aplikacijo Temu obtožujejo uporabe manipulativnih prijemov pri kupcih in drugih kršitev zakonodaje EU. V luči tega je Evropska potrošniška organizacija (BEUC) zoper aplikacijo vložila pritožbo na Evropsko komisijo, 17 potrošniških organizacij držav članic pa na nacionalne pritožbene organe.
www.24ur.com Napovedano deževno vreme je nevšečnosti povzročalo tudi v prometu. Ljubljanske ceste so bile popoldne v času prometne konice na zemljevidu Prometno informacijskega centra več ur obarvane v rdeče. Dodatne zastoje je povzročila še nesreča v predoru Šentvid.
www.24ur.com Štirje tekmovalci se bodo za obstanek v tekmovanju znašli v spopadu med peklom in nebesi, ki se bo na koncu zapisal med legende MasterChefa Slovenija. Kdo bo slavil in kdo se bo moral na koncu posloviti?
www.24ur.com Pisarno Policijske uprave Koper je obiskala nenavadna gostja. Najprej je izza luči pokukala mala glavica, nato pa so uslužbenke zagledale še trup kače. Pogumni policisti so svoje sodelavke in kačo uspeli rešiti, k sreči pa je šlo za nestrupeno kobranko. Nepovabljeno gostjo so vrnili v njeno naravno okolje.
www.24ur.com Izraelski obrambni minister je napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi na skrajnem jugu Gaze. Kot je dejal, se bodo operacije izraelskih sil na tem območju okrepile. Čeprav je Galant zavezan zatrtju Hamasa, pa v nasprotju z Netanjahujem ni naklonjen temu, da bi Izrael po vojni prevzel oblast v Gazi. Izrael sicer neprestano izvaja zračne in kopenske napade v že tako uničeni palestinski enklavi. Izraelske okupacijske sile pa so izvedle nove racije tudi na Zahodnem bregu, v katerih so ubili tri ljudi. Ameriška vojska je pred obalo Gaze zasidrala plavajoči pomol, ki bo služil za dostavo humanitarne pomoči obubožanim prebivalcem. Arabski voditelji, ki so se zbrali v Bahrajnu, pa so se zavzeli za popolno priznanje države Palestine.
www.24ur.com Baby Lasagna je kljub temu, da se je evrovizijski vrvež končal pretekli vikend, še vedno najbolj pomembno ime pri naših južnih sosedih. In očitno bo tako ostalo še nekaj časa. Vstopnice za njegove nedavno objavljene koncerte gredo za med, v sredo so ga sprejeli tudi v njegovem rodnem Umagu, opazila pa ga je celo vlada. Hrvaški premier, ki je eden od njegovih javnih podpornikov, je zanj predlagal državno denarno nagrado, a jo je mladi glasbenik zavrnil.
www.24ur.com Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je v primeru pritožb slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu sprejelo odločitev, da pritožbe na sodišče v Strasbourgu niso dopustne. Za slovenske ribiče je bila današnja odločitev pričakovana. O nadaljnjih korakih še razmišljajo. Slovenija bo ribičem še naprej nudila vso pomoč in si prizadevala, da Hrvaška prizna arbitražno razsodbo, je poudarila ministrica za kmetijstvo Mateja Čalušić.
www.24ur.com Vodilni klub elitne angleške nogometne lige Manchester City bo v zadnjem krogu državnega prvenstva igral brez prvega 30-letnega vratarja Edersona. Ta bo zaradi poškodbe na obrazu, ki jo je staknil na torkovi tekmi s Tottenhamom, izpustil tudi finale pokala FA prihodnji teden proti Manchester Unitedu.
www.24ur.com Robert Hrgota se pripravlja na najbolj pomembno vlogo v svojem življenju. Glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance skupaj s partnerico Talito Slatnar pričakuje svojega prvega otroka. Kot je povedal za naš portal, se naraščaja oba zelo veselita, zaenkrat vse poteka po načrtih. Njegova izbranka je čudovita nosečnica, ki kar žari, kar smo lahko opazili tudi na nedavnem dogodku Večer šampionov, kjer svojega rastočega trebuščka ni mogla več skriti.
www.24ur.com Dva glavna igralca iz serije Vijolična kot morje, Can Yaman in Francesca Chillemi, sta bila gosta v italijanski pogovorni oddaji, kjer sta spregovorila o svoji kemiji na snemanju.
www.24ur.com V vasi Gorjansko, ob meji z Italijo, se je v sredo popoldne odvijala prava drama. 50-letni moški je po sporu z drugim moškim s šibrovko paradiral po vasi. Z orožjem je med drugim vstopil v trgovino in stanovanjsko hišo ter večkrat izstrelil naboje. Nato se je odpeljal domov in se zaprl v hišo. Po posredovanju policijskega pogajalca se je predal. V dogodku k sreči ni bil nihče poškodovan. So pa s PU Koper potrdili, da so določeni oškodovanci sorodstveno povezani z osumljencem.
www.24ur.com V hudi prometni nesreči pri Sinju so umrli štirje tuji državljani, še pet jih zdravijo v splitskem kliničnem centru. Osebno vozilo z migranti, ki jih je prevažal državljan Moldavije, in ne Madžarske, kot so sprva poročali hrvaški mediji, je zletelo s ceste med poskusom pobega. Med umrlimi je bil tudi voznik, med peterico v bolnišnici pa sta tudi dva mladoletnika, oba sta v kritičnem stanju.
www.24ur.com Slovaški notranji minister Matuš Šutaj Eštok je po seji varnostnega sveta potrdil, da so proti napadalcu vložili obtožnico zaradi poskusa umora premierja Roberta Fica. Kot je pojasnil, napadalec, ki je deloval sam, ni bil zadovoljen z razvojem političnih razmer v državi. Stanje premierja medtem ostaja resno, a stabilno. Generalno državno tožilstvo je po poročanju slovaških medijev v zvezi z atentatom uvedlo informacijski embargo.
www.24ur.com 808 evrov je za letalske karte plačal nepridiprav, ki je transakcijo opravil z računa oškodovanca z območja Policijske uprave Nova Gorica. Kdo, kdaj in na kakšen način je pridobil podatke, Policija še preiskuje.
www.24ur.com 21 članov posadke ladje, ki je konec marca trčila v most Francisa Scotta Keyja v Baltimoru, je zaradi vizumskih omejitev in preiskave, ki še vedno poteka, obtičalo na njenem krovu. Preiskovalci so jim zaplenili mobilne telefone, tako da so že več tednov odrezani od sveta in ne morejo biti v stiku niti s svojimi družinami v Indiji in na Šrilanki.
www.24ur.com Blues soul rock zasedba Masharik je (končno) predstavila dolgo pričakovan prvenec Otroci cvetja, ki so ga predstavili z gosti v napolnjenem Kinu Šiška. Po koncertu je padla tudi kakšna solza sreče, saj prvega ne pozabiš nikoli, so nam zaupali.