Premijer Plenković podržao je rad Udruge Lead.You, rekavši kako smatra da je ovakvo okupljanje odličan doprinos da se na razini politike, države, gospodarstva i svih drugih društvenih aktivnosti prepozna koliko su žene bitne za uspjehe hrvatskog društva. Naglasio je kako Vlada posebno vodi računa o aktivnim mjerama zapošljavanja i naveo da je prije osam godina bilo 118 tisuća nezaposlenih žena, a danas 44 tisuće. Vjeruje kako će udruga stvoriti novu društvenu dinamiku koja će rezultirati većom zastupljenošću žena na svim ključnim pozicijama u društvu i gospodarstvu.


„Dijalog koji imamo s poslodavcima i sa sindikatima izrazito je dobar i koristan te je sada, nakon više od osam godina suradnje, stupanj povjerenja i razumijevanja na visokoj razini, što se vidi i u kvalitetnijem zakonodavstvu i većim plaćama zaposlenih. Na tom tragu, mislim da je prvi dojam i prve reakcije na Nacionalni plan stambene politike prilično pozitivan“, poručio je predsjednik Vlade Plenković u izjavi medijima nakon održanoj sastanka GSV-a u Petrinji. Osvrnuo se i na jučerašnji sastanak s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Kovesi, kazavši da je Hrvatska od početka bila među prvih 16 zemalja koja je ušla u taj okvir suradnje. Odbacio je mogućnost da bi hrvatski vojnici, sudjelovanjem u aktivnosti NSATU, bili smješteni u Ukrajini.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić poručio je danas u Hrvatskom saboru da hrvatski vojnici sigurno neće biti raspoređeni na teritorij Ukrajine, istaknuvši kako bi sudjelovanje hrvatskih časnika u aktivnosti NSATU bio dodatan oblik angažmana i potpore Hrvatske kao odgovorne članice NATO saveza.
Ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs zajamčio je normalno odvijanje nastave, te apelirao na roditelje da vrate djecu u školu u kojoj je danas ponovo započeo bojkot jer se devetogodišnjak problematičnog ponašanja, zbog kojeg se u prošloj školi ispisao cijeli razred, vratio u novu školu.
Predstavljajući recentne gospodarske pokazatelje na sjednici GSV-a u Petrinji, premijer Plenković naveo je da se očekuje da će rast BDP-a ove godine biti oko 3,6 posto, uz stopu inflacije do 3 posto. Usporedno s članicama EU-a, dodao je, taj podatak govori da hrvatsko gospodarstvo raste brže od drugih. Uz to, bilježi se rekordan broj zaposlenih od milijun i 750 tisuća, a stopa nezaposlenosti od 4,4 posto je najniža ikad. Paralelno s time, rastu plaće i mirovine, Hrvatska ubrzano lovi korak s prosjekom razvijenosti Europske unije, a prvi put u povijesti dvije svjetske agencije svrstale su nas u razinu A- investicijskog kreditnog rejtinga. Uz ova dosadašnja postignuća, fokus Vlade u trećem mandatu bit će na daljnjem rastu plaća i mirovina te na osiguravanju priuštivog stanovanja, najavio je.
"Dovršenje ovog projekta znači da je Sisak praktički danas u Zagrebu", poručio je premijer Plenković na svečanosti puštanja u promet dovršene dionice Lekenik - Sisak, govoreći o brzini s kojom se sada može stići iz Siska u glavni grad. Istaknuo je da se radi o najvažnijem i najvećem projektu koji je ključ revitalizacije Sisačko-moslavačke županije i cijele Banovine.
Nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije, tema koje su prvenstveno bili prijepori oko slanja hrvatskih časnika u NATO-ovu aktivnost potpore Ukrajini NSATU, kao i korištenje Sigurnosno-obavještajne agencije u političke svrhe. Premijer je pozvao oporbene zastupnike da dobro razmisle kako će glasovati o sudjelovanju hrvatskih vojnika u misiji NSATU jer je to, naglasio je, odluka o tome gdje vide Hrvatsku - na zapadu ili istoku.
Danas je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1545 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8429 EUR/kg smjesa propan - butan za boce, odnosno 0,4116 EUR/kg za velike spremnike.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je na društvenim mrežama kako je razgovarao s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomirom Kundidom o sudjelovanju Hrvatske u aktivnosti NSATU, a što je, kako ističe, bila politička odluka hrvatske Vlade.
"Veliki, zahtjevan i skup projekt, koji će trajati zbog visokog stupnja protupotresnih standarda pri konstrukcijskoj obnovi", naglasio je premijer Plenković danas govoreći o obnovi zagrebačkog Gornjeg grada nakon potresa, u povodu svečanog otvorenja još jednog obnovljenog objekta, ovog puta Palače Bužan, projekta vrijednog 5,4 milijuna eura. U izjavi za medije nakon otvaranja komentirao je odluku predsjednika Republike Zorana Milanovića da zabrani načelniku Glavnoga stožera Oružanih snaga Tihomiru Kundidu sudjelovanje na sjednici saborskog Odbora za obranu. "Milanović drži Kundida u privremenom pritvoru u Uredu predsjednika", poručio je. 
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić danas je, na početku sjednice saborskog Odbora za obranu na temu upućivanja Oružanih snaga Republike Hrvatske u više međunarodnih misija, prozvao predsjednika Republike za nepoštivanje Hrvatskog sabora, zaključivši kako Milanović načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga generala-pukovnika Tihomira Kundida drži u svom uredu dok ne završi sjednica Odbora za obranu. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u izjavi medijima, također se osvrnuo na nedolazak načelnika Kundida na Odbor za obranu, ocijenivši nevjerojatnim da mu se ne dopušta dolazak na sjednicu Odbora koji treba odlučiti o sudjelovanju Hrvatske vojske u misijama.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut povodom smrti ravnatelja KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Ante Ćorušića:
Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je danas sastanak u Banskim dvorima s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Codruţom Kövesi.
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić gostujući u  Novom danu N1 televizije govorio je o Nacionalnom planu stambene politike i naglasio kako je to prvi krovni dokument te vrste.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je danas u izjavi medijima kako dio oporbe i predsjednik Republike opetovano iznose teške optužbe i negativne navode na račun Vlade, zbog čega je i uputio dopis Sigurnosno-obavještajnoj agenciji s upitom imaju li saznanja o tim navodima, a SOA je u svom odgovoru, rekao je premijer, konstatirala kako ne raspolaže saznanjima za bilo koju od tih teških optužbi.

Predstavljen je Nacionalni plan stambene politike do 2030. U središnjem Dnevniku HTV-a gostovao je potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić. Poručio je kako je omogućavanje priuštivog stanovanja jedan od najvećih izazova u radu ove Vlade i trenutno jedan od najvećih izazova u radu Europske komisije.
Hrvatska je prva država EU koja je pokrenula sustav za provjeru točnosti informacija, rekla je ministrica Obuljen Koržinek na promociji Središnje nacionalne internetske platforme za provjeru točnosti informacija - Točno tako. Projekt platforme 21 hrvatskog fact-checkera dio je medijske politike, utemeljen na znanstvenim istraživanjima, a ostvaren je u sklopu mjere "Uspostava sustava provjere točnosti informacija'', kojoj su nositelji Ministarstvo kulture i medija i Agencija za elektroničke medije (AEM). Financiran je u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
Potpredsjednik Vlade i ministar prostorna uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas je predstavio Nacionalni plan stambene politike Hrvatske do 2030. kojim se želi omogućiti priuštivo i održivo stanovanje, te prostor u funkciji stanovanja, za što će, prema procjeni, biti potrebno 1,2 milijardi eura.