Na području zagrebačkog potresa trenutno se grade 34 zamjenske obiteljske kuće koje bi trebale biti završene u idućih nekoliko mjeseci, rekao je ministar Branko Bačić, govoreći o dinamici obnove privatnih kuća nakon potresa. Osim spomenutih 34 kuće, na području zagrebačkog potresa potrebno je još izgraditi oko 50 kuća, a na području Sisačko-moslavačke županije još tristotinjak, naveo je. 
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja izvijestilo je da je, sukladno ažuriranim podacima u njihovoj aplikaciji za praćenje cijena, Konzum plus snizio cijene za 150 artikala, Tommy za 160 artikala, a KTC za 91 proizvod.
"Svečanim uručivanjem potpisanih Ugovora o javnoj nabavi usluge helikopterske hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj i probnim letom helikopterom od Zrakoplovno-tehničkog centra do helidroma KB Dubrava nadomak smo uspostave Hitne helikopterske medicinske službe u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 62,5 milijuna eura. Ovo je značajan iskorak u sklopu programa Vlade Republike Hrvatske koja nakon više desetljeća daje uzlet ovom projektu od strateške važnosti za javni zdravstveni sustav te građane i posjetitelje Republike Hrvatske", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na svečanoj primopredaji potpisanih ugovora i probnom letu Hitne helikopterske medicinske službe.
Sudjelujući na konferenciji Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo", premijer Andrej Plenković rekao je da je inflacija u Hrvatskoj niža nego u zemljama izvan eurozone, ali i da su dio nje generirali i domaći akteri, istaknuvši kako krajem 2023. krizu više ne možemo pripisivati samo ratu u Ukrajini. Dodao je da je subvencioniranje energenata tijekom proteklih kriza bilo nužno kako bi se spasila radna mjesta te kako ne bi bila ugrožena egzistencija građana. Kazao je da će gospodarski rast ove godine biti između 2,6 i 3 posto. "Svi revidiraju procjene rasta na više. Vlada je prošlu jesen procijenila rast od 0,7 posto. Već smo ga mi sami dva puta revidirali i revidirat ćemo ga ponovno za koji tjedan", rekao je i dodao da su Vladine projekcije rasta za 2024. i 2025. godinu između 2,5 i tri posto. 
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je kako je "danas važan dan kada je prvi Rafale postao naše vlasništvo" te kako je njihova kupovina jedna od najvažnijih političkih odluka vezanih za hrvatsku vojsku jer mijenjaju karakter naših obrambenih sposobnosti.
Hrvatska je preuzela svoj prvi višenamjenski borbeni avion Rafale na svečanosti u Francuskoj, a ministar obrane Mario Banožić poručio je da nitko u ovom dijelu Europe neće imati moćnije ratno zrakoplovstvo od Hrvatske.

Hrvatska se nada da će privući globalnu pozornost na pitanje razminiranja u Ukrajini, izjavio je danas ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u Kijevu.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika Vlade Republike Albanije Edija Ramu, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj. Razgovarali su o odnosima dviju zemlja, koji su ocijenjeni dobrima i tradicionalno prijateljskima, unaprjeđenju gospodarske suradnje te europskom putu Albanije, koji Hrvatska snažno zagovara i podupire. Snažno su osudili i nasilje srpskih paravojnih postrojbi na sjeveru Kosova.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su danas ugovore za izgradnju i opremanje 18 centara za starije osobe u vrijednosti 159 milijuna eura, a koji će imati nešto više od 1800 smještajnih kapaciteta i izvaninstitucijskih usluga za nešto više od 4500 korisnika.


"U Zagrebačkoj županiji ima više od 20.000 registriranih sportaša u brojnim sportovima što govori da je ovaj grad, jedan od najvećih hrvatskih gradova i ova županija izrazito aktivna, da vodi računa o tjelesnoj kulturi i svemu onome što sport daje vrijednostima u životu i kvaliteti življenja", poručio je predsjednik Vlade Plenković u Velikoj Gorici na Nacionalnom danu – Sportsko selo.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Gospić gdje je sudjelovao na svečanosti uručivanja ugovora iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Like te obišao sajam Jesen u Lici na kojem svoje domaće proizvode i rukotvorine predstavlja 350 izlagača. "Potpisivanje niza ugovora koji se odnose na ulaganja u škole, tržnice, društvenu i javnu komunalnu infrastrukturu u koju su uključeni gotovo svi gradovi i općine u Ličko-senjskoj županiji primjer je odlične suradnje Vlade i jedinica lokalne samouprave", poručio je premijer.
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređena, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, gostovao je u Novom danu televizije N1, gdje je govorio o mjerama Vlade, ali i o obnovi nakon potresa 2020. i 2021. godine.

Premijer Andrej Plenković je ocijenio kako su najnoviji podaci o usporavanju inflacije na mjesečnoj razini vrlo dobra i pozitivna vijest. „Vjerujem da će inflacija nastaviti usporavati i da ćemo kroz nekoliko mjeseci doći u okvire koji postoje na razini Europske unije“, poručio je. Ministar Butković je istaknuo da je Hrvatska među tri zemlje s najjačim padom inflacije u europodručju, dok je ministar Primorac naglasio da će Vlada mjerama koje su joj na raspolaganju učiniti sve da ublaži inflatorne pritiske. 
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je večeras u Dnevniku HTV-a. Opovrgnuo je nagađanja o mogućoj nestašici dizela te najavio nastavak velikih infrastrukturnih ulaganja, osobito u željeznicu.
Vrijednosti poljoprivredne proizvodnje lani je porasla za četiri milijarde kuna, na 24,45 milijardi kuna, što je dobar pokazatelj i govori da poljoprivredna proizvodnja raste, ocijenila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, napominjući kako je na rast utjecala i inflacija, ali to nije jedini ni najznačajniji razlog rasta.