Fudbaleri Hrvatske su u trećem kolu grupne faze SP-a u Kataru sa reprezentacijom Belgije odigrali rezultatom 0:0, čime su obezbijedili nastup u nokaut fazi.
Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, oglasio se nakon današnjeg glasanja u NSRS za izbor delegata u Dom naroda BiH.
Odluka o formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu će biti implementirana, izjavio je 1. decembra specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar na online konferenciji u organizaciji Atlantskog savjeta.
Predsjedavajući konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović (SDA) prekinuo je sjednicu i zakazao njen nastavak u ponedjeljak nakon čega su zastupnici iz SDA napustili sjednicu, dok su predstavnici ostalih stranaka ostali u sali.
Glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrana su četiri delegata iz SNSD-a u Dom naroda PS BiH, dok je jedan delegat pripao SDS-u - potvrdio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Vukanović je poentirao da što više Dodik vrijeđa Bošnjake i njihova vjerska osjećanja “oni ga više podržavaju”.
U Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u Mostaru, u srijedu, 30. novembra 2022. godine svečano je otvoren moderni laboratorij za molekularnu dijagnostiku.
Muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas u 14.20 sati dogodila na magistralnim putu M-17, u mjestu Tatarbudžak, u općini Žepče.
U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa utvrđen 31 slučaj zaraze virusom korona od 697 testiranih uzoraka, a nije bilo preminulih u vezi sa kovid infekcijom, podaci su Instituta za javno zdravlje Crne Gore.
Četvorica Banjalučana uhapšeni su zbog sumnje da su nakon nesuglasica u saobraćaju, u banjalučkoj Ulici Krajiških brigada fizički napali dvojicu muškaraca koji su zadobili tjelesne povrede, a oštetili su im i auto.
Novoizabrani dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara izrazio je danas zadovoljstvo jer je konstituirajuća sjednica tog doma održana kako propisuje Poslovnik i Ustav BiH.
Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas održava konstituirajuću sjednicu.
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je tokom redovne sjednice, koja je održana 30. novembra i 1. decembra u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Završen je izbor delegata za Dom naroda Federacije BiH i u SBK.
SNSD je obezbijedio četiri delegata u Klubu Srba u Domu naroda PD PS BiH, objavio je nezvanično RTRS.
U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je umrlo 14 osoba, a 322 su zaražene koronavirusom, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izabrao je na današnjoj konstituirajućoj sjednici članove Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u četvrtak da i dalje vjeruje u prednosti slobodne trgovine, ali je upozorio na sigurnosne posljedice koje dolaze od poslovanja s autoritarnim silama kao što je Kina.
U klizištu na autoputu u južnom Brazilu poginule su najmanje dvije osobe, a desetine se vode kao nestale.
Novoizabrani predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (Narod i pravda) kazao je danas nakon imenovanja na tu funkciju da je pred državnim poslanicima ozbiljan i odgovoran rad te da nema vremena za gubljenje.