Košarkaši Dalasa pobedili su u petoj utakmici polufinala plej-ofa Zapada Oklahomu u gostima 102:94 i poveli 3:2. Boston je kod kuće savladao Klivlend 113:98 i ukupnim rezultatom 4:1 u seriji plasirao se u finale Istoka.
Bek Partizana Džejlin Smit igrao je prilično dobro u drugoj utakmici finalne serije ABA lige, ali nije pomogao svom timu da dođe do “brejka”.
Zanimljivu poruku imao je jedan od navijača Crvene zvezde tokom druge utakmice finalne serije, u kojoj su crveno-beli porazili “večitog rivala” Partizan i poveli sa 2-0 u pobedama.
Fudbaleri Atletiko Madrida slavili su u gostima protiv gradskog rivala Hetafea, dok je Selta kao domaćin u Vigu bila bolja protiv ekipe Atletik Bilbaa u utakmicama 36. kola španske Primere.
Pari Sen Žermen je novi-stari šampion Francuske, Kilijan Mbape odlazi iz tima na leto, pa je jasno da su poslednji dueli ekipe u prvenstvu puka formalnost. Ipak, “Sveci” i te kako žele da sezonu završe trijumfalno.
Iznenađenje se dogodilo na turniru Lige nacija u Antaliji, domaća Turska je posle pet setova poražena od Japana – 3:2 (25:23, 25:21, 23:25, 20:25, 15:11).
Stara dama slavila u velikom finalu Kupa Italije u Rimu protiv Atalante, meč rešio napadač srpske reprezentacije.
Ako je samo do tradicije, Crvena zvezda će osvojiti titulu u ABA ligi. Nikad do sada se nije dogodilo da ekipa koja gubi sa 2-0 u finalnoj seriji regionalnog takmičenja preokrene i dođe do trofeja, ali tradicija postoji da bi se rušila...
Fudbaleri Mančester Junajteda konačno su obradovali brojne navijače pošto su u zaostaloj utakmici 34. kola Premijer lige savladali odličnu ekipu Njukasl Junajteda.
Plavci su teškom mukom stigli do pobede u Brajtonu koja ih je dovela nadomak plasmana u Evropu.
Alehandro Tabilo je pre nekoliko dana bio senzacija mastersa u Rimu, a sada je u polufinalu.
Kao i u najvećem delu dosadašnjeg toka sezone, Džoel Bolomboj je jedan od ključnih igrača Crvene zvezde. Tako je bilo i u sredu u hali "Aleksandar Nikolić", kada je Bolomboj predvodio centarsku liniju crveno-belih u bitnoj pobedi nad Partizanom.
Na startu četvrtfinala španske Endesa lige Real je imao lakši trening u duelu sa Gran Kanarijom - 105:70 (1:0).
Fudbaleri Seltika kolo pre kraja šampionata odbranili su titulu prvaka Škotske.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan i u drugom meču finalne serije ABA lige. Crveno – beli su slavili u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sa 80:73, imaju tri meč lopte za osvajanje regionalnog trona, a Partizanu treba čudo. Naredni meč finalne serije na programu je 19. maja u „Areni“.
Zenit je šesti put u istoriji osvojio Kup Rusije, savladavši u finalu CSKA iz Moskve nakon boljeg izvođenja penala 5:4.
Na prostorima Ex Yu odigrane su utakmice u elitnim prvenstvima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Severne Makedonije.
Crvena Zvezda je iskoristila prednost domaćeg terena u finalnoj seriji ABA sa Partizanom i povela 2:0, a sledeći meč na programu je za četiri dana, kada će domaćin biti Partizan.
Aleksa Avramović je bio realan posle meča, uz čestitke velikom rivalu na pobedi.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan i u drugom meču finalne serije ABA lige. Crveno – beli su slavili u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sa 80:73, imaju tri meč lopte za osvajanje regionalnog trona, a Partizanu treba čudo. Naredni meč finalne serije na programu je 19. maja u „Areni“.
Srpski automobilista prelazi u nastavku ovogodišnje sezone u FIA TCR Svetsko prvenstvo, posle odličnog rezultata i osvajanja drugog mesta na trkačkom vikendu u Maroku i nastaviće da predstavlja Srbiju na jednom od takmičenja pod okriljem Svetske automobilske federacije.
Arina Sabalenka igra blistavo na šljaci ove sezone, pa je tako posle finala u Madridu stigla i do polufinala Mastersa u Rimu. Beloruska teniserka je savladala Jelenu Ostapenko rezultatom 2:0 (6:2, 6:4).
Anadalu Efes ništa nije prepustio slučaju u prvom susretu četvrtfinala plej-ofa turske Super lige, visoko je porazio ekipu Turk Telekoma - 99:79 (1:0).
U derbiju češke lige, duela drugoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli, Slavija je ubedljivo savladala Viktoriju iz Plzenja sa 3:0.
Centar Partizana Fren Kaminski u drugom meču finala plej-ofa ABA lige na terenu je proveo deset i po minuta, a mogao je više, bar se takav utisak stekao sa tribina dvorane "Aleksandar Nikolić".
U prvom terminu od 19.30 odigrana su dva meča 36. kola španske Primere. Oba veoma važna u borbi za opstanak. Vredne pobede ostvarili su Kadiz i Rajo Valjekano.
Fudbaler Mančester sitija Kevin de Brujne rekao je da nije ozbiljnije povređen i da se dobro oseća, uoči poslednje utakmice u Premijer ligi protiv Vest Hema, u kojoj njegova ekipa može da odbrani šampionsku titulu.
U duelu 9. kola švedske lige, Elfsborg je pred svojim navijačima ubedljivo savladao AIK sa 6:1.
Čuveni "Poslednji imperator", po mnogima, najbolji svetski MMA borac svih vremena, ohrabruje ljude dobrog srca, koji su u mogućnosti, da pomognu obnovu manastira Oreškovica.
Fudbaleri Dinama i Rijeke igrali su nerešeno u prvoj finalnoj utakmici Kupa Hrvatske. Meč na zagrebačkom Maksimiru završen je rezultatom 0:0.
Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji ABA lige sa 2-0! Ekipa Janisa Sferopulosa u sredu je u hali “Aleksandar Nikolić” pobedila “večitog” rivala Partizan rezultatom 80:73.
Pretposlednje kolo grčke Superlige donelo je novi obrt u borbi za titulu!
Šampion Roland Garrosa 1998, bivši svetski broj jedan, a sada trener Karlos Moja oprezno je govorio o šansama za učešće njegovog učenika Rafaela Nadala na Rolan Garosu koji počinje 26. maja.
U derbiju poslednjeg kola TOP 8 faze vaterpolo Lige šampiona, Pro Reko je zasluženo i ubedljivo pobedio Novi Beograd 15:7 (3:2, 5:2, 4:1,3:2) i na taj način odredio parove polufinala fajnal fora koji će se od 5. do 7. juna održati na Malti. Novi Beograd će igrati protiv Ferencvaroša dok će Pro Reko odmeriti snage sa Olimpijakosom.
Botev Plovdiv je četvrti put u istoriji osvojio Kup Bugarske, savladavši u finalu Ludogorec sa 3:2.
Holanđanin Pep Lijnders imenovan je za novog trenera Salcburga.
Napadač madridskog Reala Vinisijus Žunior ne slaže se da je košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić najbolji igrač NBA lige u sezoni 2023/24.
Jedan od premijerligaša, Vulverhempton, pokrenuo je inicijativu da se VAR ukine. Sledi glasanje klubova.
Aris je u pretposlednjem kolu grčke lige savladao Lamiju u gostima sa 4:2 posle velikog preokreta.
Košarkaši SC Derbija pobedili su Teodo u Tivtu sa 87:68, slavili su u polufinalnoj seriji šampionata Crne Gore sa 2-0 (prvi meč 89:61), pa sada čekaju ime rivala u finalu. Budućnost u drugoj polufinalnoj seriji vodi protiv Sutjeska sa 1-0.
Konzorcijum iz Emirata Siti grupa, većinski vlasnik fudbalskog kluba Mančester siti, moraće da smanji svoj finansijski udeo u klubu Đirona, kako bi katalonska ekipa mogla da se sledeće sezone takmiči po prvi put u Ligi šampiona, saopštila je UEFA.
Italijanski biciklista Džonatan Milan pobedio je u 11. etapi trke Điro d'Italija, a roze majicu vodećeg u generalnom plasmanu zadržao je Tadej Pogačar iz Slovenije.
Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić i njegov trener Veljko Čegar otputovali su na Svetsko atletsko prvenstvo, koje će od 17. do 25. maja biti održano u japanskom Kobeu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.
Crvena Zvezda i Partizan igraju drugi meč finalne serije ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Andre Viljaš-Boaš u neobičnoj ulozi.
Uprkos tome što je sezonu završio na tek 50. mestu po indeksu korisnosti (11,7), Marko Belineli je osvojio nagradu za MVP regularnog dela sezone u italijanskom prvenstvu.
Međunarodnog centar za sportska istraživanja "CIES Football Observatory" objavio je listu najboljih centralnih/defanzivnih fudbalera u ovoj sezoni.
Pep Gvardiola kao da je već potpisao kapitulaciju u tom 86. minutu, ali tako nije mislio Stefan Ortega.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle preranog završetka mastersa u Rimu vratio se u Beograd gde je obavio dodatne lekarske preglede glave posle incidenta u prestonici Italije.
Ženska reprezentacija Srbije do 16 godina izgubila je na startu UEFA Razvojnog turnira od reprezentacije Italije rezultatom 1:3.