V noči na četrtek so imeli hokejisti Dallas Stars priložnost, da z zmago nad Colorado Avalanche potrdijo napredovanje v konferenčni finale, a jim to ni uspelo. Colorado je v Teksasu slavil s 5:3, v seriji na štiri zmage zdaj Dallas vodi s 3:2.
Do konca sezone v španski la ligi so še trije krogi, med tednom so na sporedu tekme 36. kroga. Medtem ko je naslov prvaka že oddan Realu Madridu, so si mesto v ligi prvakov zagotovili Barcelona, Girona in v sredo še Atletico Madrid Jana Oblaka. Madridčani  so na gostovanju v Getafeju zmagali s 3:0, vse tri gole pa je dosegel Antoine Griezmann. Oblak je branil vso tekmo in ostal nepremagan.
V prihajajočih mesecih, ko je sonce najbolj vroče, si pogosto zaželimo osvežitve, ki nas ohladi in hkrati napolni z energijo. Osvežujočo in nadvse aromatično pijačo za vroče dni lahko sami enostavno pripravite doma. Vse, kar potrebujete, je šop sveže nabrane mete, sladkor s citronsko kislino in limono. Vaš metin sirup je lahko osnova za aromatične koktajle, ki bodo zagotovo zvezde letošnjih poletnih druženj. Kako ga pripraviti, smo vprašali Urško Fartelj!
V osrčju Portoroža bodo junija odprli povsem prenovljen Hotel Riviera 4*, ki bo ponudil novo dobo popolne sprostitve ob Jadranskem morju. Prenova drugega največjega hotela resorta LifeClass Portorož je bila zasnovana z mislijo na udobje in dobro počutje gosta. Hotel Riviera 4* odlikujejo 183 udobnih in sodobno opremljenih sob, suite in predsedniški apartma, v katerih bo sprejel skupno do 424 gostov. V sklopu hotela bo tudi bazenski kompleks z ogrevano morsko vodo SeaSpa, ki bo gostom na voljo vse dni v letu.
Ruski predsednik Vladimir Putin bo danes odpotoval na dvodnevni obisk na Kitajsko, od katerega si obeta dodatno potrditev tesnega zavezništva med vzhodnima velesilama. Rusija zlasti v luči sankcij Zahoda zaradi vojne v Ukrajini vidi Kitajsko kot ključno zaveznico in gospodarsko rešilno bilko.
Na Meddržavnem sodišču v Haagu (ICJ) bodo danes in v petek potekala zaslišanja v zvezi z zahtevo Južne Afrike, naj Izraelu naloži nujne ukrepe za ustavitev ofenzive v Rafi na jugu območja Gaze. Najprej bodo na vrsti odvetniki Južne Afrike, v petek pa bo sledil odgovor predstavnikov Izraela.
Konec tedna se v hrvaškem Skradinu začne nova sezona gorskohitrostnega državnega prvenstva. V Sloveniji bodo tri gorske dirke – na Gorjancih, v Podnanosu in Ilirski Bistrici. Naslov državnega prvaka brani Milan Bubnič (lancia delta).
Ustavno sodišče ima na dnevnem redu današnje seje zahtevo za oceno ustavnosti odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o zakonski ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Zahtevo so vložili v opozicijskih SDS in NSi, kjer predlagajo tudi začasno zadržanje odloka.
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) bo danes objavilo odločitev v povezavi s postopkom slovenskih ribičev proti Hrvaški. Ribiči so se na sodišče v Strasbourgu obrnili, ker jim hrvaški organi za ribolov na območju v Piranskem zalivu, ki je v skladu z arbitražno razsodbo pripadlo Sloveniji, zaračunavajo kazni.
"Lepo je biti del take srčne skupnosti, kjer vse dihamo za enako stvar: biti vsak dan boljši, navzven in navznoter." "Treningi noro dobri, jedilniki za v master šefa, podporna skupina res 1A. Odkar sem se prvič vpisala v Fit akademijo, ostajam zvesta in bom še najprej. To je nekaj najboljšega, kar lahko ženska naredi zase." "Tako odlično in zdravo še nisem jedla. Da ne govorim o treningih. Nikoli nisem tako z veseljem pristopila na blazino in začela telovaditi." "Res sem navdušena, ker je celoten program zastavljen tako celovito. Spoznala sem, da se da shujšati brez preveč intenzivnih vadb, ki so mi energijo samo jemale. Da o predajanju znanja glede prehrane in receptih niti ne izgubljam besed." "S pridružitvijo Fit akademiji sem naredila najboljšo odločitev za nadaljnje življenje." To so le nekateri komentarji udeleženk Fit akademije, ki so s pomočjo programa izoblikovale svoje telo ter si povrnile energijo, dobro počutje in samozavest. Četudi so se v program prijavile z nezaupanjem, so jim prvi rezultati po enem mesecu zagotovili popolno pripadnost in motivacijo, da vztrajajo naprej.
Košarkarji Dallas Mavericks so po težkem boju in na krilih Luke Dončića dobili peto tekmo v drugem krogu končnice lige NBA. Mavs so v Paycom Centru s 104:92 ugnali Oklahomo City Thunder, povedli s 3:2 v seriji in si priigrali prvo zaključno žogo. Odlično partijo je prikazal Luka Dončić, ki je tekmo končal s trojnim dvojčkom – 31 točk, 10 skokov, 11 asistenc – in povlekel voz Dallasa, ko je bilo to najbolj potrebno. Kot prvi so si konferenčni finale priigrali košarkarji Boston Celtics, ki so na peti tekmi s 113:98 premagali Cleveland Cavaliers in se s skupnim izidom 4:1 v seriji zavihteli v finale vzhodne konference.
Dnevni horoskop za 16. maj. Preverite, kaj vam piše v zvezdah.
Slovenske smučarske skakalke se pod vodstvom prenovljenega strokovnega štaba že pripravljajo na izzive, ki jih prinaša predolimpijska sezona. Nika Prevc bo v njo vstopila kot branilka kristalnega globusa, Slovenke pa bodo znova poskušale visoko poseči v pokalu narodov. A za zdaj se z zimskim delom ne želijo obremenjevati, misli so usmerjene v priprave, pa tudi v maturo.
Atalanta in Juventus sta na rimskem Olimpicu odigrata  finale italijanskega pokalnega tekmovanja. Z boljšo popotnico je v tekmo vstopilo moštvo iz Bergama, ki je slavilo na šestih od zadnjih sedmih tekem, medtem ko so pri Torinčanih na zmago čakali že vse od sedmega aprila. A na takih tekmah formo in statistika ne šteje veliko. Odločil je en sam gol, ta pa je padel že v četrti minuti srečanja. Za zmago stare dame je zabil 24-letni srbski nogometaš Dušan Vlahović.