Zoi Žao u Crnu Goru je došla prije deset godina, i bila je prvi student iz Kine koji se školovao u našoj zemlji. Nakon decenije života ovdje, Zoi kaže da se već navikla na naš tempo i način života. Kaže da nije stresno kao u Kini, Crnom Gorom je oduševljena, i voljela bi da ovdje ostane da živi.
Crveni tepih, svečane haljine, odijela, defilei, skupi automobili, restorani ili hoteli. Tako se ovih dana širom Crne Gore proslavljaju mature. U Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica" drugačija slika. Škola ima polumaturanta Haziza Hotia i Danila Nedića maturanta, a odlučili su da kraj jednog razdoblja obrazovanja i odrastanja obilježe zajedno đaci, profesori i porodice i to u prostorijama škole.
Decentralizacija je proces koji se mora uspostaviti u Crnoj Gori, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj. On je gostujući u emisiji "Stav" na TVCG kazao da će se Zakon o lokalnoj samoupravi ubrzo naći u Skupštini na javnoj raspravi, te da će biti novina u predloženom zakonu.
Akcija za ljudska prava (HRA) smatra da je potreban broj glasova za utvrđivanje predloga za izbor predsjednika Vrhovnog suda 11, a nikako 13, kako je to najavila v. d. predsjednica Vrhovnog suda Vesna Vučković.
Novi pretresi u hotelu Podgorica nastavak su represije državnog aparata koja naša firma trpi već godinama, saopštila je danas uprava tog hotela. Oni su reagovali nakon što su danas službenici CB Podgorica i Sektora za borbu protiv kriminala kontrolisali bezbjednosno interesantne osobe u hotelu Podgorica i ispred hotela. Kako nam je nezvanično saopšteno, policija je pronašla pištolj u nelegalnom posjedu zbog čega je jedno lice privedeno. Pištolj je pronađen u vozilu.
Zaprepašćen sam atentatom na Roberta Fica, slovačkog državnika kojem je njegov narod ukazao veliko povjerenje i čast da vodi Vladu Slovačke, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.
Ambasada Crne Gore u Srbiji organizovala je, u Crnogorskoj kući u Beogradu, izložbu Crnogorsko ćirilsko štamparstvo XV i XVI vijeka, pripremljenu povodom 530 godina od štampanja Oktoiha prvoglasnika, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).
Institut alternativa (IA) uputio je skupštinskim odborima za ekonomiju, finansije i budžet i zdravstvo, rad i socijalno staranje inicijativu za zajedničko saslušanje na temu javnih nabavki u zdravstvu.
Sukob između slobode izražavanja i regulacije na digitalnim platformama postaje sve izraženiji, suočavajući nas sa rastućim izazovima dezinformacija i govora mržnje, zbog čega je neophodno uspostaviti multisektorski pristup koji će omogućiti efikasno rješavanje ovog problema.
Sajam poslova, Job Fair, koji je omogućio studentima da stupe u direktan kontakt sa predstavnicima 14 kompanija, uspješno je realizovan, saopšteno je sa ovogodišnjeg događaja održanog u sklopu zgrade Tehničkih fakulteta.
Bivša ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Sju Kej Braun, koja je preminula u utorak, bila je duboko posvećena dobrobiti crnogorskih građana, kazali su iz američke ambasade u Podgorici.
Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera prijavilo je slučaj zloupotrebe bilborda ispred zgrade Glavnog grada, na kojima se tokom noći emitovao eksplicitan sadržaj, Upravi policije. Navode da je postupak otkrivanja počinilaca ovog djela je u toku.
Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe branilaca optuženog Duška Kneževića izjavljene protiv rješenja Višeg suda u Podgorici pa Knežević ostaje u pritvoru.
U Kolašinu je otvorena adaptirana jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP), u čiju rekonstrukciju je uloženo preko 36 hiljada eura.
Građani Crne Gore, kada su u pitanju informacije na portalima, najviše vjeruju Portalu RTCG, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja Digitalnog forenzičkog centra (DFC) i agencije DeFakto.
U Crnoj Gori djeca nijesu zaštićena od silovanja i seksualnog zlostavljanja, poručeno je sa protesta ispred Apelacionog suda, sa kojeg je zatražena strožija kaznena politika za krivična djela iz te oblasti.
Jedrilica "Cristal river" koja se prošlog novembra nošena talasima i vjetrom nasukala u Rafailovićima ukolnjena je danas.
Savezna policije Njemačke na kome je potpisan ugovor o donaciji patrolnog čamca vrijednog oko 250.000 eura graničnoj policiji Crne Gore.
Ministar zdravlja Vojislav Šimun istakao je da je tokom jučerašnjeg susreta sa francuskim ministrom razgovarano o saradnji u mnogim projektima u oblasti zdravstva, a Francuska je između ostalog, voljna da iz svog trezora obezbijedi sredstva za studiju izvodljivosti za projekat univerzitetskog kliničkog centra u Crnoj Gori.
Ministarstvo unutrašnjih poslova posjeduje softver za biometriju "Better Tomorrow" koji se može koristiti u okviru sistema za nadzor javnih površina, a kamere namijenjene za prepoznavanja lica postavljene su u Podgorici, Baru i Budvi.