Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je njegova država spremna da bude posrednik između Rusije i Ukrajine, u pregovorima za mir u regionu. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je istakao, Rusija nije strana u sukobu u Donbasu, pa je zbog toga nemoguće u takvom formatu pronaći rešenja za taj problem.
Momir Lečić je rođen 30. marta 1936. godine u selu Bresnici kod Čačka od roditelja Vlastimira i Vasilije.
Grupa naučnika pod vođstvom Eme Luiz Laut sa Univerziteta u Kopenhagenu održala je u životu, u takozvanoj petrijevoj šolji, komadić ljudskog mozga dužine jednog centimetra. Ovo je prvi put da je takav poduhvat nekome uspeo, a deo je revolucionarne studije koja će pomoći u pronalaženju novih lekova i tretmana za smrtonosne bolesti.
U rusko Primorje stigla je prava zima. Snežni ciklon obrušio se na Vladivostok, mećava i snažan vetar ne posustaju, zbog čega je saobraćaj blokiran, javljaju ruski mediji.
Slavni glumac Alek Boldvin tvrdi da nije povukao okidač pištolja iz kojeg je na snimanju filma „Rast“ ubijena snimateljka, navodi se u delovima intervjua koji će biti uskoro emitovan.
Miomir Kecmanović, mladi srpski teniser, očekivano je bio utučen posle teškog poraza od Mihaila Kukušina u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa u Madridu.
Predlog ukrajinskog ambasadora u Nemačkoj Andreja Meljnika da se od Nemačke traži kompenzacija za kulturno blago izgubljeno tokom Drugog svetskog rata još jedna je u nizu nerealnih izjava zvaničnika Kijeva, ali i pokušaj da se nađe način za popunu ispražnjenog državnog budžeta, ocena je ruskih eksperata.
Jučerašnji telefonski razgovor bugarskog predsednika Rumena Radeva i odlazećeg makedonskog premijera Zorana Zaeva je zabrinjavajuć, smatra bugarski novinar stručnjak u oblasti međunarodnog prava Velizar Enčev. Kako kaže, Radev je tokom razgovora skoro potpuno zaobišao temu „diskriminacije Bugarske“.
Dve osobe ranjene su u pucnjavi u Prištini, saopštio je portparol policije Agron Borovci.
Naučnici se spremaju da počnu sa bušenjem leda u srcu Antarktika kako bi vratili vreme unazad i saznali kako se klima na Zemlji menjala u poslednjih milion i po godina.
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Aleksandra Bublika u dva seta – 6:3, 6:4 – i time je doneo Srbiji izjednačenje protiv Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa u Madridu.
Cene fjučersa za gas na berzi ICE porasle su nakon trgovanja u sredu za 1,3 odsto – na 1.095 dolara za hiljadu kubnih metara, pri čemu je tokom trgovanja cena skakala i na 1.136 dolara, sledi iz podataka sa berze „ICE fjučers“.
Pogledajte novu epizodu emisije „Moj pogled na Rusiju“, koja obrađuje aktuelne događaje iz Rusije i sveta.
Publicista i istoričar sa Cetinja Jovan Markuš nedavno je objavio zbornik dokumenata pod nazivom „Crna Gora kroz istorijska dokumenta — narod, jezik, crkva i država“.