Uviđaj na mestu pada aviona MiG-21 Ratnog vazduhoplovstva u selu Brasina kod Malog Zvornika, gde su u petak ujutru život izgubila dvojica pilota Vojske Srbije, završen je, a svi delovi olupine vojne letelice kamionima su prebačeni u Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“ u Batajnicu.
Vremenska prognoza za ponedeljak, 28. septembar.
Šef strateške komande oružanih snaga Velike Britanije general Patrik Sanders je izjavio, da se svakodnevno dogodi oko 60 hakerskih napada na britansku vojsku, piše „Gardijan“.
Mit da su biznismeni isključivo ozbiljni ljudi koji su daleko od humora, srušen je u u Nižnjem Novgorodu. Već drugu godinu zaredom grad je domaćin takmičenja koje je kombinacija biznisa i humora.
Predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska prilikom napada koristila turske avione F-16 koji su se već mesec dana nalazili u Azerbejdžanu za potrebe vojnih vežbi.
Posle novog odlaganja razgovora Beograda i Prištine u Briselu, kako onog na najvišem nivou, tako i na tehničkom, nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović smatra da sada treba insistirati samo na tome da Priština formira Zajednicu srpskih opština (ZSO) i strpljivo čekati da to urade.
Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da Rusija neće moći da utiče na rezultate predstojećih predsedničkih izbora u SAD, koji će biti održani 3. novembra.
Sa ranča „Tanasić“ u Bijeljini, na kojem se nalazi i mali zoološki vrt, u subotu je nestao kengur Koki Kol.
Ove godine zabeležen je porast prijava o navodnom viđanju neidentifikovanih letećih objekata u američkoj saveznoj državi Njujork, navodi Nacionalni centar za izveštavanje o NLO.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odgovorio je na poziv francuskog lidera Emanuela Makrona da podnese ostavku rekavši mu da je on „nezreo političar“.