Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pretekao je legendarnu američku teniserku Serenu Vilijams po broju nedelja na prvom mestu rang lista u obe kategorije, pošto je započeo 320. sedmicu na vrhu ATP lestvice.
Nedovoljno finansiranje američke vojske bi moglo da dovede do kraha SAD u slučaju nastanka velikog vojnog sukoba, piše časopis „Nešenal interest“.
Marko Kovačević novi je predsednik Opštine Nikšić, drugog po veličini grada u Crnoj Gori. On je na tu funkciju izabran na današnjoj sednici Skupštine opštine Nikšić.
Cena kriptovalute dodžkoin pala je u nedelju čak za trećinu, nakon što je milijarder Ilon Mask, jedan od njenih najvećih pristalica, virtuelnu valutu nazvao „praznom pričom“ dok je vodio Saturdej najt lajv.
Dopisnik video-agencije „Raptli“ pretučen je u Ukrajini nakon što je prolaznike anketirao o Danu pobede, saopštila je glavna urednica RT-a i agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan.
Aleksej Pokuševski, mladi reprezentativac Srbije, nastavio je da oduševljava svojim nestvarnim mogućnostima, a za Oklahoma siti Tander je u NBA ligi nastupio na novoj poziciji u ekipi.
Nažalost, živimo u vreme u kojem su fašisti pretvoreni u antifašiste, a nas koji objektivno jesmo antifašisti vrlo često nazivaju pogrdnim imenima, rekao je proslavljeni režiser Emir Kustirica.
Policija je danas odlučila da zabrani Jevrejima da uđu u područje Hramske gore u Jerusalimu, a bila je spremna i da razmatra da li da dozvoli planiranu paradu izraelskih nacionalista, usled upozorenja bezbednosnih snaga da bi "marš zastava" mogao da dovede do dalje eskalacije nasilja, preneo je "Tajms of Izrael", dodajući da su počeli neredi.
Vazdušne snage Lenjingradske armije Ratnog vazduhoplovstva i PVO Zapadnog vojnog okruga Rusije učestvovale su u svečanom preletu iznad Sankt Peterburga na paradi organizovanoj povodom 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.
Glavni američki epidemiolog dr Entoni Fauči sugerisao je da je virus korona u SAD smrtonosniji nego što je zvanično prijavljeno, dodajući da je Amerika „umanjila“ ukupan broj mrtvih od posledica kovida 19.