Prigodnim programom u Gradskoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kosovskoj Mitrovici, danas je obeleženo 126 godina od rođenja Desanke Maksimović.

The post Kosovska Mitrovica: Obeleženo 126 godina od rođenja Desanke Maksimović appeared first on Kontakt Plus.


Naveli su iz nemačke ambasade nakon pisma kosovske ministarke spoljnih poslova

The post Nemačka ambasada: Najnoviji potez kosovske vlade ne predstavlja ono šta je Kvinta tražila appeared first on Kontakt Plus.


U novom pregledu meseca rubrike Demaskiranje došli smo do zaključka da, očekivano, ni april nije manjkao u dezinformacijama. Bavili smo se optužbama srpskih tabloida na račun drugih medija. Utvrdili smo još jednom da tabloidi ne prezaju od manipulativnog izveštavanja kada su u pitanju i bivši i sadašnji strani visoki zvaničnici i političari. Informer je, na […]

The post Demaskirano tokom aprila: Video pregled appeared first on Kontakt Plus.


Kosovski premijer Aljbin Kurti zatražio je danas u Kotoru, na Samitu EU-Zapadni Balkan, od srpskog predsednika Aleksandra Vučića da kosovskim vlastima bude predat Milan Radoičić, koji je osumnjičen za oružani napad u Banjskoj 24. septembra u kojem su poginule četiri osobe. Kurti je rekao da su za Zapadni Balkan od suštinskog značaja dobrosusedski odnosi i […]

The post Kurti u Kotoru od Vučića zatražio da Srbija preda Radoičića Kosovu appeared first on Kontakt Plus.


Promocija knjige „Sa Cvejom“ i scensko čitanje dramskog teksta „Urotnici“ biće održani sutra, 17. maja, u Galeriji Doma kulture „Gračanica“.

The post Promocija knjige „Sa Cvejom“ i scensko čitanje dramskog teksta „Urotnici“ sutra u Gračanici appeared first on Kontakt Plus.


Kosovska vlada obavezala se u pismu predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, da će pripremiti nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).

The post Priština „konkretizovala“ obećanje, u pismu Savetu Evrope obavezala se na uspostavljanje ZSO appeared first on Kontakt Plus.


„Kros RTS-a kroz Srbiju“, 34. po redu, održaće se sutra, 17. maja u Kosovskoj Mitrovici.

The post „Kros RTS-a kroz Srbiju“ sutra u Kosovskoj Mitrovici appeared first on Kontakt Plus.


Iz Kosovske policije saopšteno je da je u Zvečanu došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je povređena žena pešak.

The post Zvečan: Saobraćajna nezgoda, povređena žena pešak appeared first on Kontakt Plus.


Od 2008. nijedna izabrana vlada nije završila svoj četvorogodišnji mandat

The post Zašto Kurti želi izbore skoro na kraju mandata? appeared first on Kontakt Plus.


Centralni sektor za istraživanje narkotika uhapsio je u Prištini jednu osobu umešanu u trgovinu narkoticima, saopšteno je iz Kosovske policije.

The post Uhapšen u Prištini, policija mu pronašla narkotike i oružje appeared first on Kontakt Plus.