Standup komik in igralec Vid Valič je danes dopolnil 40 let, a pravi, da leta zanj niso kakšne posebne prelomnice, pač pa so to dogodki. »Ko sem se prvič zares zaljubil, to je bilo prelomno, pa ko sem končal srednjo šolo, pustil faks, ko sem dobil prvo delo na televiziji, 'fasal' hernijo ali 'posurfal' svoj prvi val. Take stvari so prelomne, ne pa letnice in leta.«

Več na Svet24.si


Pod vprašajem je že sama kakovost izvajanja pouka, kadrovske težave so izjemne, vlada pa se praktično na to ne odziva.

Več na Svet24.si


Moški je sodniku Okrajnega sodišča v Ljutomeru Gorazdu Tivadarju teden dni nazaj s kladivom uničil obe vetrobranski stekli na osebnem vozilu.

Več na Svet24.si


Udeleženka šova MasterChef Slovenija Kaja Jurač si bo pretekle praznike za vedno zapomnila. Čeprav je mlada družinica z dvema otrokoma že nekaj let skupaj, je šel njen partner zdaj na kolena.

Več na Svet24.si


A na srečo zanj upanje je. Društvo Viljem Julijan namreč sporoča, da so uspeli malega borca z zelo hudo neozdravljivo redko boleznijo kože vključiti v klinično študijo novega genskega zdravljenja.

Več na Svet24.si


Evropska komisija je danes članice EU pozvala, naj ne uveljavljajo več omejitev potovanj, ki so jih uvedle v minulih tednih zaradi koronavirusne različice omikron.

Več na Svet24.si


Princ William in vojvodinja Kate Middleton že več mesecev spremljata novice o tem, da bosta spet zibala in da pričakujeta četrtega otroka. Zdaj sta na simpatičen način končala ugibanja in utišala govorice.

Več na Svet24.si


Pediatri so v zadnjih dneh močno obremenjeni, predvsem na račun vprašanj o izolacijah in karantenah ter naročanja na PCR-testiranje

Več na Svet24.si


Na ladji avstralske mornarice, namenjene v pacifiško otoško državo Tonga, so med 600 marinci na ladji potrdili 23 okužb z novim koronavirusom.

Več na Svet24.si


Kakšne bodo posledice premierjevih izjav o Tajvanu, ne ve še nihče. Slovenija z drugo ekonomsko silo sveta goji dobre odnose z večmilijardno izmenjavo dobrin.

Več na Svet24.si


Japonski raziskovalci so ugotovili, da omikron ostane na plastičnih površinah približno 193,5 ure, kar je skoraj 80 ur več kot pri različici delta.

Več na Svet24.si


Pravijo, da je zima za fotografijo najlepši čas, ker sneg oblikuje ogromno zanimivih motivov.

Več na Svet24.si


Do predlaganih sprememb kazenskega zakonika, ki jih je vložila Jelinčičeva SNS, prejšnji teden pa potrdil odbor DZ za pravosodje, so kritični v opoziciji, civilni družbi in stroki.

Več na Svet24.si


Avstralec se je odkupil za storjeno napako, potem ko je naredil nenamerni incident.

Več na Svet24.si