Razmere v Gazi se hitro spreminjajo v katastrofo, ki ima lahko nepopravljive posledice za Palestince kot celoto, je danes opozoril generalni sekretar ZN Antonio Guterres. V pismu, v katerem je prvič v tej vlogi sprožil člen ustanovne listine ZN, s katerim lahko Varnostni svet opozori na določeno zadevo, je Guterres znova pozval k premirju.

Več na Svet24.si


Nekdanji poslanec skupščine v zasedenem Lugansku Oleg Popov je danes umrl v eksploziji avtomobila na vzhodu Ukrajine. Neimenovani ukrajinski viri so potrdili, da so atentat nanj organizirali ukrajinski obveščevalci, ki naj bi bili prav tako odgovorni za smrt Ilije Kive, nekdanjega ukrajinskega poslanca, ki je bil danes ubit v Moskvi.

Več na Svet24.si


Kmetje še brez denarja za opravljeno delo, ker ministrica še ni podpisala uredbe.

Več na Svet24.si


Urgentni center Ptuj bi svoja vrata moral odpreti v petek ob 7. uri zjutraj, a so odprtje zaradi tehničnih težav za nekaj ur zamaknili. Regija je tako dobila izjemno pomembne prostore, v katerih celovito obravnavo v sklopu nujne medicinske pomoči združujejo pod eno streho.

Več na Svet24.si


Varaždinska policija je sporočila podrobnosti v zvezi z eksplozijo, v kateri sta bili poškodovani dve osebi.

Več na Svet24.si


V hiši v mestu Völs v bližini Innsbrucka so v popoldanskih urah našli mrtvega moškega.

Več na Svet24.si


Na sestanku med vodstvom Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana o dolgu kliničnega centra do fakultete so stališča "kar precej zbližali", do končnega dogovora pa še ni prišlo, je po sestanku za STA povedal dekan fakultete Igor Švab. Ponovno se bodo sestali v petek zjutraj.

Več na Svet24.si


Norvežan Ken Stornes je postavil nov svetovni rekord v "smrtonosnem potapljanju". Kljub skoku pa mu pustolovščina ni zadovoljila želje po novih doživetjih.

Več na Svet24.si


Policisti v New Jerseyju so se v torek podali v lov za prašičem po imenu Albert Einswine.

Več na Svet24.si


Zabave željni Ljubljančani pogosto pogledujejo proti nekdanjemu Koloseju, a znakov novega življenja še ni.

Več na Svet24.si


Ob nedavnem sneženju se je na primorski avtocesti pri izvozu Brezovica v smeri proti Kopru pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovornjak in osebni avtomobil.

Več na Svet24.si


29-letni Marko je bil spoznan za krivega in obsojen, ker ni pokosil trave na svojem dvorišču okoli domače hiše.

Več na Svet24.si


Zima je čas, ko se radi zapodimo po zasneženi pokrajini, na smučeh ali pa tudi z motornimi sanmi, a te so zmogljivo motorno vozilo, ki ga je treba uporabljati previdno.

Več na Svet24.si


Ljudem, prizadetim v poplavah, doslej izplačanih skoraj 60 milijonov evrov neposredne denarne pomoči.

Več na Svet24.si


Makedonski policisti poskušajo ugotoviti, kakšno vlogo pri ugrabitvi 14-letne Vanje Gjorčevske je odigral njen oče Aleksandar.

Več na Svet24.si


Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je izbral najbolj skrbne lastnike gozdov, letos že petindvajsetič.

Več na Svet24.si


Unescov medvladni odbor za varovanje nesnovne kulturne dediščine je danes na zasedanju v bocvanskem mestu Kasane sprejel odločitev o vpisu babištva na reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine. Nominacijo so predložile Kolumbija, Ciper, Nemčija, Kirgizistan, Luksemburg, Nigerija, Slovenija in Togo.

Več na Svet24.si


Kako so se podatki enega največjih dobaviteljev vozil v Sloveniji znašli na »temnem spletu«? In kdo so hekerji, ki stojijo za napadom?

Več na Svet24.si


V Opatiji sta si v ponedeljek v lase skočila poslovna partnerja.

Več na Svet24.si


V zadnjih dneh se je razširila novica, da je splitski pevec Petar Grašo kupil luksuzni apartma v kompleksu na Jahorini, ki je oddaljen le sto metrov od smučišča in ima razgled na gosto borovo gozdno pokrajino na več kot 1500 metrih nadmorske višine.

Več na Svet24.si


Stanje glede kalnosti potoka Bistrica v občini Muta, ki je povezano s praznjenjem akumulacije Sobota v Avstriji, se po navedbah Direkcije RS za vode od ponedeljka popoldne izboljšuje. Rezultati analiz vzorcev, ki jih je po zaznanem poginu rib v ponedeljek odvzela enota ekološkega laboratorija, pa bodo znani v prihodnjih dneh.

Več na Svet24.si