Prvak SLS Marko Balažic je od Janševe vlade dobil 14.289 evrov, novi urednik Odmevov Martin Nahtigal pa je vodil PR-agencijo, ki je pomagala v kampanji za Anžeta Logarja.

Več na Svet24.si


S 1. januarjem se bodo nekoliko podražili cigarete in ostali tobačni izdelki.

Več na Svet24.si


Ena od bitk v Ukrajini je tudi boj za nadzor nad jedrsko elektrarno v Zaporožju. Trenutno je v rokah Rusov.

Več na Svet24.si


Sladko in zdravo. Za večino nezdružljiva kombinacija. Pa vendar obstajajo načini, da se sladkamo, kolikor se le da zdravo. Sredstva, ki nam omogočajo uživanje v sladkih in razmeroma zdravih radostih, so lahko naravna in na dosegu roke. Kokosov sladkor, melasa, agavin in javorjev sirup so samo nekateri izmed njih.

Več na Svet24.si


Voditelj na Radiu 1 Denis Avdić bo poskrbel za še bolj veseli december, kajti v Halo Tivoli prihaja NOVOLETNI FESTIVAL-IĆ smeha!

Več na Svet24.si


Zmanjšanje porabe elektrike in dodatno subvencioniranje OVE. Na drugi strani bodo prihodki od prodaje elektrike nad določeno ceno pripadli državnemu proračunu.

Več na Svet24.si


Preden bo vlada predlog zakona sprejela, bo šla s predlogi, ocenjenimi na okoli 1,2 milijarde evrov, še pred socialne partnerje in h koalicijskim poslancem.

Več na Svet24.si


DVK je skrajšala rok za sprejem poročila o izidu referendumskega glasovanja.

Več na Svet24.si


Odličen glasbenik, učitelj in plesalec. Od tega tedna pa je Gašper Rifelj tudi voditelj. Pridružil se je namreč uigrani ekipi v studiu Veseljaka, ki ga lahko spremljate tako prek radijskih kot televizijskih kanalov.

Več na Svet24.si


V časih ko več stotisoč Slovencev živi pod pragom revščine se je zaiskrilo med uslužbenci CSD-jev in humanitarci.

Več na Svet24.si


Nevarnost poplav, zemeljskih plazov in erozije obstaja po vsej Italiji in ne le na otoku Ischia z nekaj več kot 60.000 prebivalci.

Več na Svet24.si


Korošica Maja Peretin je na Facebooku javnost obvestila o žalostnem dogodku, ki je doletel njeno ljubo domačo živalico. Sporoča, da ji je za zdaj še neznana oseba na območju Šmiklavža stregla po življenju.

Več na Svet24.si


Na ginekološki kliniki je čakala na porod. Odšla je na dvorišče bolnišnice, da bi nekaj kupila, ko je nanjo streljal moški, ki je sedel pred porodnišnico.

Več na Svet24.si


Novinarka nacionalne televizije je na policijo vložila prijavo proti uredniku TV Dnevnika Jaki Elikanu zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja. Na policiji so potrdili, da preverjajo razloge za sum morebitnih kaznivih dejanj.

Več na Svet24.si


Predsednik SDS Janez Janša na današnjem predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču ni priznal krivde za obtožbo o žaljivi obdolžitvi, za katero je kazenski pregon kot zasebni tožilec sprožil nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič. Z odvetnikom Francijem Matozom sta predlagala vrsto prič, sojenje pa se bo začelo predvidoma 20. marca.

Več na Svet24.si


Dočakali ste december! Še eno leto je skoraj končano. Upam, da ste ponosni na to, kar ste dosegli v zadnjih 12 mesecih. Upam, da lahko spoštujete vse vzpone in padce in slavite ta trenutek, pa čeprav še niste tam, kjer želite biti za vedno. Včasih že priznanje tega pomeni olajšanje.

Več na Svet24.si


Danny Masterson je prepričan, da gre za zaroto, ker je sicentolog.

Več na Svet24.si


Ko so se naši predniki pred milijoni let družili, je bilo to druženje ob ognju. Sedeli so v krogu, se greli, pripravljali jedi in komunicirali.

Več na Svet24.si


Provinca Dara, kjer je bil po navedbah ZDA ubit al Hašimi, je večinoma pod nadzorom sirskih vladnih sil in upornikov, ki so sklenili dogovore z vlado.

Več na Svet24.si


Do incidenta je prišlo, ko je policist v sredo okoli ene ure ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom hotel zaustaviti avto.

Več na Svet24.si


Kriminalisti so ugotovili, da je po spletu seksualno nagovarjal mladoletnice in imel več kot 2.700 slikovnih in video datotek hujših spolnih zlorab otrok.

Več na Svet24.si