Konstituirana je sjednica novog, 11. saziva Hrvatskoga sabora. Na čelu Sabora većinom od 144 od ukupno 150 glasa za predsjednika je ponovno izabran Gordan Jandroković. Novoizabrani zastupnici položili su svečanu prisegu - među njima dosta starih lica, a tu je čak 35 zamjena za izabrane zastupnike koji obnašaju dužnosti nespojive sa zastupničkom ili su dali ostavke.
Vanjskopolitički analitičar Božo Kovačević upozorava na tri neodgovorena pitanja o atentatu na slovačkog premijera Roberta Fica: Što nam slučaj govori o političkim uvjetima u Slovačkoj, što o sigurnosnom sustavu te zemlje, a tu je i pitanje psihologije - je li atentator osoba izvan svake kontrole.
Zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics jedan je od ključnih ljudi u fomriranju vladajuće većine. S Domagojem Novokmetom u Newsroomu N1 televizije komentirao je aktualnu političku situaciju i govorio o formiranju većine s HDZ-om i DP-om.
Predsjednik Republike Zoran Milanović je potpisao Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave koji je u četvrtak izglasan u Saboru i novi-stari premijer Andrej Plenković već u petak može po potvrdu u Sabor, javlja naša Nataša Božić.
Astrologija, sa svojim drevnim korijenima u promatranju kozmičkih fenomena, pruža uvide u to kako položaji planeta i zvijezda oblikuju naše sudbine.
Hrvatski sabor u četvrtak je sa 79 glasova za izmijenio Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave kojima se ustrojavaju dva nova ministarstva, Ministarstvo demografije i useljeništva te Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije.
Belgijski premijer Alexander De Croo podnio je prijavu protiv radijskog novinara koji je jučer pozvao na njegovo ubojstvo, objavio je premijerov glasnogovornik Barend Leyts.
Svježe, zdravo vrtno povrće ono je što želi svaki kućni vrtlar, zbog čega je jako važno znati koje vrste treba saditi jednu pored druge, a koje moraju biti odvojene.
Položaj spavanja govori mnogo o osobi.
Ivan Rimac, politički analitičar, bio je gost Newsrooma kod našeg Domagoja Novokmeta s kojim je razgovarao o formiranju Sabora.
U saborskoj raspravi o prijedlogu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović rekao je za čelnika SDP-a Peđu Grbina da je politički zombi kojega, kao u filmovima, treba pogoditi kolcem u srce i metkom u čelo, što Grbin smatra glupošću koju ne želi komentirati.
Atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, kada je na njega jučer pucao nezadovoljni Slovak, pokrenuo je lavinu prijetnji ne samo slovačkim dužnosnicima i novinarima, već i europskim političarima, primjerice poljskom premijeru Donaldu Tusku.
Vanjskopolitički analitičar Božo Kovačević upozorava na tri neodgovorena pitanja o atentatu na slovačkog premijera Roberta Fica: Što nam slučaj govori o političkim uvjetima u Slovačkoj, što o sigurnosnom sustavu te zemlje, a tu je i pitanje psihologije - je li atentator osoba izvan svake kontrole. 
Hrvatski sabor u četvrtak je sa 79 glasova za izmijenio Zakon o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave kojima se ustrojavaju dva nova ministarstva, Ministarstvo demografije i useljeništva te Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije. Novi stari predsjednik Sabora je Gordan Jandroković čiji su izbor podržala 144 zastupnika u 11. sazivu Sabora od neovisnosti. Jandroković je treći put zasjeo u ovu fotelju, a to nije uspjelo nijednom od njegovih prethodnika.
Slovački premijer Robert Fico upucan je jučer nakon sjednice vlade u Handlovi, oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Premijer Slovačke ustrijeljen je s nekoliko hitaca u prsa i trbuh. Hitno je helikopterom prevezen u bolnicu gdje je operiran, a nakon višesatne operacije vicepremijer Taraba rekao je da je Fico izvan životne opasnosti.
Profesor i politički analitičar Žarko Puhovski u N1 Studiju uživo s Igorom Bobićem komentirao je konstituiranje Sabora, ali i druge političke aktualnosti u Hrvatskoj.
Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić je gostovala u N1 Studiju uživo. S našim Igorom Bobićem je razgovarala o novom sastavu Vlade.
Županijski sud u Zagrebu raspisao je tjeralicu za prijateljicom Josipe Pleslić ex Rimac Anna Marijom Radić koja je pravomoćno osuđena na godinu dana zatvora.
Jedna je osoba poginula, a dvije ozlijeđene prilikom izlijetanju vozila s kolnika na državnoj cesti D-8 u četvrtak u 16.40 sati u Baškoj Vodi, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.
Mario Radić iz Domovinskog pokreta u N1 Dnevniku s našom Ninom Kljenak razgovarao je o sastavu nove Vlade i objasnio zašto je ispao iz kadrovske križaljke i nije pronašao mjesto među ministrima.
Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Srdarević i Mladen Bužanić, načelnik Sektora za granicu objavili su do sada utvrđene detalje jutrošnje tragične nesreće nakon potjere za vozilom u kojem su se nalazili ilegalni migranti.